Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Εργαζόμενοι του EKAB σε αναστολή επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ - video


 Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ σε αναστολή επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των οργανωτών της εκδήλωσης.

Ένα απρόοπτο σημάδεψε την εκδήλωση μνήμης της Παμποντιακης Ομοσπονδίας, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Ομάδα εργαζομένων του ΕΚΑΒ που βρίσκονται σε αναστολή και πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό στο σημείο της εξέδρας.

Την παρουσία τους αντιλήφθηκαν οι διοργανωτές με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ τους.

Μετά τους διαπληκτισμούς οι εργαζόμενοι υγειονομικοί σε αναστολή αποχώρησαν.Η ΠΟΠΣ αναφέρει σε ανακοίνωσή της: Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, λίγο πριν από τη θλιβερή επέτειο της 19ης Μαΐου, όλοι οι Πόντιοι όπου γης, αισθανόμαστε εντονότερες τις άσβεστες μνήμες των αδικοχαμένων και ξεριζωμένων προγόνων μας. Ιδιαίτερα φέτος, μία χρονιά ορόσημο για τον προσφυγικό ελληνισμό, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή,  η παρουσία όλων των φορέων του Προσφυγικού Ελληνισμού στις εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που πραγματοποιούνται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, τονίζει το πάγιο αίτημα για Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Χριστιανικών Λαών της Ανατολής.

Γι’ αυτό και η συμμετοχή όλων μας στην τελετή μνημοσύνης για τα θύματα  της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού,  

είναι φωνή για την αποκατάσταση της ιστορικής αδικίας,

είναι  φωνή  για τη  Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας. 

Στις 19 Μαΐου, στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, στις 11.00π.μ., αποτίουμε φόρο τιμής στα  353.00 θύματά μας".

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα:

b.jpg
pontioi2.jpg

Πηγή: https://www.voria.gr/index.php/article/igionomiki-se-anastoli-pigan-na-anartisoun-pano-stin-ekdilosi-gia-ti-genoktonia?fbclid=IwAR0ZvCJ5kp9VIGTnCslyAfdkMcbqHKtEOE6dy3oP-6d44H6AQUB5EY6TAEw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις