Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

K.Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα «πέσει» εξαιτίας του Πόυτιν και του Ερντογάν! - Επιρρίπτει τις ευθύνες της πολιτικής σήψης στις χώρες-αντιπάλους

 


Με περίσσιο θράσος ξεκίνησε την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο του Μεγάρου Μαξίμου σήμερα ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης, λέγοντας πως για ό,τι συμβεί στην ελληνική κυβέρνηση -εξαιτίας της σήψης που έχει επέλθει από το πρόσωπό του-, θα φταίει ο Β.Πούτιν και ο Ρ.Τ.Ερντογάν! Όπως είπε «Ο Πούτιν και ο Ερντογάν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη!».

Είναι γνωστό πως ο πρωθυπουργός έχει «ευθυνοφοβία», αλλά αυτή του η φράση ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «το διεθνές περιβάλλον έχει μαύρα σύννεφα που προοιωνίζουν μαύρο χειμώνα», σημειώνοντας πως ο πόλεμος στην Ουκρανία συμπλήρωσε έξι μήνες και πως η Ρωσία επιτίθεται συνολικά στην Ευρώπη με όπλο το φυσικό αέριο η τιμή του οποίου εκτοξεύτηκε κατά δέκα φορές.

Τόνισε πως η Μόσχα προκαλεί πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ο Ρώσος πρόεδρος και ο Τούρκος ομόλογός του «δεν κρύβουν ότι θα ήθελαν άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα».

Μεταναστευτικό

Για το μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός μίλησε για προκλήσεις στο εσωτερικό της χώρας. «Το μεταναστευτικό αντί των μαζικών κυμάτων εμφανίζεται με το προσωπείο δήθεν ανθρωπιστικών εισβολών. Κανένας ελιγμός δεν αλλάζει τη στάση μας. Σώζουμε αθώους κοιτάζουμε τα σύνορά μας» είπε, μεταξύ άλλων.

«Τα μέτρα θα είναι μετρημένα, οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι»

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε ικανοποίηση για την στροφή της Ευρώπης απέναντι στην ενεργειακή απειλή, λέγοντας ότι μετά από επτά μήνες έρχονται στις προτάσεις που είχε κάνει ο ίδιος.

«Στο ενεργειακό ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί το πακέτο που είχα προτείνει προ επταμήνου: πλαφόν και αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από αυτή του ηλεκτρικού. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, επεσήμανε ο Κ. Μητσοτάκης. «Τα μέτρα μας θα είναι πάντα μετρημένα» συνέχισε. Ακούω και διαβάζω για τσουνάμι επικείμενων παροχών που δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες. Ο αληθινός πληθωρισμός δεν νικιέται με πληθωριστικές υποσχέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις