Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Στην ΕΥΠ καταστρέφουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία για το κακούργημα των υποκλοπών: «Εξαφανίζουν» τα USB - Η ΑΔΑΕ κινήθηκε πολύ αργά KAI EIXAN άπλετο χρόνο...

 


Επιχείρηση καταστροφής εγγράφων βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΕΥΠ αλλά και στο Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΚΕΤΥΑΚ), προκειμένου να εξαφανιστούν τα αποδεικτικά στοιχεία για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων το οποίο αγγίζει άμεσα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς η ΕΥΠ βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία του.

Όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών στην πρώτη σελίδα, ζητήθηκε από υπαλλήλους να παραδώσουν τα ειδικού τύπου υπηρεσιακά USB ασφαλείας (iron keys) των παρακολουθήσεων με σκοπό την καταστροφή τους.

Η εντολή δόθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση ελέγχων από την ΑΔΑΕ .

Μόλις έγινε γνωστή η έρευνα κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός για καταστροφή πολλών αρχείων, κρίσιμων για την υπόθεση του σκανδάλου των παρακολουθήσεων που έχει λάβει τον τίτλο του «ελληνικού watergate»και αντιδράσεις ακόμα και από «γαλάζιους» βουλευτές…

Τον συντονισμό της επιχείρησης «κουκουλώματος» έχει επωμιστεί υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ που προσδιορίζεται ως Α.Λ., στο οποίο επί ΝΔ έχει υπαχθεί το αρμόδιο τμήμα για τις επισυνδέσεις. Στο μεταξύ, την εντολή για καταστροφή πολλών αρχείων την έδωσε άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ, με τα αρχικά Δ.Μ. όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Mε μικτά συναισθήματα υποδέχθηκαν οι πολίτες, τη χθεσινή ανακοίνωση της ΑΔΑΕ για τους ελέγχους στην ΕΥΠ, αλλά και σε νευραλγικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Πολλοί υποστηρίζουν -σωστά- πως η ΑΔΑΕ άργησε πολύ να ξεκινήσει τον έλεγχο για το σκάνδαλο το οποίο «μετράει» σχεδόν ένα μήνα, και εκφράζουν εύλογες απορίες σχετικά με τις τεχνικές της δυνατότητες και γνώσεις να ελέγξει τις «high tech» υπηρεσίες ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ.

Επίσης είναι γεγονός, το ότι η ΑΔΑΕ ανακοίνωσε πομπωδώς πως θα ξεκινήσει έλεγχο δεν σημαίνει ότι «στριμώχνει» την κυβέρνηση, καθώς αν η έρευνα δεν καταλήξει πουθενά θα έχει χρησιμεύσει ως «βαλβίδα εκτόνωσης», ενώ θα δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση, την  ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ. να παρουσιαστούν «καθαρές» από οποιαδήποτε πιθανή σκιά και υποψία, αλλά και η ΑΔΑΕ θα μπορεί να πει «ορίστε τη δουλειά μας την κάναμε.»

Σημειώνεται ότι προ έξι ημερών η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή στην εκπομπή Live News του Mega είπε ότι «Δεν υπάρχει το αρχείο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Live News, (το αρχείο) κάηκε, καταστράφηκε, τελείωσε! Και τι άλλο έμαθα πολύ ενδιαφέρον: Ας πούμε ότι ο κ. Ανδρουλάκης πάει μόνος του, γιατί έχει προσκληθεί μόνος του να παει να ενημερωθεί, ούτε εκείνος θα έχει όλη την ενημέρωση που περιμέναμε».

«Υπάρχει το απόρρητο. Όποιος και να προσκληθεί είτε είναι ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού, είτε είναι πρώην διοικητής της ΕΥΠ, θα επικαλεστούν το απόρρητο και δε θα βγει τίποτα», εξήγησε με τη σειρά του ο Νίκος Ευαγγελάτος στην ίδια εκπομπή.

Όπως γίνεται κατανοητό αν καταστραφούν τα αποδεικτικά στοιχεία ακριβώς αυτό θα συμβεί. Η ΑΔΑΕ θα πει πως η έρευνα δεν οδηγεί πουθενά.

Και χρόνος για την καταστροφή στοιχείων υπήρχε άπλετος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις