Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

NEA KAKOKAIPIA ενόψει


 Πριν προλάβουν να μετρήσουν τις ζημιές που άφησε πίσω του ο «Φόβος», οι κάτοικοι, αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν νέα επιδείνωση του καιρού, από το απόγευμα της Τρίτης και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. 

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), το βαρομετρικό χαμηλό, που θα έρθει από την Ιταλία, συνοδευόμενο από μετωπική δραστηριότητα, θα προκαλέσει παράλληλα και τοπικές χαλαζοπτώσεις καθώς και θυελλώδεις ανέμους.

Από αύριο το απόγευμα και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Την Τετάρτη, καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα, θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τη δυτική και νότια Κρήτη και από το μεσημέρι και μετά, στα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ, τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και κατά τη διάρκεια της νύχτας βαθμιαία και εκεί θα εξασθενήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις