Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

O Eρντογάν απειλεί με χερσαία επιχείρηση σε Συρία και Ιράκ


 O τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε πως «δεν πρόκειται μόνο για αεροπορική επιχείρηση»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και χερσαία επιχείρηση στη Συρία και τη βόρειο Ιράκ άφησε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,

μετά από τις αεροπορικές επιδρομές της επιχείρησης «Γαμψό Ξίφος» σε στόχους του PKK και της YPG στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Κατ’ αρχάς, αυτή η επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία δεν είναι μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τυχαία, λέγοντας “ποιος θα το έλεγε αυτό” ή “ποιος θα το έκανε αυτό”» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu λίγη ώρα μετά τις κουρδικές επιχειρήσεις στην Τουρκία.

«Όπως έχουμε ξαναπεί, εάν κάποιος αναστατώνει τη χώρα και τη γη μας, θα τους κάνουμε να πληρώσουν το τίμημα. Έτσι, αν υπάρχουν τρομοκρατικές οργανώσεις στα νότια της χώρας μας και σχεδιάζουν πολλές επιθέσεις ή που κάνουν επιθέσεις που αποτελούν απειλή για την Τουρκία…» πρόσθεσε ο πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος, κατά την επιστροφή του από το Κατάρ.

Στη συνέχεια, ο Ερντογάν διαμήνυσε πως «δεν πρόκειται μόνο για αεροπορική επιχείρηση», συμπληρώνοντας ότι οι αρμόδιες μονάδες θα πραγματοποιήσουν συσκέψεις και θα προχωρήσουν. 

Κουρδικές επιθέσεις με ρουκέτες στην Τουρκία

Είχαν προηγηθεί κουρδικές επιθέσεις, το πρωί της Δευτέρας, στη νότια Τουρκία, με τις πρώτες πληροφορίες από την τουρκική πλευρά να κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς και πέντε τραυματίες.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία υποστηρίζουν ότι τα πλήγματα προήλθαν από «τρομοκράτες του YPG/PKK», εκτοξεύτηκαν πέντε ρουκέτες από τη Βόρεια Συρία, οι οποίες έπληξαν στόχους στην επαρχία Γκαζιαντέπ.

Οι ρουκέτες έπληξαν ένα λύκειο, δύο σχολεία και ένα φορτηγό στην πόλη Καρμακίς, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις