Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Πήρε 40.000 χάπια ecstasy μέσα σε μια 10ετία: Έβλεπε οράματα με τούνελ και είχε κρίσεις πανικού – Τι είπε Έλληνας γιατρός

 «Είναι η μεγαλύτερη ποσότητα κατανάλωσης που έχει καταγραφεί ποτέ»

Οι γιατροί στη Βρετανία έμειναν άφωνοι με την περίπτωση ενός άντρα, ο οποίος μέσα σε μία δεκαετία κατανάλωσε 40.000 χάπια ecstasy και σταμάτησε μόνο όταν κατέρρευσε σε τρία διαφορετικά πάρτι.

Πιο αναλυτικά, ο 37χρονος raver, γνωστός ως κύριος A, από τα 21 μέχρι τα 30 έτη του λάμβανε MDMA στα πάρτι που πήγαινε, καθώς άρχισε να παίρνει πέντε ταμπλέτες κάθε Σαββατοκύριακο, πριν τις αυξήσει σε 3,5 χάπια την ημέρα για τα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα, μετά από καιρό ξεκίνησε να παίρνει 25 δισκία σε καθημερινή βάση, όπως αναφέρει η nypost.com.

Δρ. Κουϊμτσίδης: Εμφάνιζε παρενέργειες για μήνες

Παρόλα αυτά, μετά από δέκα χρόνια καθημερινής χρήσης, κατέρρευσε σε τρία διαφορετικά πάρτι και απευθύνθηκε στους γιατρούς, που ήταν έκπληκτοι.

Χαρακτηριστικά, ο Δρ Χρήστος Κουϊμτσίδης, ψυχίατρος με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε ότι ο ασθενής είχε τόση έκσταση στον οργανισμό του, που εμφάνιζε παρενέργειες για μήνες, παρόλο που δεν έπαιρνε χάπια.

«Είναι η μεγαλύτερη ποσότητα κατανάλωσης που έχει καταγραφεί ποτέ», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι ο 37χρονος βίωσε μια σειρά από σοβαρές μακροπρόθεσμες παρενέργειες, όπως κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, μυϊκή ακαμψία, παραισθήσεις, ενώ έβλεπε οράματα με τούνελ.

Χάπι

Οι γιατροί τόνισαν ότι πρόκειται για «θαύμα» που ζει, ενώ του συνταγογράφησαν 10 χιλιοστόγραμμα ολανζαπίνης και εισήχθη σε μονάδα εγκεφαλικής βλάβης, όπου σημειώθηκε κάποια βελτίωση των δεξιοτήτων μνήμης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις