Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Δύο ρωσικές τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες αρχίζουν να «σφίγγουν» πάλι το Χάρκοβο – Επίθεση και από Λευκορωσία σε Κίεβο; - Ο Β.Πούτιν αυξάνει κατά 60% το προσωπικό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων μέχρι το τέλος του 2023


 Πληροφορίες για επικείμενη μαζική πυραυλική επίθεση κατά ουκρανικών στρατηγικών υποδομών του καθεστώτος έρχονται από διάφορες πηγές και λογαριασμούς στα social media εν πολλοίς σε αντίποινα της ουκρανικής προσβολής με drone στην βάση στρατηγικών βομβαρδιστικών Ένγκελς.

Όμως οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι ο αντικειμενικός στόχος είναι να προκαλέσουν νέο σοκ και πίεση στον ουκρανικό πληθυσμό με σκοπό να αντιδράσει κατά του καθεστώτος καθώς ο χειμώνας ήδη έχει ξεκινήσει και γονατίζει τον πληθυσμό στα μετόπισθεν.

Παράλληλα μεγάλες στρατιωτικές φάλαγγες αποτελούμενες από άρματα μάχης Τ-72B3 και Τ-90Μ εντοπίστηκαν στα σύνορα με το Χάρκοβο και όλα δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις όχι απλά αναπληρώνουν τις απώλειες αλλά δεν πρόκειται να αφήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να “πάρουν ανάσα” καθώς όπως όλα δείχνουν το βόρειο μέτωπο για το Κίεβο θα ανοίξει και πάλι.

Δυνάμεις δύο τεθωρακισμένων ταξιαρχιών λαμβάνουν θέσεις μάχης την ίδια στιγμή που η μεγέθυνση των ρωσικών δυνάμεων στα 2 εκατομμύρια στρατό θα αποτελέσει τον στόχο του Κρεμλίνου για το 2023 φιλοδοξώντας έτσι να δώσει το τελικό χτύπημα σε ότι θα έχει απομείνει αλλά και να αποτελέσει τη νέα ρωσική ασπίδα κατά του διευρυμένου ΝΑΤΟ.

Παράλληλα τουλάχιστον 50 καινούρια άρματα μάχης Τ-90 εισήλθαν στην περιοχή του Λουγκάνσκ κοντά στην πόλη Svatovo.

Επιπλέον 100 άρματα μάχης Τ-72Β3 προωθήθηκαν με τρένα στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία μετά την αναβάθμισή τους στο εργοστάσιο του Κουργκάν,

Στην Λευκορώσία, συνολικά 400 άρματα μάχης έχουν φτάσει στις ρωσικές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με Ουκρανία, στον άξονα του Κίεβου.

Παράλληλα μια μεγάλη επίσης στρατιωτική ρωσο-λευκορωσική φάλαγγα εντοπίστηκε να κινείται νότια προς την πόλη Malaryta η οποία βρίσκεται 20 μίλια από τα σύνορα με Πολωνία και Ουκρανία.

Η Ρωσία όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας επίθεση από πολλά μέτωπα.

Στόχος τα 2 εκατομμύρια!

Το μέγεθος του ρωσικού Στρατού αυξάνεται σε 1,5 εκατομμύριο άτομα και ο αριθμός των επαγγελματιών σε 695.000 με ορίζοντα να ξεπεράσουν τα 2 εκατ. και οι επαγγελματίες το 1 εκατομμύριο προσωπικό σε δύο μόλις χρόνια!

Παράλληλα, με διάταγμα ο Β.Πούτιν δημιουργεί κέντρα στρατιωτικής εκπαίδευσης σε 16 επαρχιακά πανεπιστήμια.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ένα νέο Σώμα Στρατού και 17 νέες Μεραρχίες.

Η συνολική δύναμη των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων πριν τρεις μήνες ήταν περίπου 900.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 380.000 επαγγελματιών στρατιωτών.

Την ίδια στιγμή, οι χερσαίες δυνάμεις αντιστοιχούσαν μόνο σε 280.000. Σήμερα προστέθηκαν σε αυτούς 300.000 κληρωτοί.

Για σύγκριση, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας κινητοποίησαν περί το 1 εκατ. προσωπικό στους δέκα μήνες του πολέμου!

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι οι 300.000 κληρωτοί που επιστρατεύθηκαν θα αποστρατευθούν μόλις ολοκληρωθεί η πρόσληψη των επαγγελματιών στρατιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις