Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Β.Πούτιν: «Αν οι ΗΠΑ στείλουν Patriot στην Ουκρανία θα τους καταστρέψουμε 100%» «Εμείς και οι Ουκρανοί είμαστε ένας λαός και αποτελούμε την ιστορική Ρωσία»


 Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι τα αμερικανικά αντιαεροπορικά συστήματα Patriot που θα στείλουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία θα καταστραφούν και είναι «100% σίγουρος» ότι θα γίνει αυτό.

Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε για το νέο σύστημα αεράμυνας που θα παραδώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία είπε:

«Φυσικά και θα το καταστρέψουμε, 100 τοις εκατό!» και συνέχισε «Λέγεται ότι τα συστήματα Patriot μπορεί να σταλούν στην Ουκρανία. Ας το κάνουν, εμείς θα τα ξεφορτωθούμε».

Ο Β.Πούτιν κατηγόρησε, στη συνέχεια, τους «γεωπολιτικούς αντιπάλους της χώρας του (ότι) στοχεύουν να διαλύσουν τη Ρωσία, την ιστορική Ρωσία».

Χρησιμοποίησε την έννοια της «ιστορικής Ρωσίας» για να δηλώσει ότι Ουκρανοί και Ρώσοι είναι ένας λαός.

Γι’αυτό αναφέρεται στην Ιστορία καθώς το Κίεβο ήταν το λίκνο του ρωσικού έθνους και η «καρδιά» του πρώτου ρωσικού κράτους.

«Διαίρει και βασίλευε, αυτό προσπαθούσαν πάντα να επιτύχουν και εξακολουθούν να προσπαθούν να το κάνουν. Αλλά ο δικός μας στόχος είναι διαφορετικός:

Είναι να ενώσουμε τον ρωσικό λαό», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν δήλωσε, ακόμα, ότι η κυβέρνησή του ενεργεί «προς τη σωστή κατεύθυνση… προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα των πολιτών μας, του λαού μας».

Πριν από μερικές ημέρες αναφερόμενος στα αμερικανικά α/α συστήματα Patriot ο Ρώσος Πρόεδρος είχε δηλώσει ότι είναι ένα απαρχαιωμένο οπλικό σύστημα που η Ρωσία θα μπορεί να αντιμετωπίσει και δεν λειτουργεί όπως το ρωσικό σύστημα S-300.

«Εντάξει, θα το λάβουμε αυτό υπόψη μας και πάντα θα βρίσκεται ένα αντίδοτο», συμπλήρωσε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις