Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Πολεμικές απειλές από X.Ακάρ: «Η Ελλάδα να θυμάται όταν έζησε το 1922» - Νέα fake news για παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών από ελληνικά αεροσκάφη


 O Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για άλλη μία φορά απείλησε την Ελλάδα την οποία κάλεσε «να θυμάται την ιστορία του 1922».

Οι απειλές του Χουλουσί Ακάρ έγιναν με αφορμή την 101η επέτειο από την απελευθέρωση του Γκαζιαντέπ στην οποία ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έδωσε το «παρών» και απηύθυνε χαιρετισμό.

Συγκεκριμένα είπε: «Η προσδοκία μας είναι οι Έλληνες πολιτικοί να εγκαταλείψουν αμέσως την αδιάλλακτη και προκλητική στάση τους, να λειτουργήσουν ως συνετός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και να επικεντρωθούν στην επίλυση προβλημάτων μέσω του διαλόγου.

Είναι να παίρνουν μαθήματα από την ιστορία χωρίς να ξεχνάμε ότι έζησαν το 1922 χωρίς να πέφτει χιόνι στα βουνά που εμπιστεύονται».


«Την ώρα που εμείς καταβάλουμε προσπάθεια για την περιφερειακή και την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει τις επιθετικές πολιτικές και τις προκλητικές πράξεις με ρητορική που υποδαυλίζει την αστάθεια» είπε αρχικά ο κ. Ακάρ και συνέχισε με την ίδια παραμορφωτική ρητορική:

«Η Ελλάδα θυσιάζει τα οικονομικά της χώρας και την ευημερία των πολιτών και προκαλεί νέες εντάσεις κάθε ημέρα βασίζοντας την πολιτική υπαρξή της στην επιθετικότητα κατά της Τουρκίας».

Ο Χουλουσί Ακάρ επικαλέστηκε, δε, ξανά τα fake news περί δήθεν παρενόχλησης τουρκικών μαχητικών τα οποία λόκαραν τα ελληνικά ραντάρ ακόμα και σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ για να πει: «Η προκλητική αυτή συμπεριφορά δείχνει ότι η Ελλάδα κινείται εκτός ελέγχου και αγνοεί τις βασικές αρχές και τις αξίες του ΝΑΤΟ».

«Αν και είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντάς μας αλλά και των Κύπριων αδελφών μας» κατέληξε ο Χουλουσί Ακάρ ο οποίος υποστήριξε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν γίνει ένας από τους καλύτερους στρατούς στον κόσμο και είναι αποφασισμένες να διασφαλίσουν την ασφάλεια της Τουρκίας «ανεξαρτήτως του πού ενεργούν ή ποιος είναι ο κίνδυνος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις