Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Το TOP 5 των καταζητούμενων γυναικών στην Ευρώπη: Από την «Crypto Queen» στην Ρουμάνα δόνα

 


Aποτελούν μόλις το 5% των πιο καταζητούμενων της Ευρώπης και τους βαραίνουν μια σειρά από βαρύτατες καταγγελίες – από κατηγορίες για δολοφονίες μέχρι και ίδρυση συμμοριών.

Για μια βασικά δραπέτη – που κατηγορείται για εξαπάτηση επενδυτών με ένα σύστημα πυραμίδας κρυπτονομισμάτων 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων – δίνεται κιόλας ένα υπέρογκο ποσό για όποιον μπορεί να δώσει πληροφορίες που οδηγούν στη σύλληψή της.

Με μόνο μία να έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής – η κατηγορούμενη για σεξουαλική διακίνηση Viviana Andrea Vallejo Gutiérrez, η οποία βρέθηκε σε μια απομακρυσμένη πόλη της ζούγκλας στη Νότια Αμερική τον Οκτώβριο – πέντε καταζητούμενες γυναίκες παραμένουν σε φυγή.

Διακίνηση ναρκωτικών

Η Τάνια Γκόμεζ έγινε γνωστή στη Σουηδία ως ιδιοκτήτρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης διάσωσης σκύλων, HundGarin.

Το ειρωνικό είναι ότι εμπλέκεται και σε δίκτυο παράνομης ιδιοκτησίας ζώων και μεταφοράς τους στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την Europol, όμως, η οργάνωση αυτή ήταν απλά μια… βιτρίνα, καθώς η 30χρονη γυναίκα κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Επίσης οι σουηδικές αρχές την συνδέουν με ομάδα οργανωμένου εγκλήματος στη Στοκχόλμη, για την οποία παρέδιδε και μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και χρημάτων.

Η «Crypto Queen»
Η καταζητούμενη Βουλγάρα δικηγόρος, Ρούγια Ιγκνάτοβα, φιγουράρει πέρα από τη λίστα της Europol και σε εκείνη του FBI. Μάλιστα, είναι στην λίστα με τις 10 πιο καταζητούμενες γυναίκες και το FBI προσφέρει και αμοιβή έως και 100.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή της. Η Ιγκνάτοβα αποτελεί μόνο την 11η γυναίκα που μπήκε στη λίστα των πιο καταζητούμενων του FBI στην 72χρονη ιστορία του.

Η 42χρονη γυναίκα, που την έχουν ονομάσει «Crypto Queen» κατηγορείται ότι έκανε μεγάλες απάτες με το κρυπτονόμισμα One Coin μεταξύ του 2014 και του 2018. Η Ιγκνάτοβα ίδρυσε μαζί μα άλλα άτομα το One Coin το 2014 ως «δολοφόνο του Bitcoin», όπως έλεγε η ίδια, προσελκύοντας τους επενδυτές να αγοράσουν πακέτα του κρυπτονομίσματος της.

H Europol και το FBI πιστεύουν ότι η Ιγκνάτοβα πληροφορήθηκε το 2017 την έκδοση εντάλματος σύλληψης από το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη και έγινε καπνός. Οι αρχές θεωρούν μάλιστα ότι διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση μέσω της Ελλάδας, όπου βρέθηκε στις 25 Οκτωβρίου του 2017.

Η 42χρονη γυναίκα καταζητείται επίσης και από τις γερμανικές αρχές. Η Interpol μάλιστα προειδοποίησε ότι μπορεί να άλλαξε χειρουργικά την εμφάνισή της για να αποφύγει τη σύλληψη.

Έβαλε τον εραστή της να σκοτώσει τον άντρα τηςΗ τρίτη πιο καταζητούμενη γυναίκα της Ευρώπης στη λίστα της Europol είναι η Τσέχα Εύα Ζαμετσνίκοβα. Η 41χρονη καταζητείται στην Σλοβακία, όπου καταδικάστηκε ερήμην σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για τη μίσθωση ενός δολοφόνου για να σκοτώσει τον πρώην σύζυγό της το 2014.

Τον Ιανουάριο του 2014 η Τσέχα ανθοπώλης έπεισε τον φίλο της Μάρτιν Αντάμκοβιτς, να σκοτώσει τον άνδρα της. Η Εύα Ζαμετσνίκοβα είχε κανονίσει να δώσει στον Αντάμκοβιτς 50.000 ευρώ για το φόνο του στρατιώτη άνδρα της, με τον οποίο ήταν παντρεμένη μόνο δύο μήνες!

Η 41χρονη γυναίκα ήθελε να σκοτώσει τον άνδρα της, να εξαφανίσει το πτώμα του, να τον κηρύξει υποτίθεται αγνοούμενο και μετά από δύο χρόνια να αποκτήσει την περιουσία του. Η Τσέχα ήθελε η δολοφονία να γίνει με όπλο, το οποίο μάλιστα αγόρασε. Στη συνέχεια, όμως, άλλαξε γνώμη και είπε στον φίλο της ότι ο φόνος πρέπει να γίνει με στραγγαλισμό με σχοινί. Ο Αντάμκοβιτς, όμως, έκανε πίσω και την κατέδωσε στην αστυνομία.

Η ανθοπώλης συνελήφθη και προφυλακίστηκε για αρκετούς μήνες, αλλά αφέθηκε ελεύθερη τον Αύγουστο του 2014 για να γεννήσει το παιδί της. Από τότε εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Κρίθηκε ένοχη από το Ειδικό Ποινικό Δικαστήριο τον Ιανουάριο του 2020 και καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση, αλλά τα ίχνη της δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα.

Η μαστροπός
Η Ούγγρα Andrea Dudla – γνωστή και ως Eszter Kathona – βρίσκεται σε φυγή από το 2012 αφού καταδικάστηκε σε περισσότερα από 15 χρόνια φυλάκισης για τη συμμετοχή της σε δεκάδες οικονομικά εγκλήματα.

Στη δεκαετία του 2000, ο Ντούντλα και δύο συνεργάτες του προσποιήθηκαν ότι ήταν πραγματικές εταιρείες, δημιουργώντας πλαστά τιμολόγια και ισολογισμούς με πραγματική εμφάνιση, προκειμένου να δανειστούν εκατοντάδες εκατομμύρια Forints από τράπεζες.

Πώλησαν επίσης 4.400 τόνους καλαμποκιού για 250 εκατομμύρια Φορίνια (610.000 £), αλλά δεν παρέδωσαν ποτέ καλαμπόκι.

Σε ένα στάδιο πιστεύεται ότι η 43χρονη θα μπορούσε να κρυβόταν στην Ταϊλάνδη, όπου συνελήφθη ένας από τους εγκληματίες συνεργάτες της.Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις