Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Πείραμα με δίδυμα αδέρφια: Ο ένας έγινε vegan και ο άλλος έτρωγε κρέας – Σε ποιον «εξαφανίστηκε» η λίμπιντο - Τα αποτελέσματα των 12 εβδομάδων εξέπληξαν τους ειδικούς


 Δίδυμα αδέρφια που αποκαλούνται «περιπετειώδη πειραματόζωα», αφού συμμετέχουν μαζί σε διάφορες δραστηριότητες, έλαβαν μέρος σε ένα πείραμα για τις διατροφικές συνήθειες, οπότε ο ένας έγινε vegan, ενώ ο άλλος κατανάλωνε κρέας.

Σύμφωνα με το menshealth.com, ο Χιούγκο και ο Ρος ακολούθησαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα για 12 εβδομάδες και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο του 2020, με τα στοιχεία να ελέγχονται από την Virgin Active και το Τμήμα έρευνας Διδύμων στο πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου.

Δίδυμα αδέρφια που αποκαλούνται «περιπετειώδη πειραματόζωα», αφού συμμετέχουν μαζί σε διάφορες δραστηριότητες, έλαβαν μέρος σε ένα πείραμα για τις διατροφικές συνήθειες, οπότε ο ένας έγινε vegan, ενώ ο άλλος κατανάλωνε κρέας.

Σύμφωνα με το menshealth.com, ο Χιούγκο και ο Ρος ακολούθησαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα για 12 εβδομάδες και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο του 2020, με τα στοιχεία να ελέγχονται από την Virgin Active και το Τμήμα έρευνας Διδύμων στο πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου.Έτσι, μπορεί έτρωγαν πολύ διαφορετικά πιάτα, που είχαν όμως τις ίδιες θερμίδες σε ημερήσια βάση, ενώ ταυτόχρονα προπονούνταν εντατικά πέντε με έξι φορές την εβδομάδα.

Ο Χιούγκο αριστερά και ο Ρος δεξιά:

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μέσα σε δώδεκα εβδομάδες στον Χιούγκο που ακολούθησε vegan διατροφή, το σωματικό βάρος μειώθηκε από τα 83,9 κιλά στα 82,1 και παράλληλα το λίπος στο σώμα του έπεσε στο 12%. Τα επίπεδα χοληστερίνης επίσης μειώθηκαν και ανέφερε πως ένιωθε συχνότερα γεμάτος ενέργεια, πιθανότητα επειδή το σάκχαρο στο αίμα του δεν έπεφτε τόσο συχνά όσο παλιότερα.

Μάλιστα, κατά τον ίδιο, ήταν και πνευματικά πιο διαυγής και συγκεντρωμένος αν και υπήρχαν και αρνητικές «παρενέργειες», όπως είπε, αφού είχε χάσει τη σεξουαλική του διάθεση.

Αντιθέτως, ο Ρος που κατανάλωνε κρέας ξεκίνησε από τα 79,4 κιλά και τρώγοντας καθημερινά κρέας πήρε, παρά την καθημερινή άσκηση, 1,8 κιλά λίπους και 4,5 κιλά σε μυϊκή μάζα, σκαρφαλώνοντας στα 85,7 κιλά. Το ποσοστό λίπους στο σώμα του αυξήθηκε στο 15% αλλά η χοληστερίνη του παρέμεινε σταθερή.

Τα σχόλια των «πειραματόζωων»

Ο Ρος ανέφερε για τη διαδικασία στην οποία συμμετείχε, ότι «μου έλειψαν οι υδατάνθρακες. Μου έλειψαν πολύ. Αλλά μόλις έφαγα ξανά αμέσως ένιωσα φούσκωμα». «Μας παρέδιδαν κάθε μέρα το μενού από το Mindful Chef και οι θερμίδες ήταν σχεδόν ίδιες, συν-πλην 50 θερμίδες», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, τόνισε ότι «πεινούσα πάρα πολύ στις 10-11. Είχα κορυφώσεις ενεργητικότητας και μετά κατέρρεα. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ διαφορετικά. Εγώ πήρα βάρος, ο Χιούγκο έχασε».

Σε άλλο μήκος κύματος βρέθηκε όμως ο Χίουγκο, που ανέφερε ότι η «λίμπιντο» του εξαφανίστηκε, αλλά «τα επίπεδα της ενέργειάς μου ήταν καλύτερα. Δεν είχα υπογλυκαιμίες. Δεν μπορούσα να φάω σνακ όπως σοκολάτες, μπισκότα και άλλα γλυκά. Έτρωγα κυρίως ξηρούς καρπούς και φρούτα».

«Στο γυμναστήριο είχα πολύ περισσότερη ενέργεια. Πηγαίναμε πέντε, έξι φορές την εβδομάδα και δεν υπήρξε ούτε μία προπόνηση που να νιώσω ότι δεν είχα τη δύναμη», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις