Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

«Μόνο πράκτορες της Τουρκίας λένε ότι πρέπει η Άγκυρα να πάρει τα F-16» λέει ο Ε.Ζεμενίδης για τα εξωφρενικά του Συρίγου! Οι δηλώσεις του υφυπουργού προκαλούν τριγμούς στην ομογένεια


 Οι πρωτοφανείς δηλώσεις του υφυπουργού παιδείας Άγγελου Συρίγου αναφορικά με την απόκτηση αμερικανικών F-16 και τον εκσυγχρονισμό επιπλέον μαχητικών του τύπου, από την Τουρκία προκάλεσαν την οργή της ομογένειας στην Αμερική που εξίσωσε τις δηλώσεις του υφυπουργού με δηλώσεις πράκτορα της Τουρκίας.

Σημειώνουμε ότι σε αποκαλυπτικές θεωρίες είχε προχωρήσει ο βουλευτής της  Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος αναφορικά με το θέμα των 40 νέων τουρκικών F-16V και της αναβάθμισης 80 ακόμη στο ίδιο επίπεδο ισχυριζόμενος πως είναι «προς το συμφέρον της Ελλάδας να δώσει η Αμερική τα F 16 στην Τουρκία», μιλώντας μάλιστα στην κρατική τηλεόραση! 

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, δεν αποδοκιμάστηκε όμως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του, ενώ παρά την κατακραυγή, ο υφυπουργός δεν ανασκεύασε αλλά απλά επιμένοντας στην θέση του θέλησε να κάνει μεγαλύτερη… ανάλυση!

Η οργή όμως της ομογένειας εκφράστηκε χαρακτηριστικά με την δήλωση του Έντι Ζεμενίδη σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κορυφαίος παράγοντας της ομογένειας χαρακτήρισε «ανοησίες» τις δηλώσεις Συρίγου, λέγοντας μάλιστα ότι «τέτοια πράγματα ακούγονται μόνο από πράκτορες της Τουρκίας»!

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Α.Συρίγος ανέφερε ότι «εμείς», δηλαδή η κυβέρνηση, θέλουμε να πάρει τα F-16 γιατί έτσι -υποτίθεται- ότι συγκρατείται η Τουρκία κατά της Ελλάδας!

Δηλαδή σύμφωνα με την «θεώρηση» Συρίγου η Τουρκία έως τώρα ήταν ελεγχόμενη, δηλαδή την εισβολή στην Κύπρο και τα Ίμια τα έκανε ενόσω ήταν ελεγχόμενη ενώ  αν πάρει ρωσικά όπλα, που έχει πάρει ήδη, θα πάψει να είναι ελεγχόμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις