Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Συγκλονιστικό Kοινωνικό πείραμα στο Μαρούσι: Ανυποψίαστοι πολίτες αντιδρούν στην προσπάθεια αρπαγής παιδιού

 Πόσο έτοιμοι είμαστε να προστατεύσουμε ένα παιδί που βρίσκεται σε κίνδυνο;

Ένα συγκλονιστικό κοινωνικό πείραμα έκανε η διαδικτυακή εκπομπή «face to face» του Δημήτρη Πανόπουλου που προβάλλεται στο YouTube.

Το θέμα της ήταν η αρπαγή παιδιών και οι αντιδράσεις των ανυποψίαστων περαστικών σε μια τέτοια κατάσταση, με την κάμερα να βρίσκεται στο Μαρούσι.

Τι θα κάνατε αν δίπλα σας καθόταν ένα 6χρονο παιδί μόνο του και ξαφνικά ένας άνδρας ερχόταν και προσπαθούσε να το πείσει να τον ακολουθήσει; Πόσο έτοιμοι είμαστε να προστατεύσουμε ένα παιδί που βρίσκεται σε κίνδυνο; Γνωρίζουμε άραγε πως να αντιδράσουμε σωστά σε μια τέτοια περίπτωση;

Η εκπομπή «face to face» σε ένα συγκλονιστικό κοινωνικό πείραμα έρχεται να δώσεις τις απαντήσεις. Στο βίντεο καταγράφονται οι αντιδράσεις ανυποψίαστων περαστικών όταν ένας άνδρας (ηθοποιός) προσπαθεί με ψέματα να πείσει ένα 6χρονο αγόρι (ηθοποιός) να τον ακολουθήσει.

Όταν ο άνδρας προσπαθεί να πείσει τον μικρό που κάθεται σε παγκάκι να πάει μαζί του, μια γυναίκα που είναι δίπλα παρεμβαίνει και του λέει να αφήσει ήσυχο το παιδί. «Άφησέ τον σε παρακαλώ», του λέει σε έντονο τόνο και στη συνέχεια τον απειλεί ότι θα φωνάξει την αστυνομία.

Ακολουθούν κι άλλες περιπτώσεις με τον κόσμο να δείχνει να ανταποκρίνεται στο κοινωνικό πείραμα, προστατεύοντας το παιδάκι από τον «άγνωστο» άνδρα που προσπαθεί να το αποπλανήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις