Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

KATAΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ; Η ανοσολογική ανοχή IgG4 που προκαλείται από τις ενισχυτικές δόσεις, μπορεί να ευθύνεται για την χρόνια κοβίντ;;


 Η ανοσολογική ανοχή IgG4 που προκαλείται από τις ενισχυτικές δόσεις, εξηγεί την υπερβολική θνησιμότητα και την "χρόνια Covid".

Ο Rintrah Radagast δημοσίευσε  ένα πολύ σημαντικό άρθρο . Μας δείχνει μια πιθανή εξήγηση για το γιατί η υπερβολική θνησιμότητα σχετίζεται με τις ενισχυτικές δόσεις για την COVID, γιατί η συσχέτιση των εμβολίων Covid με τη θνησιμότητα ενισχύεται όσο περνάει ο καιρός αντί να μειώνεται και γιατί οι ενισχυμένοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να καθαρίσουν την Covid-19 .

Μετά τον εμβολιασμό με mRNA, η ανοσολογική απόκριση κατά της Ακίδας μετατοπίζεται σε IgG4 ανoσοσφαιρίνες, (κατηγορία αντισωμάτων).

Τι είναι η Ig;

Το Ig σημαίνει ανοσοσφαιρίνη 

Αυτές οι πρωτεΐνες ονομάζονται επίσης αντισώματα και υπάρχουν 5 κύριοι τύποι που ονομάζονται 

IgA (τα βλεννώδη όπλα πρώτης γραμμής: δάκρυα, σάλιο, βλεννογόνοι, που σχετίζονται με το αίμα), 

IgG (τα άφθονα όπλα: όλα τα σωματικά υγρά που σχετίζονται - ειδικά το αίμα/πλάσμα), 

IgM (τα μεγάλα όπλα: που σχετίζονται με το αίμα και τη λέμφο), 

IgE (τα αλλεργικά όπλα: πνεύμονες, δέρμα και βλεννογόνο) και 

IgD (τα όπλα ποιος ξέρει: σχετίζονται με το έντερο;). 

Ο τύπος αντισωμάτων IgG έχει 4 υποκατηγορίες: IgG1, IgG2, IgG3 και IgG4. 

Θα ήθελα να εστιάσω στην πρώτη και την τελευταία υποκατηγορία.

Το IgG1 είναι μια υποκατηγορία αντισωμάτων που ανταποκρίνεται στην παρουσία διαλυτών πρωτεϊνών αντιγόνων και πρωτεϊνών μεμβράνης, επομένως αυτοί είναι οι τύποι που συνήθως συνδέονται με υψηλά επίπεδα στον ορό κατά τη διάρκεια και μετά τις ιογενείς λοιμώξεις. Οι ελλείψεις σε αυτήν την υποκατηγορία μπορεί να σχετίζονται με υποτροπιάζουσες λοιμώξεις. 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25368619/

Το IgG4 είναι μια υποκατηγορία αντισωμάτων που ανταποκρίνεται σε επαναλαμβανόμενη ή μακροχρόνια έκθεση σε αντιγόνα και ''μπορεί να γίνει η κυρίαρχη υποκατηγορία'' ως αποτέλεσμα αυτής της επαναλαμβανόμενης έκθεσης. 

Η αλλαγή τάξης σε IgG4 μπορεί να διαμορφωθεί από την Ιντερλευκίνη-10 (IL-10) και έτσι συνδέει αυτήν την υποκατηγορία αντισωμάτων με την επαγωγή ανοχής.  

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον ότι το IgG4 μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύει την κυρίαρχη υποκατηγορία αντισωμάτων στις ανοσολογικές αποκρίσεις στις βασικές πρωτεΐνες πήξης του αίματος παράγοντας VIII και IX. 

Οι παρασιτικές λοιμώξεις έχουν επίσης βρεθεί ότι σχετίζονται με το σχηματισμό αντισωμάτων IgG4. (Βλέπε αναφορά).

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25368619/

Η ρύθμιση της παραγωγής IgG4 εξαρτάται από τη βοήθεια των Τ-βοηθητικών  κυττάρων τύπου 2 (Th2) και επομένως η απόκριση IgG4 περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό σε μη μικροβιακά αντιγόνα, όπως οι αυτοπαρασκευασμένες πρωτεΐνες ακίδας. 

Immunoglobulin G4: an odd antibod
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19222496/

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι περίπλοκο. 

Πρέπει να καταπολεμήσουμε επικίνδυνα παθογόνα που αναπαράγονται, όπως ιούς ή βακτήρια. Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζουμε επίσης αβλαβείς αδρανείς ουσίες , όπως η γύρη των δέντρων, που μερικές φορές προκαλούν φλεγμονώδεις αντιδράσεις που ονομάζονται αλλεργίες .

Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις αβλαβείς ουσίες, το ανοσοποιητικό μας σύστημα έχει μια συγκεκριμένη κατηγορία αντισωμάτων, που ονομάζεται IgG4 , που κάνουν το αντίθετο από αυτό που έχουμε συνηθίσει να ακούμε: συνδέονται με αλλεργιογόνα και λένε στα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας να τα αγνοήσουν αντί να προκαλούν φλεγμονή .

Τα εμβόλια mRNA λειτουργούν όπως τα εμβόλια αλλεργιογόνων.

Είχα πολλές αλλεργίες στη γύρη. 

Κάθε άνοιξη ήταν δυσάρεστη. 

Αποφάσισα να πάω σε έναν αλλεργιολόγο και να κάνω εμβόλια για αλλεργίες , που ισοδυναμούσαν με επανειλημμένες ενέσεις αλλεργιογόνων. 

Ως αποτέλεσμα αυτών των επαναλαμβανόμενων ενέσεων αντιγόνου, το ανοσοποιητικό μου σύστημα ανέπτυξε μη φλεγμονώδη αντισώματα IgG4 , τα οποία χαρακτηρίζουν τη γύρη ως αβλαβή ουσία για το υπόλοιπο ανοσοποιητικό μου σύστημα και αποτρέπουν την αλλεργική φλεγμονή και τα δυσάρεστα συμπτώματα.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι σημαντικό: η γύρη δεν αναπαράγεται .

Καλό είναι να μην έχετε φλεγμονή ως απάντηση στη γύρη . Είναι κακή ιδέα, ωστόσο, να εκπαιδεύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα να αγνοεί τα αναπαραγόμενα παθογόνα όπως τον Sars-Cov-2.

Πώς θα ήταν η ''ανοσολογική ανοχή'', που προκαλείται από επαναλαμβανόμενες ενέσεις αντιγόνου, όπως οι ενέσεις mRNA, όταν το άτομο έχει μολυνθεί από τον Sars-Cov-2;

Θα έμοιαζε με μια ''ήπια'' λοίμωξη'' χωρίς σοβαρό πυρετό που θα διαρκούσε πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεται και θα προκαλούσε βλάβες στα όργανα . 

Ο πάσχων μπορεί να πει, για την πρώτη εβδομάδα, ότι είναι ευγνώμων για τα εμβόλια και τις ενισχυτικές δόσεις που κάνουν τα συμπτώματά του ήπια. 

Μετά αρχίζουν να αναρωτιούνται γιατί η μόλυνση δεν υποχωρεί.

Μια τέτοια ανοσολογική ανοχή μπορεί να εξηγήσει γιατί οι άνθρωποι που έκαναν τις ενισχυτικές δόσεις είναι οι πιο αργοί στην εκκαθάριση της Covid-19:

Έτσι: Τα αντισώματα IgG4 έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από όλους τους άλλους τύπους αντισωμάτων και κάνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα να αγνοεί το συγκεκριμένο αντιγόνο που είναι εκπαιδευμένο να ανιχνεύει.

Δεν θέλετε να αγνοήσετε έναν ιό που αναπαράγεται - επομένως η κατηγορία αντισωμάτων IgG4 θα ήταν ακατάλληλη για ιούς. 

Η γύρη, ωστόσο, είναι μια τέλεια περίπτωση για την IgG4 για την πρόληψη της ανοσολογικής αντίδρασης και της φλεγμονής.

Η μετάβαση στη δέσμευση IgG4 έναντι ενός ιικού παράγοντα είναι σαν να ανοίγετε διάπλατα τις πόρτες του σπιτιού σας για τους ληστές και να τους αγνοείτε καθώς τσαλαβουτούν στα συρτάρια σας. 

Η ληστεία θα είναι "ήπια" - αλλά οι κλέφτες θα πάρουν τα πράγματά σας. Και θα επιστρέψουν ξανά.

Στην πραγματικότητα, τα αυξημένα επίπεδα IgG4 είναι δείκτες ορισμένων πολύ προβληματικών ασθενειών και αντιπροσωπεύουν την ανοσολογική ανοχή. 

Αυτό είναι το είδος της διαδικασίας που υποβάλλεστε για να θέσετε υπό έλεγχο μια αλλεργία στα φιστίκια ή στο γρασίδι - υποβάλλοντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε επαναλαμβανόμενες δόσεις από κάτι που πιστεύει ότι πρέπει να αφαιρέσει. 

Με την πάροδο του χρόνου, το ανοσοποιητικό σας σύστημα πιστεύει ότι είναι μέρος του εαυτού σας, οπότε σταματά να ανταποκρίνεται σε αυτό.

Είναι πραγματικά αυτό που είπαν ότι προσπαθούσαμε να πετύχουμε με αυτή τη θεραπεία;

 


Όταν μιλάει η Έρσα, ακούω. Είναι κυριολεκτικά μια εγκυκλοπαίδεια πρωτεωμικής και γονιδιωματικής και αποτελεί έμπνευση για μένα εδώ και 3 χρόνια.



Πρώτα να δούμε το μεγάλο γράφημα, που δειχνει το ποσοστό αντισωμάτων που θέλουμε να δούμε μετά από μια μόλυνση SARS-COV-2:



Αριστερά βλέπετε ποιος κάνει την εξουδετέρωση, δεξιά βλέπετε ποιο είναι το ποσοστό των συνολικών αντισωμάτων. Παρά το γεγονός ότι τα IgG3 αποτελούν μόλις το 3% της μάζας των αντισωμάτων σας, πραγματοποιούν το 42,2% της εξουδετέρωσης.

Αναφέραμε πιο πάνω, τα IgA είναι απασχολημένα στους βλενογόννους για την αντιμετώπιση αυτού του ιού, τα IgM ανταποκρίνονται στη μόλυνση μειώνοντας το ιικό φορτίο, τα IgG3 στη συνέχεια συμμετέχουν στη μάχη και επισημαίνουν τυχόν εναπομείναντα κρησφύγετα που έχει αυτός ο ιός, έτσι ώστε ο οργανισμός σας να μην καταλήξει να ανέχεται αυτόν τον δυσάρεστο σαρβεκοϊό στο παρασκήνιο.

Αν δεν είναι ακόμη προφανές, για οποιονδήποτε λόγο το σώμα μας φαίνεται να ανέχεται την εξάπλωση αυτού του ιού στον πληθυσμό μας. Κοιτάξτε τι συμβαίνει στη φτωχή μικρή μου χώρα Ολλανδία:

Τα επίπεδα αυτού του ιού στα λύματα έχουν επιστρέψει σε επίπεδα ρεκόρ. Προφανώς ο πληθυσμός δεν μαθαίνει να βάζει τον ιό αυτό στο περιθώριο.

Ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται σε αρμονία με το ιικό φορτίο, επειδή η υπερβολική θνησιμότητα δεν είναι άμεσο προϊόν του εμβολίου, είναι έμμεσο προϊόν του εμβολίου που παρεμβαίνει στην αντίδρασή μας σε αυτόν τον ιό:


Έχουμε ένα μεγάλο κύμα θανάτων τον Μάρτιο του 2020, στη συνέχεια είχαμε δύο θανατηφόρους χειμώνες, οπότε η υπερβάλλουσα θνησιμότητα υποτίθεται ότι είναι τώρα αρνητική. 
Ήδη "ξεμείναμε" από ανθρώπους που θα πέθαιναν κατά τη διάρκεια της περιόδου της γρίπης. 
Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα πέθαναν 27% περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι θα περίμενε κανείς. 
Αυτό υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ανησυχεί τους ανθρώπους με IQ πάνω από τη θερμοκρασία δωματίου, αλλά απλά το αποκαλούν "ανεξήγητο" και προσπαθούν να το αγνοήσουν.

Σας το επισημαίνω αυτό, επειδή διαφωνούσα στο Twitter με έναν από τους συγγραφείς της μελέτης που θα εξετάσουμε, ο οποίος επιμένει ότι τα ευρήματά του, τα οποία ταιριάζουν με τις άλλες ομάδες των οποίων τα ευρήματα ανέφερα στις δύο προηγούμενες αναρτήσεις, είναι "απροσδόκητα", αλλά "δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας". 
Ειλικρινά αμφιβάλλω κάπως ότι το πιστεύει πραγματικά αυτό. Θέλω να εξηγήσω εδώ γιατί τα ευρήματα είναι ανησυχητικά, οπότε ας ξεκινήσουμε εξετάζοντας τα ευρήματά τους και τι είναι πραγματικά νέο.

Ας μπούμε σε μερικές από τις λεπτομέρειες αυτού που έκανανστην δημοσίευση.


Πρώτον, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι εξέτασαν 2 ανεξάρτητες ομάδες δοκιμών (N = 29 και N = 38) εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, στους οποίους χορηγήθηκε 3 φορές το προϊόν Comirnaty - οι άνθρωποι που πιθανότατα εκτίθενται περισσότερο σε όλα τα είδη παθογόνων μικροοργανισμών και, συνεπώς, χρειάζονται τις πιο ισχυρές άμυνες. 

Συνέκριναν αυτές τις δύο κοόρτες με μια άλλη κοόρτη ανθρώπων που έλαβαν ένεση με το εμβόλιο ChAdOx1 (AZD1222, Vaxzevria) που βασίζεται σε αδενοϊικό φορέα και στη συνέχεια έλαβαν μία ένεση του προϊόντος Comirnaty και έτσι μπόρεσαν να διακρίνουν τις συγκεκριμένες αντισωματικές αποκρίσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ αυτών των κοορτών και έτσι να εμπλέξουν σωστά τις ενέσεις mRNA. 

Στο ακόλουθο στιγμιότυπο οθόνης του Σχήματος 1 Β στο έγγραφο, δείχνουν δεδομένα για 29 άτομα που είχαν όλοι 3 δόσεις προϊόντος mRNA. 
Μέτρησαν τις διαφορετικές υποκατηγορίες IgG χρησιμοποιώντας κυτταρομετρία ροής και ''αντισώματα ανασυνδυασμένης περιοχής δέσμευσης μονοκλωνικού υποδοχέα (RBD) ως πρότυπο''. 

Για ευκολία στα μάτια, δείχνουν τη στατιστική σύγκριση μεταξύ των δεδομένων μετά τη 2η δόση (10 ημέρες μετά τη 2η δόση), της παρακολούθησης (FU) μετά τη δεύτερη δόση (που περιελάμβανε μετρήσεις μετά από 210 ημέρες) και της μετά την 3η (10 ημέρες μετά την 3η δόση) . 
Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

Σχήμα 1: Διαχρονικές αναλύσεις της απόκρισης αντισωμάτων που προκαλείται από το εμβόλιο. Εικόνα 1 από δημοσίευση https://www.science.org/doi/10.1126/sciimmunol.ade2798

Στο Σχήμα 1 υπάρχουν 4 διαγράμματα που δείχνουν τις αντιδράσεις των αντισωμάτων και τις μετρήσεις για IgG1, IgG2, IgG3 και IgG4 μετά από ενέσεις με τα προϊόντα Comirnaty. 

Θέλω να επιστήσω την προσοχή στην κάτω δεξιά γραφική παράσταση. 
Αυτό το διάγραμμα δείχνει σαφώς τη διαφορά στην απόκριση των αντισωμάτων IgG4 σε αυτά τα άτομα μετά την 3η ένεση. Αν και η IgG1 φτάνει επίσης σε υψηλά επίπεδα μετά την 3η δόση (η IgG1 είναι σημαντική για την κάθαρση των ιικών παθογόνων), είναι ανησυχητικό ότι τα επίπεδα της IgG4 είναι τόσο υψηλά λόγω της λειτουργίας της ως αντισώματος ανοχής, σε αντίθεση με το αντίσωμα "κάθαρσης".

Σε τέσσερα άτομα η IgG4 έγινε ακόμη και η σημαντικότερη υποκατηγορία IgG μετά την τρίτη ανοσοποίηση. 
Συγκεκριμένα σε άτομα που είχαν υποστεί μια πρόσθετη λοίμωξη, τα αντισώματα IgG4 αντιπροσώπευαν το 40-80% όλων των αντισωμάτων αντι-S.

Ακολουθεί ένα διάγραμμα από το Σχήμα S1 στα Συμπληρωματικά Σχήματα που το συνοψίζει αρκετά καλά. Αυτό δείχνει επίσης το μεταβαλλόμενο προφίλ υποκατηγορίας αντισωμάτων για τα άτομα που βίωσαν επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις.


Εικόνα 2: Εικόνα S1: Μακροχρόνιες αναλύσεις των επαγόμενων από τον εμβολιασμό αντισωματικών αποκρίσεων που δείχνουν τη σχετική αφθονία των διαφόρων υποκατηγοριών IgG anti-S για κάθε άτομο για τις υποδεικνυόμενες χρονικές στιγμές. Με γκρίζες κουκκίδες υποδεικνύονται τα άτομα που παρουσίασαν λοίμωξη μεταξύ των δύο χρονικών σημείων μετά το 3ο και το 3ο FU. Από το Συμπληρωματικό Υλικό του  https://www.science.org/doi/10.1126/sciimmunol.ade2798

Σε μερικούς ανθρώπους έχουν απομείνει λίγα IgG3 μετά τη δεύτερη ένεση, αλλά μέχρι τη στιγμή της τρίτης ένεσης, όλα έχουν πέσει στο μηδέν.

Γνωρίζετε ήδη την ιστορία: 
Μετά τη δεύτερη ένεση, τα IgG4 αρχίζουν να εμφανίζονται. Αυτό χειροτερεύει με τις διαδοχικές λοιμώξεις, και στη συνέχεια χειροτερεύει και πάλι με το τρίτο εμβόλιο. 
Τώρα έχουμε επικαιροποιημένα ευρήματα από τις διαρκείς λοιμώξεις μετά την τρίτη ένεση. 
Και αυτό θα σας σοκάρει, αλλά χειροτερεύει και πάλι:


Κατά μέσο όρο, οι τέσσερις που είχαν μια νέα λοίμωξη μετά το αναμνηστικό τους είναι τώρα στο 42,45% ποσοστό IgG4. 
Η κοόρτη στο σύνολό της βρίσκεται στο 19,27%, από μόλις 0,04%, οπότε όσοι δεν είχαν ακόμη λοίμωξη, θα καταλήξουν σε παρόμοια θέση: 
Μια απάντηση που κυριαρχείται εξ ολοκλήρου από τα IgG4.

Το ερώτημα που ἐθεσαν ήταν: 
Είναι αυτό φυσιολογικό και για άλλα παθογόνα στα οποία εκτιθέμεθα συνήθως; 

Έτσι, εξέτασαν έναν άλλο ιό, τον ιό που προκαλεί δυστυχία σε πολλά παιδιά αυτή τη στιγμή, τον RSV. 
Είδαν ότι δεν ανταποκρινόμαστε στον RSV με απάντηση IgG4:


Κανείς δεν εμφάνισε αυτή την αντίδραση στον RSV και δεν παρατηρείται καν μετά από συνεχή εμβολιασμό κατά του τετάνου.

Απλά δεν θέλετε να δείτε μια απόκριση IgG4 σε μια λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος. 
Από τα IgG, θέλετε να δείτε κυρίως IgG3 και κάποια IgG1. 
Ένας από τους συγγραφείς ισχυρίζεται ότι δεν έχει σημασία το γεγονός ότι τα IgG3 αλλάζουν σε IgG4, επειδή τα αντισώματα δεν έχουν σημασία μόνο για την ενεργοποίηση της φαγοκυττάρωσης (τα κύτταρα του ανοσοποιητικού σας συστήματος τρώνε τα σωματίδια του ιού), αλλά και για την εξουδετέρωση.

Αυτό είναι ωραίο και καλό, αλλά αντιμετωπίζετε δύο προβλήματα:

1.Ο ιός εξελίσσεται. Εξελίσσεται γρήγορα για να αποφύγει τα πιο εξουδετερωτικά αντισώματα. 
Το δυναμικό εξουδετέρωσης έναντι του XBB και του BQ.1 έχει ουσιαστικά εξαφανιστεί.

2.Τα IgG4 δεν προορίζονται πραγματικά για εξουδετέρωση. Από τα IgG, τα IgG3 είναι ο άριστος εξουδετερωτής του ιού. Αυτό που κάνουν τα IgG3 στην περίπτωση του SARS2, είναι ότι έχουν τις ουρές τους να συνδέονται μεταξύ τους. 

Αν αναρωτιέστε πώς καταλήγουμε σε αυτά τα φανταχτερά γραφήματα:

Έτσι φαίνεται η ADE (ενισχυμένος κίνδυνος μόλυνσης απο το εμβόλιο) σε κλινικές μελέτες που δεν καταστέλλονται από τη Pharma και την κυβέρνηση.

Και το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι πιο προφανές από την άθλια αποτυχία της Αυστραλίας να κρύψει τα ντροπιαστικά δεδομένα της για την COVID αφού πίεσαν και πίεσαν για ''ενισχυτικές δόσεις'' όταν ουσιαστικά δεν υπήρχε ''COVID'' για να ανησυχεί.




Οι IgG (ανοσοσφαιρίνες) δεν είναι όλες καλές. 

Το πολλαπλό μυέλωμα είναι κυριολεκτικά ένας καρκίνος που παράγει τεράστιες ποσότητες ανοσοσφαιρινών και καταστρέφει τα νεφρά σας 

Φυσικά, όλοι ξέραμε ότι όταν αποδεχθήκαμε τη σειρά ''ας παράγουμε τεράστιες ποσότητες αντισωμάτων από επαναλαμβανόμενες ενέσεις ήταν για την προστασία σας'', έτσι δεν είναι;

Λοιπόν, ξέρατε ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer σας έδωσε ΔΕΚΑπλάσια ποσότητα IgG; 

Υποψιάζομαι ότι όχι, επειδή χρησιμοποιώντας μια κλίμακα καταγραφής στα χαρτιά της Pfizer φαινόταν ότι το δεύτερο τρύπημα σας έδωσε μια μικρή ώθηση.

Δεν το έκανε - σου έδωσε ψευδομυέλωμα.



Πιθανώς έχει να κάνει με το ότι απαλλάσσουμε τον οργανισμό μας από το πιο ικανό αντίσωμα IgG κατά αυτού του ιού, αντικαθιστώντας το με ένα αντίσωμα που χρησιμοποιούμε για να ανεχόμαστε πράγματα όπως η γύρη, οι πρωτεΐνες των φυστικιών ή το δηλητήριο των μελισσών.

Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. 
Υπάρχουν τώρα οι γνωστοί άγνωστοι, όπως το αν ο οργανισμός καταλήγει να ανέχεται επίμονες λοιμώξεις λόγω αυτής της πλήρως κυριαρχούμενης από την IgG4 αντίδρασης, μαζί με τις άγνωστες ερωτήσεις που θα έπρεπε να θέσουμε στον εαυτό μας και που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν καν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας.

Εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα που αντιμετωπίζω: Έτσι το πείραμά σας απέτυχε, δημιουργήσατε μια κυρίαρχη απόκριση αντισώματος IgG4 σύντομα σε δισεκατομμύρια ανθρώπους. Η απόκριση του αντισώματος IgG4 είναι ομοιογενής, είναι οι ίδιοι επίτοποι που όλοι μαθαίνουν τώρα να ανέχονται.

Είστε έτοιμοι για αυτό;

Τι σημαίνει αυτό για τους άλλους ιούς;

Αυτό είναι το μεγάλο επίπονο ερώτημα. Αν μου λέγατε ότι ο καθένας έχει διαφορετική ανοσολογική απόκριση σε διαφορετικές περιοχές της Ακίδας, αλλά όλοι τώρα αναπτύσσουν αντισώματα IgG4 σε αυτές τις περιοχές, αυτό θα ήταν αρκετά κακό για τη σχέση μας με τον SARS-COV-2.

Αλλά κάντε υπομονή μαζί μου, καθώς ξαναβγάζω αυτό το παλιό γράφημα:


Βλέπετε την ανοσολογική αντίδραση των ανεμβολίαστων στο Α στο κάτω μέρος. Βλέπετε ότι είναι αρκετά διαφορετική σε όλους.

Βλέπετε την ανοσολογική απόκριση των εμβολιασμένων στην κορυφή. Βλέπετε ότι είναι μάλλον παρόμοια σε όλους, με διακριτές περιοχές που λαμβάνουν την ισχυρότερη ανταπόκριση.

Για ορισμένες από αυτές τις περιοχές ο ιός δεν ενδιαφέρεται από την απάντηση των αντισωμάτων μας, οπότε αυτές οι περιοχές τείνουν να παραμένουν οι ίδιες. 
Σε άλλες περιοχές η απόκριση των αντισωμάτων παρεμβάλλεται, οπότε ο ιός μεταλλάσσεται για να αλλάξει αυτές τις περιοχές. 
Αυτό σημαίνει ότι μετά από λίγο καιρό, η απάντηση IgG ανακαλείται για ένα συρρικνούμενο υποσύνολο αυτών των περιοχών, οπότε λαμβάνετε μια ισχυρή απόκριση IgG4 για μια χούφτα επιτόπων, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΤΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Αυτό που προσπαθώ να πω, είναι ότι υπάρχουν πλέον ορισμένες μη αυτοτελείς αλυσίδες αμινοξέων που δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μαθαίνουν ξαφνικά να ανέχονται. 
Οι αναπνευστικοί ιοί RNA λειτουργούν όλοι με παρόμοια δομικά στοιχεία.

Ορισμένες από αυτές τις αλυσίδες αμινοξέων που τώρα ανεχόμαστε στην περίπτωση του  SARS-CoV-2, είναι αλυσίδες που εμφανίζονται και σε άλλους αναπνευστικούς ιούς. 
Και θα υπάρξουν αναπνευστικοί ιοί, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη αυτές τις αλυσίδες, αλλά μπορούν να μεταλλαχθούν, ώστε να τις ενσωματώσουν σε θέσεις όπου τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν ισχυρά αντισώματα IgG3.

Με άλλα λόγια: 
Μια ομοιογενής μετατόπιση σε επίπεδο πληθυσμού προς τα IgG4 για ορισμένα αντισώματα, μπορεί να καταλήξει να επηρεάσει τη σχέση μας με άλλους αναπνευστικούς ιούς εκτός του  SARS-CoV-2
Θα μπορούσατε να περιμένετε, για παράδειγμα, ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορεί να γίνουν καλύτεροι ασυμπτωματικοί μεταδότες άλλων αναπνευστικών ιών, όπως ο RSV. 
Βλέπουμε ενδείξεις διασταυρούμενων αντισωμάτων μεταξύ του SARS2 και των ανθρώπινων κορονοιών. 
Θέλετε αυτά να μετατραπούν από IgG3 σε IgG4; 
Πιθανώς όχι.

Μου φαίνεται μια εύλογη υπόθεση που αξίζει να διερευνηθεί, ότι η μαζική έξαρση του RSV που βλέπουν τα δυτικά έθνη, είναι συνέπεια του ότι οι εμβολιασμένοι ενήλικες αρχίζουν τώρα να ανέχονται τον RSV, οδηγώντας έτσι σε ένα άλμα στις λοιμώξεις στα παιδιά, καθώς εκτίθενται σε αυτόν πιο συχνά. Με τα παιδιά να κολλάνε τώρα αυτές τις λοιμώξεις από εμβολιασμένους ενήλικες και όχι από άλλα παιδιά, η μολυσματική δόση που λαμβάνουν τείνει να είναι υψηλότερη. Αυτό θα μπορούσε να είναι αρκετό για να εξηγήσει την υψηλότερη ιογένεια που παρατηρείται στα παιδιά.

Η βλάβη του ανοσοποιητικού συστήματος στα παιδιά από τη λοίμωξη SARScoV2 (αρκετά παιδιά έχουν εμβολιαστεί) είναι επίσης μια υπόθεση που αξίζει φυσικά να διερευνηθεί, αλλά η ασυμπτωματική εξάπλωση από ενήλικες είναι επίσης δυνατή.

Πρέπει να έχετε υπόψη σας: Η πλήρης μετατόπιση των IgG4 συμβαίνει μόνο μετά μετά από πρωτοφανείς λοιμώξεις μετά την αναμνηστική δόση. 
Με άλλα λόγια, οι μη- SARS-CoV-2 ιοί δεν είχαν ακόμη πολύ χρόνο, για να εξελιχθούν και να προσαρμοστούν στον γενναίο νέο κόσμο στον οποίο ζούμε τώρα, όπου όλοι έχουν κολλήσει με ένα περίεργο υποσύνολο αντισωμάτων IgG4 για ορισμένους επιτόπους.

Τα αντισώματα IgG προσδένονται κυρίως σε περιοχές μήκους περίπου 5 έως 6 αμινοξέων, αν και αυτό ποικίλλει αρκετά. 
Αν κάποιος άλλος ιός, όπως ο RSV, η γρίπη ή ή ο ανθρώπινος κορωνοϊός, έχει μια τέτοια περιοχή, μπορεί να βρεθεί πολύ ευτυχισμένος! 
Ένα από εκείνα τα δυσάρεστα αντισώματα IgG3 που έκαναν τη ζωή του άθλια έχει φύγει, και τώρα έχει αντικατασταθεί από ένα αντίσωμα IgG4 που δεν είναι ικανό να δεσμεύσει την ουρά του στα άλλα αντισώματα IgG4 για ενισχυμένη εξουδετέρωση.

Και αν δεν έχει ακόμη μια τέτοια περιοχή, αλλά θα μπορούσε τελικά να φτάσει εκεί μετά την ανταλλαγή ενός αμινοξέος με ένα άλλο, τότε εν ευθέτω χρόνω μπορεί να βρεθείτε να αναρωτιέστε γιατί τώρα ξαφνικά έχετε ένα μεγάλο πρόβλημα με τη γρίπη, ή ένα μεγάλο πρόβλημα με τον RSV, ή ένα μεγάλο πρόβλημα με κάποιο άλλο παθογόνο.

Και πάλι, λυπάμαι που δεν το είχα κατανοήσει πλήρως αυτό πριν από δύο χρόνια. Το κατάλαβα μάλλον βασικά. Κατάλαβα τη μεγάλη σημαντική αρχή: Δεν μπορείτε να βγείτε και να ομογενοποιήσετε την ανοσολογική απόκριση του πληθυσμού σε έναν αναπνευστικό ιό, αυτό είναι βαθιά επικίνδυνο.

Κοιτάξτε τι έγραψα πριν από πολύ καιρό:

''Ένας από τους παράγοντες που απαιτούνται για να φτάσει το είδος μας σε τόσο υψηλές πληθυσμιακές πυκνότητες όπως αυτές που έχουμε φτάσει σήμερα είναι η ποικιλομορφία της ανοσολογικής μας απόκρισης από άτομο σε άτομο.

Αν είχαμε γονίδια Human Leukocyte Antigen (HLA) με πολύ μικρή ποικιλομορφία, θα είχαμε όλοι μια πολύ παρόμοια ανοσολογική απόκριση στα παθογόνα. 
Η έλλειψη ποικιλομορφίας στα HLA γονίδιά τους είναι ένας από τους παράγοντες που έκαναν τους ιθαγενείς Αμερικανούς τόσο ευάλωτους στους ιούς που εισήγαγαν οι Ευρωπαίοι άποικοι: Αυτοί οι ιοί μπορούσαν να εξαπλωθούν σε ένα περιβάλλον ομοιογενούς ανοσολογικής απόκρισης, γεγονός που επέτρεψε σε αυτούς τους ιούς να εξελιχθούν ώστε να κάνουν βέλτιστη χρήση του συγκεκριμένου περιβάλλοντος.

Αν είχαμε γονίδια HLA με μικρή ποικιλομορφία, οι παθογόνοι μικροοργανισμοί θα ανέπτυσσαν παραλλαγές που θα ξεπερνούσαν τη συγκεκριμένη ανοσολογική απόκριση. Η ποικιλομορφία της ανοσολογικής μας απόκρισης απαγορεύει κάτι τέτοιο: 
Οποιαδήποτε συγκεκριμένη αλλαγή δεν μπορεί να βοηθήσει πολύ ένα παθογόνο, όταν ο καθένας ανταποκρίνεται στο παθογόνο με διαφορετικό τρόπο.

Με τα εμβόλια που βασίζονται σε ακίδες, έχουμε κάνει ακριβώς το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε: Ομογενοποιήσαμε την ανθρώπινη ανοσολογική απόκριση, σε έναν νέο ιό που γίνεται ταχύτατα όλο και πιο ποικιλόμορφος γενετικά.''

Είναι πάλι ακριβώς η ίδια βασική αρχή που περιέγραψα εδώ παραπάνω, αλλά αυτή τη φορά κάνουμε μεγέθυνση σε αυτήν την αλλαγή κατηγορίας σε IgG4.
Δεν θα ανησυχούσα για τον αντίκτυπο σε άλλα παθογόνα, αν είχαμε κάποια αλλαγή στα IgG4 να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. 
Όμως όλοι τώρα έχουν επιλεγμένους συνδυασμούς αμινοξέων που δεν εμφανίζονται στο δικό μας σώμα (δηλαδή πεπτίδια που κανονικά δεν θα ανεχόμασταν και θα τα κυνηγούσαμε με αντισώματα αν εμφανίζονταν στο αίμα μας), που όλοι τώρα μαθαίνουν να ανέχονται!

Παρεμβαίναμε σε κάτι που απλά δεν καταλαβαίνουμε σωστά, στην κλίμακα δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Μια άλλη δημοσίευση δείχνει ξεκάθαρα μια μεγάλη και σημαντική αύξηση στην έκφραση του PD-L1 (σε κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος).




Μα γιατί? Η PD-L1 είναι η πρωτεΐνη που χρησιμοποιούν τα Τ-κύτταρα για να μετριάσουν οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των κυττάρων-ξενιστών (δηλαδή του ίδιου του σώματός σας). 

Η αναστολή του PD-L1 είναι η βάση ορισμένων από τις πιο σημαντικές και αποτελεσματικές θεραπείες για τον καρκίνο που αναπτύχθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια. 
Στην πραγματικότητα, ο πιο γνωστός αναστολέας PD-L1 είναι η pembrolizumab έχει φέρει επανάσταση στη διαχείριση του κακοήθους μελανώματος.


Ουσιαστικά αυτό το είδος ανοσοθεραπείας λέει στα Τ-κύτταρά σας να σταματήσουν να αγνοούν τα καρκινικά κύτταρα. Δίνει το σήμα Σκότωσέ τα. Και τα Τ-κύτταρα δουλεύουν και σκοτώνουν τα κακά κύτταρα. Σπουδαίο.


Λοιπόν, τι θα συνέβαινε αν κάνετε το αντίθετο; 
Όπως και στο εξής, όχι απλώς να μην δώσετε το Keytruda™ αλλά δώστε πραγματικά κάτι που έχει την αντίθετη δράση.
Λοιπόν, αυτό αντιπροσωπεύει αυτό το γράφημα.

Μην ανησυχείτε. Εάν δεν έχετε μελάνωμα ή οποιονδήποτε από τους άλλους τύπους όγκων που προκαλούνται από το PD-L1, ίσως δεν έχει σημασία.

Αλλά υπάρχει ένα άλλο χαρακτηριστικό της επαγωγής PD-L1 που σχετίζεται με την ανοσολογική ανοχή. Σημαίνει ότι τα υψηλά επίπεδα PD-L1 είναι χαρακτηριστικό ενός ανοσοποιητικού συστήματος που έχει προγραμματιστεί να αγνοεί ένα αντιγόνο που καταστέλλει αποτελεσματικά τα ίδια τα Τ-κύτταρα που απαιτούνται για την καταπολέμηση ενός αναπνευστικού ιού.

Επιπλέον, εάν θέλετε να διατηρήσετε τα καρκινικά κύτταρα υπό έλεγχο, θα χρειαστείτε τα 
ΝΚ κύτταρα . Αυτό που πραγματικά δεν θέλετε είναι η συνεχής παραγωγή μιας πρωτεΐνης που μοιάζει με ιό (ακίδα) που προκαλεί εξάντληση των ΝΚ κυττάρων . Όχι, πραγματικά δεν το θέλεις.
Και αν προσπαθείτε να διατηρήσετε τα NK κύτταρα σας να λειτουργούν (κεντρικά στην καταστολή των όγκων), δεν θέλετε πραγματικά αυξημένη έκφραση PD-L1.


Έχουμε εξαπολύσει μια μάστιγα ασθένειας που σχετίζεται με το IgG4 σε έναν αποπληθυσμό ανθρώπων;

Kαι μια άλλη ενδιαφέρουσα αντίθετη άποψη, απο τον Drbeen .




Ευαγγέλου Μαριάννα MSc

πηγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις