Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Tραγωδία: Βρέθηκε η σορός του ενός εκ των δύο πιλότων του μοιραίου Phantom F-4 - Αναζητείται ο δεύτερος


 Nεκρός βρέθηκε πριν από λίγος ο ένας εκ των δύο πιλότων του Phantom F-4 που κατέπεσε στην θάλασσα νότια της Ανδραβίδας.

Oι δύο χειριστές δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος ενώ νωρίτερα βρέθηκαν συντρίμμια στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. οι πιλότοι εκτελούσαν «χαμηλή ναυτιλία», πτήση, δηλαδή, με κατώτατο όριο τα 300 πόδια.

Το σημείο στο οποίο κατέπεσε το αεροσκάφος από την 338 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού που εδρεύει στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, έχει βάθος 1.000 μέτρα.

Πρόκειται για έναν σμηναγό και έναν υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν οι δύο χειριστές του Phantom της 338 Μοίρας.

Το διθέσιο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση συνοδεία ενός άλλου Phantom και κατά πληροφορίες ήταν το το νούμερο 2 του σχηματισμού.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως αναφέρουν ότι ο αρχηγός του σχηματισμού ενημέρωσε τη βάση της Ανδραβίδας ότι έχει χάσει επικοινωνία με το «bravo 2», το διθέσιο F-4 που κατέπεσε.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο χειριστών του F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ανδραβίδας ξεκίνησαν άμεσα.

Oι EIKONEΣ δείχνουν κομμάτια του F4 Phantom τα οποία βρέθηκαν εκεί που έπεσε, δηλαδή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου, στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις