Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Χαμός στον ΟΗΕ για το «ενός λεπτού σιγή» που ζήτησε ο Ουκρανός Ν.Κουλέμπα – Ρωσία «Είναι και τα θύματα του 2014» - Ο Νεμπέζνια ζήτησε από τα μέλη του OHE να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή και για τους Ρώσους και τους Ρωσόφωνους του Ντονμπάς


 Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στη συνεδρίαση του ΟΗΕ,  διέκοψε την ενός λεπτού σιγή που ήθελαν να κρατήσουν τα κράτη στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία και στην αίθουσα επικράτησε αναταραχή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η DailyMail, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα μίλησε για τον πόλεμο που ξέσπασε πριν ένα χρόνο στη χώρα μετά την επίθεση της Ρωσίας, κατηγορώντας τη Μόσχα για «γενοκτονία» ενώπιον όλων των κρατών του ΟΗΕ.

Παράλληλα, ζήτησε από τους εκπροσώπους των κρατών του ΟΗΕ να σηκωθούν και να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Όμως, ο Ρώσος εκπρόσωπος Βασίλι Νεμπέζνια αντέδρασε και άνοιξε το μικρόφωνο, διακόπτοντας τη διαδικασία ζητώντας από τα μέλη του ΟΗΕ να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή και για τους Ρώσους στρατιώτες που έχουν πεθάνει στον πόλεμο «ακόμη και από το 2014», δηλαδή για όσα έγιναν στην Κριμαία, αφού η Μόσχα ισχυρίζεται ότι το Κίεβο προκαλεί γενοκτονία των Ρωσόφωνων στο Ντονμπάς.

Όπως είναι φυσικό, επικράτησε χαμός στη συνεδρίαση αλλά ο Νεμπέζνια ήταν απτόητες. «Όλες οι ζωές είναι πολύτιμες» φώναζε από το μικρόφωνο, κατηγορώντας τη Δύση ότι «σπρώχνει δική της ατζέντα».

«Σηκωνόμαστε στα πόδια για να τιμήσουμε τη μνήμη όλων των θυμάτων για ό,τι έχει συμβεί στην Ουκρανία από το 2014» επέμεινε ο εκπρόσωπος της Ρωσίας.

Τα σχόλια του Ρώσου εκπροσώπου συμφωνούσαν με τον ισχυρισμό της Μόσχας περί «γενοκτονίας» ενώ τα υπόλοιπα μέλη της συνεδρίασης  κάθισαν και πάλι στις θέσεις τους για να ακούσουν όσα είχε να πει ο Νεμπέζνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις