Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Ρεσιτάλ πρόκλησης-Ενόχλησε πολύ η παρουσία Ισραηλινών στρατιωτικών στην Ξάνθη-Φαντάσματα Bλέπουν διάφορα Kέντρα


 “Η στρατιωτική άσκηση στην Ξάνθη από Ισραήλ-ΗΠΑ και Ελλάδα στόχευε την Τουρκία”, γράφει μειονοτική εφημερίδα

Φαντάσματα βλέπουν και πάλι ορισμένοι μειονοτικοί κύκλοι στην Δυτική Θράκη,

στην στρατιωτική άσκηση στο πεδίο βολής Ξάνθης που περατώνεται σήμερα, μιλώντας για δήθεν σενάρια που στοχοποιούν ευθέως την Τουρκία, ενώ τους ενοχλεί πάρα πολύ η παρουσία Ισραηλινών σε ασκήσεις στην Ξάνθη, όπως και στην Κύπρο φυσικά.

Υποδείξεις και κινήσεις που δεν συνάδουν με το δημοκρατικό σύστημα  στην χώρα μας δεν γίνονται αποδεκτές, από κανένα κέντρο, ΜΜΕ, ή οποιονδήποτε άλλο, ενώ στο θέμα αναφέρθηκε και ο τουρκικός τύπος.  

Προφανώς και όποιος έχει “την μύγα μυγιάζεται”  όπως λέει και η γνωστή παροιμία, ενώ η τουρκική επίσημη ηγεσία , εδώ και μήνες μας απειλεί ( και δεν το έχουν αναιρέσει ακόμη παρά το καλό κλίμα) ότι “θα έρθουν οι Τούρκοι στρατιώτες ένα βράδυ ξαφνικά”.  

Αυτό που είναι πάντως σημαντικό είναι ότι ενόχλησε  η παρουσία στρατιωτικών από το Ισραήλ, πιο πολύ από τους Αμερικανούς  στην πρόσφατη  άσκηση με την ονομασία «THRACIAN COOPERATION – 23 (THRACO 23), η οποία διεξήχθη  από 13 – 24 Φεβρουαρίου στο Πεδίο Βολής Αρμάτων «ΠΕΤΡΟΧΩΡΙΟΥ», με πολλά σενάρια στην Δυτική Θράκη.

“Η Ελλάδα πραγματοποίησε κοινή άσκηση με τον στρατό των ΗΠΑ και του Ισραήλ στη Δυτική Θράκη. Τα βήματα αυτά θεωρούνται επικίνδυνα για την ισορροπία στην περιοχή”, αναφέρει η μειονοτική εφημερίδα milletgazetesi.gr.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η κοινή στρατιωτική άσκηση χερσαίων δυνάμεων Ισραήλ, Ελλάδας και ΗΠΑ, που προσομοίωσε πολλαπλά σενάρια και πραγματοποιήθηκε σε ελληνικό έδαφος.

Ένα από τα πολλά που ενόχλησε την μειονοτική εφημερίδα στην Δυτική Θράκη, και κατ' επέκταση πιθανότατα και τους Τούρκους, ήταν οι ασκήσεις όλων των συμμετεχόντων σε σενάρια αστικού πολέμου.

Το έτερο που ενόχλησε ήταν η αναφορά ότι η διεθνή αυτή άσκηση επί ελληνικού εδάφους αντιπροσωπεύει έναν θεμελιώδη και σημαντικό μηχανισμό στις σχέσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών που συμμετείχαν, προκειμένου να αναπτυχθούν και να ενισχυθούν οι δυνατότητες αντιμετώπισης και καταπολέμησης περιφερειακών απειλών.

.

Ο Ταλ Βάλενμπεργκ, στρατιωτικός ακόλουθος του Ισραήλ στην Αθήνα, σημείωσε επίσης ότι η άσκηση αποτελεί αντανάκλαση της συνέχισης σημαντικών σχέσεων και συνεργασίας με τις ελληνικές χερσαίες δυνάμεις.

Στόχος είναι η Τουρκία θεωρούν οι ίδιες πηγές

Ο Ισραηλινός τύπος ανέφερε για την άσκηση, ότι «αυτή διεξήχθη με στόχο την ανάπτυξη και ενίσχυση των δυνατοτήτων αντιμετώπισης και καταπολέμησης περιφερειακών απειλών.

Το άρθρο της μειονοτικής εφημερίδας αναφέρει ότι  “η χώρα που θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή στην περιοχή για την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν είναι φυσικά η Βουλγαρία, η Αλβανία, τα Σκόπια.

Σε αυτή την περίπτωση μένει μόνο η Τουρκία, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως «απειλή».  Είναι επικίνδυνο για τις ισορροπίες στην περιοχή η Ελλάδα να επιτρέπει στο Ισραήλ να συμμετέχει σε ασκήσεις στη Δυτική Θράκη, όπου ζουν Τούρκοι” ( μουσουλμάνοι πολίτες), τονίζει η ίδια.

Η Τουρκία και ορισμένα πλοκάμια της στην περιοχή, δεν έχουν κατανοήσει την σημασία της, η οποία είναι πλέον η κύρια παράκαμψη του Βοσπόρου, ενώ τα λιμάνια της Δυτικής Θράκης έχουν ζωτικότατη σημασία για το ΝΑΤΟ, καθώς τα ενεργειακά σχέδια με βάση την ίδια περιοχή δίνουν και παίρνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις