Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Άρθρο-κόλαφος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt: «Η Pfizer απέκρυψε θανάτους και παρενέργειες κατά την διάρκεια των κλινικών δοκιμών του εμβολίου κατά της Covid-19»!


 Η έγκριτη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», δημοσιεύει άρθρο-κόλαφο κατά της Pfizer με το οποίο καταδεικνύει ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά της Covid-19 της εταιρείας βασίστηκαν σε εσφαλμένη τεκμηρίωση και πολλές φορές απεκρύβησαν δυσάρεστες παρενέργειες ακόμα και θάνατοι σε ανθρώπους που συμμετείχαν στις δοκιμές!

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο:

Η έγκριση εμβολίου mRNA της Biontech/Pfizer μπορεί να βασίστηκε σε εσφαλμένη τεκμηρίωση. Υπάρχουν αυξανόμενες αμφιβολίες σχετικά με τα δεδομένα από την βασική μελέτη φάσης 3. Η Pfizer αποφεύγει τους ισχυρισμούς και αρνείται να επανεξετάσει.

Όταν ο ασθενής με τον αριθμό 12312982 βγήκε στην δημοσιότητα, οι διευθυντές της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer υποψιάστηκαν ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ άβολα. Ο αριθμός 12312982 είχε νοσηλευτεί με σοβαρά συμπτώματα τον Σεπτέμβριο του 2020 κατά την διάρκεια της τελικής φάσης δοκιμής για έγκριση του εμβολίου mRNA. 

Ο αριθμός 12312982 ονομάζεται Augusto Roux.

Είναι δικηγόρος, 36 ετών, ζει στο Μπουένος Άιρες. Με σχεδόν 6.000 από τα 43.548 άτομα παγκοσμίως, η μητρόπολη ήταν μακράν η πιο σημαντική τοποθεσία για την τρίτη, αποφασιστική δοκιμαστική φάση του εμβολίου Biontech/Pfizer.

Όμως στο Μπουένος Άιρες τα πράγματα δεν πήγαν όπως έπρεπε και όχι μόνο στην υπόθεση Roux. Υπήρξαν σημαντικές παρατυπίες με σοβαρές συνέπειες. Τώρα έθεσαν ολόκληρη την μελέτη σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες του εμβολίου Biontech/Pfizer υπό διαφορετικό πρίσμα.

Ο Roux έλαβε την πρώτη δοκιμαστική δόση του εμβολίου mRNA τον Αύγουστο του 2020 στο στρατιωτικό νοσοκομείο, στο κέντρο μελέτης Pfizer στο Μπουένος Άιρες.

Το χέρι του Ρου άρχισε να πονάει και να πρήζεται. Αργότερα εμφανίστηκε ναυτία και δυσκολία στην κατάποση, ο Ρου ένιωσε να σβήνει.

Η όσφρησή του άλλαξε τις επόμενες μέρες, τα κόπρανα του έγιναν άσπρα και τα ούρα του σκούρα. Δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό, ο Roux επικοινώνησε με τους γιατρούς του, οι οποίοι σημείωσαν στο πρωτόκολλο έχει: «Ανεπιθύμητη επίδραση του επιπέδου τοξικότητας 1».

Τρεις εβδομάδες αργότερα, ο υποψήφιος για δοκιμή Roux έλαβε τη δεύτερη δόση. Παρέμεινε υπό παρακολούθηση για 40 λεπτά και στην συνέχεια έφυγε από το νοσοκομείο νιώθοντας καλά.

Στο σπίτι του ταξί ένιωσε άβολα, ενώ αργότερα είχε δύσπνοια, καυστικό πόνο στο στήθος, ναυτία και πυρετό.

Τα ούρα του έγιναν μαύρα σαν κόλα και λιποθύμησε. Τρεις ημέρες αργότερα, ο Roux βρισκόταν στο νοσοκομείο Alemán, αρκετά τεστ PCR για Covid ήταν αρνητικά.

Η ανώτατη ιατρός Gisela di Stilio σημείωσε στην έκθεση εξιτηρίου, η οποία είναι διαθέσιμη στην WELT: “Ανεπιθύμητη αντίδραση στο εμβόλιο του κορωνοϊού (μεγάλη πιθανότητα)»

Σε μια σύνοψη όλων των δεδομένων της μελέτης για την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ στις 11 Αυγούστου 2021, καταγράφηκε μόνο ένα περιστατικό περικαρδίτιδας μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων. Ένας άνδρας άνω των 55 ετών επηρεάζεται, αναφέρεται. Ο Augusto Roux όμως δεν αναφέρεται. Όπως και ένα περιστατικό με 53 άτομα.

Σε έγγραφα πρωτοκόλλου που είναι διαθέσιμα στην WELT και τα οποία στην πραγματικότητα δεν προορίζονται για το κοινό, οι υπεύθυνοι παγιδεύονται σε αντιφάσεις.

«Μπορούν να βρεθούν τρεις διαφορετικές εξηγήσεις σε τρία διαφορετικά έγγραφα για τον αποκλεισμό 53 υποκειμένων», παραπονιέται ο David Healy, καθηγητής ψυχιατρικής και ειδικός στη φαρμακολογία καθώς και επικεφαλής του δικτύου «Data Based Medicine».

«Ένα έγγραφο σημειώνει ότι όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν την τυπική δόση την σωστή στιγμή, ένα δεύτερο αναφέρει ότι υπήρχε σφάλμα στην δόση για όλους και το τρίτο αναφέρει παρατυπίες για όλους, αλλά δεν αναφέρει ποιες.” Οι συμμετέχοντες αποκλείστηκαν περίπου επειδή είχαν αναφέρει σοβαρές παρενέργειες;

Συνολικά 302 εθελοντές από την ομάδα του εμβολίου αποκλείστηκαν από την μελέτη μετά τον δεύτερο εμβολιασμό και ως εκ τούτου δεν συμπεριλήφθηκαν στην αξιολόγηση. Οι 200 ​​από αυτούς προέρχονταν από το Μπουένος Άιρες. Έχουν αποσιωπηθεί δυσάρεστα αποτελέσματα εδώ; 

Περίεργη είναι και η μοίρα ενός συμμετέχοντα στο τεστ που δεν επέζησε της διαδικασίας. Ο άνδρας ήταν υποκείμενο στην ομάδα εικονικού φαρμάκου, ήρθε στο νοσοκομείο Aleman λίγο μετά την έναρξη της μελέτης με καρδιακή προσβολή και πέθανε. 

Όμως ο θάνατος κρατήθηκε μυστικός από τους επιθεωρητές της ΑΝΜΑΤ. 

Το πρωτόκολλο της υγειονομικής αρχής, που έχει στην διάθεσή της η WELT, αναφέρει επίσης ρητά ότι δεν υπήρχαν νεκροί, ούτε στο εμβόλιο ούτε στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Μόνο στη μελέτη έγκρισης ο νεκρός εμφανίζεται ξαφνικά ξανά με ID 12313972. «Ο Polack προφανώς κράτησε αυτόν τον νεκρό μυστικό από τις υγειονομικές αρχές», υποπτεύεται ο Ρουξ. Αλλά ποιος λόγος υπήρχε για να κρύψει ένα νεκρό άτομο εάν φέρεται ότι δεν μπορούσε να έχει λάβει το εμβόλιο;

Τον Οκτώβριο του 2022, το Κοινοβούλιο της Αργεντινής συγκρότησε εξεταστική επιτροπή, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει καμία απάντηση. Μεταξύ άλλων, πρόκειται για τα εξής ερωτήματα: Πόσες σοβαρές παρενέργειες, πόσοι θάνατοι υπήρξαν πραγματικά;

Τι συνέβη την ημέρα που 53 άτομα αποχώρησαν από τη μελέτη; Θα πρέπει επίσης να εξεταστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Pfizer και της κυβέρνησης της Αργεντινής για την προμήθεια εμβολίων της χώρας. Σύμφωνα με το συμβόλαιο, ο κατασκευαστής δεν ήθελε να εγγυηθεί τίποτα με το εμβόλιο του. 

Πέρα από την υπόθεση Augusto και αυτό που συνέβη στο Μπουένος Άιρες, ο David Healy έχει άλλα ερωτήματα σχετικά με την κομβική μελέτη.

Αναρωτιέται για συνολικά 21 θανάτους σε ομάδα εμβολιασμών, που λέγεται ότι «δεν οφείλονται στο εμβόλιο».

 Σε τουλάχιστον δύο από αυτούς τους θανάτους, τα πράγματα μπορεί να μην ήταν ακριβώς όπως παρουσιάζονται στην μελέτη. Η WELT έχει έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο ασθενής με αριθμό 11621327 βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του τρεις ημέρες μετά τη 2η δόση, προφανώς από εγκεφαλικό.

«Οι παρατυπίες στις μελέτες πρέπει να διευκρινιστούν», λέει στην WELT ο εκπρόσωπος της πολιτικής υγείας του FDP, Andrew Ullmann .

Τα «λάθη σε μεμονωμένα μέρη της μελέτης» δεν αποτελούν λόγο αμφισβήτησης της συνολικής έγκρισης.

Ο επιδημιολόγος Klaus Stöhr , ο οποίος διαχειρίστηκε το πρόγραμμα εμβολίων Novartis από το 2007 έως το 2017, επισημαίνει στην WELT ότι τέτοια περιστατικά δεν μπορούν πάντα να αποφευχθούν: «Είναι σημαντικό να ανακαλύπτονται και να λαμβάνονται υπόψη στην αξιολόγηση της μελέτης». Το εάν η μελέτη πρέπει να διορθωθεί «μπορεί να ειπωθεί οριστικά μόνο εξετάζοντας τα πρωτότυπα έγγραφα ολόκληρης της μελέτης». 

Ο ανοσολόγος Charité Andreas Radbruch ζητά ισχυρές κυρώσεις, καθώς πρόκειται για την «αποδοχή του εμβολιασμού στην κοινωνία και εμπιστοσύνη στις αρχές έγκρισης». 

Ο επικεφαλής της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Στίκο) Τόμας Μέρτενς απαιτεί επίσης : «Οι ισχυρισμοί να διευκρινιστούν σωστά».

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον EMA, τα οποία είναι διαθέσιμα στη WELT, δείχνουν ότι ο αμερικανικός FDA, η βρετανική MHRA και ο ίδιος ο EMA είχαν ήδη συμφωνήσει για την ημερομηνία έγκρισης του εμβολίου προτού προλάβουν να ρίξουν μια ματιά στα έγγραφα της Pfizer.

Η WELT ζήτησε επίσης διευκρινίσεις από τον επικεφαλής της μελέτης έγκρισης της Pfizer, Fernando Polack. 

Ο Polack προτίμησε επίσης να παραμείνει σιωπηλός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις