Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Πρωτόγνωρες εικόνες: Έδιωξαν το Iσραήλ από την σύνοδο Kορυφής της Αφρικής


 Δείτε τι συνέβη…

Η Sharon Bar-li, αναπληρώτρια διευθύντρια του τμήματος Αφρικής του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, και η ομάδα της εκδιώχθηκαν από την

αίθουσα στην ετήσια σύνοδο κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης (AU) στην Αντίς Αμπέμπα το Σάββατο. Στην συνέχεια, το Ισραήλ κατηγόρησε την Νότια Αφρική και την Αλγερία για το περιστατικό. Αλλά οι αξιωματούχοι της AU είπαν ότι απλώς ακολουθούσαν το πρωτόκολλο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ καταδίκασε την απέλαση, λέγοντας ότι το Ισραήλ ήταν διαπιστευμένο ως παρατηρητής στην ετήσια συνάντηση και η Μπαρ-λι είχε τα χαρτιά της σε τάξη.

Ο ομιλητής Lior Hayat είπε:

«Το Ισραήλ αντιμετωπίζει με σοβαρή ανησυχία το περιστατικό στο οποίο η Αναπληρώτρια Διευθύντρια για την Αφρική, Πρέσβης Sharon Bar-li, εκδιώχθηκε από την αίθουσα της Αφρικανικής Ένωσης παρά την ιδιότητά της ως διαπιστευμένης παρατηρητής».

Η Hayat κατηγόρησε «ένα μικρό αριθμό εξτρεμιστικών χωρών όπως η Αλγερία και η Νότια Αφρική» για την απόφαση να απελαθεί ο Bar-li, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι χώρες «οδηγούνται από το μίσος και ελέγχονται από το Ιράν».

el.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις