Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Καταπληκτική εμφάνιση της Nτρισμπιώτη στην Αυστραλία με Eξασφάλιση συμμετοχής στους Ολυμπιακούς

 Η Ντρισμπιώτη εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους τρίτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της αφού έχει προηγηθεί η 15η θέση στη διοργάνωση του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και η όγδοη το 2021 στο Τόκιο.

Το Σάββατο αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και κατάλαβε τη δεύτερη θέση με χρόνο 1:28:12.

Πρόκειται για το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και φυσικά για νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αφού βελτιώνει το 1:28:58 της Αθηνάς Παπαγιάννη από τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

«Ήταν καθαρά μια κούρσα τακτικής. Είχαμε μιλήσει από πριν με την Τζεμάιμα (σ.σ Μόνταγκ) και είχαμε πει για τον αγώνα. Μέχρι το 15ο χιλιόμετρο πήγαμε παρέα και μετά η καθεμία έκανε το δικό της 5άρι. Είχα γυμναστεί πολύ καλά όλο αυτόν τον καιρό στην Αυστραλία. Με τακτική όλα γίνονται. Ήταν μια πολύ καλή ημέρα για μένα σήμερα. Οι συνθήκες ήταν αρκετά καλές, παρότι είχε λίγο αεράκι και υγρασία. Η θερμοκρασία ήταν στους 20 βαθμούς. Από το Μόναχο κι έπειτα ήξερα πως μπορώ να κάνω το ολυμπιακό όριο, δεν ήξερα όμως ότι μπορώ να βασίσω τόσο γρήγορα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η αθλήτρια από την Καρδίτσα επιστρέφει την Τετάρτη στην Ελλάδα προκειμένου να συνεχίσει την προετοιμασία της και να θέσει τους αγωνιστικούς της στόχους ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Η Ντρισμπιώτη εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους τρίτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της αφού έχει προηγηθεί η 15η θέση στη διοργάνωση του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και η όγδοη το 2021 στο Τόκιο. Η Ντρισμπιώτη βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ από το 1:29:03 που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Νικήτρια μπροστά από την Ντρισμπιώτη ήταν η Μόνταγκ με 1:28:00.

Η 38χρονη κατά την παραμονή της στην Αυστραλία προπονήθηκε στο υψόμετρο της Καμπέρα, όπου συμμετείχε και σε δύο αγώνες 10.000 μ. βάδην, βελτιώνοντας και εκεί το ατομικό της ρεκόρ.

Η «χρυσή» πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 πλέον στρέφει την προετοιμασία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, το μεγάλο της στόχο για τη χρονιά και παράλληλα βάζει τις βάσεις για τους Αγώνες του Παρισιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις