Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Προσοχή: O EOΦ προειδοποιεί για συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει ηρωίνη

 


Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής. Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων καλεί τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιήσουν συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει ηρωίνη και το οποίο κυκλοφορεί στην Ευρώπη.

Πρόκειται για το συμπλήρωμα διατροφής KSM-66 Ashwagandha, της εταιρείας Medicine Garden, το οποίο πωλείται μέσω internet και περιέχει, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, ηρωίνη άγνωστης συγκέντρωσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΦ

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το προϊόν KSM-66 Ashwagandha της εταιρείας Medicine Garden το οποίο κυκλοφορεί στην Ευρώπη (επομένως είναι πιθανή η διακίνησή του και στην Ελλάδα) και μέσω διαδικτύου, σαν συμπλήρωμα διατροφής, περιέχει οπιοειδή ναρκωτική ουσία και συγκεκριμένα ηρωίνη άγνωστης συγκέντρωσης.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Δανίας μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις