Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμοί Tουρκία: Καταδρομείς ξεκίνησαν να περιπολούν στους καταστραμμένους δρόμους NEA βίντεο από το καταστρεπτικό χτύπημα του εγκέλαδου


 Η Τουρκία βρίσκεται κάτω από τις συνέπειες του σεισμού των 7,8 βαθμών που σημειώθηκε τη Δευτέρα και πλέον όσο οι ημέρες να βρεθούν επιζώντες λιγοστεύουν ξεκινά η πραγματική ζωή που τις ανάγκες τους στους εκατοντάδες χιλιάδες επιζώντες σημαίνει να ξεκινήσουν υποτυπωδώς να καλύπτουν .

Η ασφάλεια όμως είναι όπως φαίνεται το ζητούμενο την ίδια στιγμή που ακόμα συνεχίζονται οι έρευνες και έτσι ήδη η 4η ταξιαρχία καταδρομέων έχει λάβει θέσεις στις ερειπωμένες πόλεις στην επαρχία Χατάι.

Σε άλλη περίπτωση συλλαμβάνουν συμμορία που ήθελε να κλέψει την βοήθεια προς τους πληγέντες.

Πάντως και η συμπεριφορά των μονάδων διαμοιρασμού της όποιας βοήθειας δεν είναι και για… βραβείο.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται να έρχονται στο φως βίντεο από τις έρευνες που σε διάφορα σημεία συγκλονίζουν όπως στην περίπτωση που κτίριο καταρρέει ότι είχε απομείνει  πάνω στα σώματα των διασωστών.

Όσο οι μέρες περνούν από τους διπλούς φονικούς σεισμούς της Τουρκίας με μέγεθος 7,8 και 7,7 Ρίχτερ τόσο τα επιστημονικά δεδομένα ρίχνουν φως στο φαινόμενο, αποτέλεσμα του οποίου είναι να έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και τεράστιες καταστροφές το κόστος των οποίων για ανοικοδόμηση να αγγίζει τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών.

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου δρ Αθανάσιος Γκανάς  επισημαίνει ότι από τους διπλούς σεισμούς υπήρξε παραμόρφωση του εδάφους σε μια έκταση 400 χιλιομέτρων με κατεύθυνση από βορρά προς νότο ενώ Τούρκος σεισμολόγος αναφέρει ότι οι σεισμικές δονήσεις ήταν το ισοδύναμο 500 ατομικών βομβών!

Βίντεο που αποτυπώνουν την δύναμη της φύσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις