Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Πολάκης: Επιστρέφει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Τι αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Επιστρέφει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση:

«Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις.

Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Πολιτικό συγχωροχάρτι Τσίπρα

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την επιστροφή του κ. Πολάκη στα ψηφοδέλτια, λέγοντας, «μπορούμε να επανεξετάσουμε το θέμα, εφόσον πάρουμε τη δέσμευσή του ότι δεν θα επαναληφθούν τα ίδια πράγματα».

Ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην απολογητική επιστολή του Παύλου Πολάκη. Μάλιστα, την χαρακτήρισε επιστολή γενναίας αυτοκριτικής και είπε: «Και παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά. Και αυτό όντως αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα διαγραφών και προγραφών συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι «είμαστε κόμμα. Που σημαίνει ότι έχουμε κανόνες και συλλογικές επεξεργασίες. Και κανένας δε μπορεί να βγαίνει έξω από αυτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις