Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

«Μαρία Τσάλλα»: Οι business με τα πλεκτά και τους… ηλεκτρονικούς υπολογιστές – Η ατομική επιχείρηση και η αλλαγή έδρας


 Νέες πληροφορίες για την επιχειρηματική δράση της Ρωσίδας κατασκόπου Ιrena Alexandrovna Smireva ή «Μαρίας Τσάλλα» έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Του Γιώργου Στεφανόπουλου

Σύμφωνα με το ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) η «Μαρία Τσάλλα» άρχισε την επιχειρηματική της δραστηριότητα στις 13/1/2020 έχοντας ως έδρα στην οδό Τζαφέρη 16 στην Αθήνα. Πρόκειται για μια ατομική επιχείρηση με αντικείμενο το «Λιανικό Εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων και λογισμικού, με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου, καθώς και πώληση διαφημιστικού χώρου ή χρόνου στο διαδίκτυο με αμοιβή ή βάσης σύμβασης».

Προκαλεί δηλαδή εντύπωση ότι η δραστηριότητα της ατομικής επιχείρησής της δεν έχει σχέση με το μαγαζί  με είδη χειροτεχνίας και πλεκτικής που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας. Ούτε ακόμη και με την φωτογραφία, η οποία ήταν το χόμπι της.

Να σημειωθεί ότι στην οδό Τζαφέρη 16 βρίσκεται ένας χώρος φιλοξενίας εταιρειών που έχει διαμορφωθεί ως boutique office.

Στις υπηρεσίες που παρέχει o χώρος, περιλαμβάνεται και η δυνατότητα φορολογικής φιλοξενίας εταιρειών. Όπως αναφέρει η εταιρεία στον ιστότοπό της:

«Επιλέξτε την … ως φορολογική έδρα της εταιρείας σας είτε για την ίδρυση μιας νέας εταιρείας είτε για τη μεταφορά τής υφιστάμενης εταιρείας σας και απολαύστε σημαντικά προνόμια:

  • Δήλωση της δικής μας διεύθυνσης στην εφορία, για την ίδρυση (ή τη μεταφορά) την εταιρεία σας, αποφεύγοντας τις δεσμεύσεις της αγοράς ή της ενοικίασης δικού σας χώρου.
  • Πρόσβαση στο Café της … για τις συναντήσεις σας, (έως 4 άτομα, 2 ώρες/εβδομάδα).
  • Χρήση της δικής μας διεύθυνσης ως διεύθυνση της εταιρείας σας στα υλικά της εταιρικής σας ταυτότητας (website, εταιρικές κάρτες κ.ά.).
  • Χρήση φωτογραφικού υλικού της … για την προβολή της εταιρείας σας.
  • Διαχείριση της φυσικής αλληλογραφίας σας από τη Reception μας».

Λίγο αργότερα μετέφερε την έδρα της ατομικής επιχείρησης της στην οδό Αριαννού 2-4 στο Παγκράτι. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά,  νοίκιασε ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία στο Παγκράτι κι ένα χρόνο αργότερα άνοιξε δίπλα από την πολυκατοικία το μαγαζί με τα πλεκτά. Κάποιοι γείτονες υποστηρίζουν ότι ήταν δραστήρια και κοινωνική γυναίκα, η οποία εκτός από το κατάστημά της ασχολούνταν ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, ενώ έντονη ήταν και η παρουσία της στα social media.

Όπως αναφέρεται και στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης  που χρησιμοποιούσε η Ρωσίδα κατάσκοπος, από τον δήμο Κύμης Αλιβερίου και αποκάλυψε το eviathema.gr είναι αγνώστου πατρός. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, η μητέρα η  οποία εμφανίζεται στο Πιστοποιητικό με το όνομα Αναστασία Τ., γεννημένη το 1959, φαίνεται να ήταν δημότης του δήμου Μεσσαπίων έως το 1972, ενώ αμέσως μετά μεταδημότευσε στον δήμο Αθηναίων.

 

Το πιστοποιητικό του νεκρού μωρού

Οι ελληνικές αρχές άρχισαν να ερευνούν για το ενδεχόμενο να υπάρχει κατάσκοπος στην χώρα μας, έπειτα από πληροφορία που πήραν από την Σλοβενία, όπου οι εκεί αρχές συνέλαβαν μία συνάδελφο της Σμίρεβα. Μετά την πληροφορία οι ελληνικές αρχές έφτασαν στο όνομα «Μαρία Τσάλλα» και τότε διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ένα μωρό που γεννήθηκε το 1991 και πέθανε αμέσως, στη γέννα. Αλλά η πληροφορία που είχαν έλεγε ότι με το όνομα του «μωρού» μία κατάσκοπος από την Ρωσία δρούσε στην Αθήνα.

Η έρευνα συνεχίστηκε και στο Ληξιαρχείο, όπου διαπιστώθηκε μία ανακολουθία ανάμεσα στο έγχαρτο και το ηλεκτρονικό αρχείο. Διαπιστώθηκε συγκεκριμένα ότι είχαν κοπεί σελίδες και είχαν αντικατασταθεί από άλλες με τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα. Οι αρμόδιες αρχές έστειλαν τη φωτογραφία της κατασκόπου σε συνεργαζόμενες υπηρεσίες και τελικά την ταυτοποίησαν.

Η «Μαρία Τσάλλα» χρησιμοποιούσε ένα παραποιημένο διαβατήριο από χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Οι illegal

Όπως διαπιστώθηκε «Μαρία Τσάλλα» ήταν μία κατάσκοπος κατηγορίας «illegal». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΥ «οι ’’illegals’’ στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις Υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας, με σκοπό να τοποθετηθούν σε χώρες – στόχους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας τους.

Για την προστασία της πραγματικής τους ταυτότητας, χρησιμοποιούν «βαθύ κάλυμμα», το οποίο δημιουργείται με παραποίηση ατομικών εγγράφων και χρήση πιστοποιητικών που προέρχονται από στοιχεία θνησιγενών βρεφών ή ατόμων που έχουν αποβιώσει. Από τη στιγμή τοποθέτησής τους στο εξωτερικό, οι ’’illegals’’ ζούνε και συμπεριφέρονται με βάση την κατασκευασμένη ιστορία που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, ώστε να προστατεύσουν την αποστολή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις