Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

ΠΟΥ: Η Covid-19 από πανδημία μετατρέπεται σε εποχική γρίπη Άρθρο γνώμης στο Newsweek καλεί για «συγγνώμη» και «έρευνες»...

 


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ετοιμάζεται να μειώσει φέτος το μέγιστο επίπεδο συναγερμού για την πανδημία Covid-19, με τον Μάικλ Ράιαν, επικεφαλής προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης του Οργανισμού, να εμφανίζεται καθησυχαστικός.

Συγκεκριμένα, ο Ράιαν εκτιμά ότι η πανδημία του νέου κορωνοϊού βρίσκεται στα πρόθυρα του να αντιπροσωπεύει, πλέον, μια απειλή παρόμοια με εκείνη της εποχικής γρίπης. «Εκτιμώ ότι φτάνουμε στο σημείο να μπορούμε να θεωρούμε την Covid-19 με τον ίδιο τρόπο που θεωρούμε την εποχική γρίπη, η οποία συνιστά απειλή για την υγεία, ένας ιός που θα συνεχίσει να σκοτώνει, αλλά είναι ένας ιός που δεν διαταράσσει την κοινωνία μας ή τα υγειονομικά μας συστήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ σε συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Δρ. Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε «πολύ ικανοποιημένος διαπιστώνοντας ότι, για πρώτη φορά, ο εβδομαδιαίος αριθμός θανάτων που αναφέρθηκαν τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες ήταν χαμηλότερος από αυτόν που είχε καταγραφεί, όταν χρησιμοποιήσαμε τη λέξη “πανδημία” για πρώτη φορά, πριν από τρία χρόνια». «Σίγουρα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση σήμερα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας», πρόσθεσε, δηλώνοντας «σίγουρος» ότι ο ΠΟΥ θα μπορούσε να μειώσει το μέγιστο επίπεδο συναγερμού «φέτος».

Ο ΠΟΥ κήρυξε αυτήν την «έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας» στις 30 Ιανουαρίου 2020, όταν ο κόσμος κατέγραφε λιγότερα από 100 κρούσματα και κανέναν θάνατο εκτός Κίνας, αλλά ήταν τον Μάρτιο του 2020, όταν ο Τέντρος είχε χαρακτηρίσει πανδημία την κατάσταση, που ο κόσμος αντιλήφθηκε πλήρως τη σοβαρότητα της απειλής για την παγκόσμια υγεία. «Είχαμε κηρύξει παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία για να παροτρύνουμε τις χώρες να λάβουν αποφασιστική δράση, αλλά δεν το έκαναν όλες», ανέφερε σήμερα.

«Τρία χρόνια αργότερα, έχουν αναφερθεί σχεδόν επτά εκατομμύρια θάνατοι από την Covid-19, αν και γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των θανάτων από αυτήν είναι μεγαλύτερος», συμπλήρωσε. Σημειώνεται ότι το περασμένο σαββατοκύριακο συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ημέρα που ο ΠΟΥ ανακήρυξε ως πανδημία την εξάπλωση της φονικής νόσου που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό. Έκτοτε έχουν καταγραφεί περισσότερα από 760.360.000 κρούσματα, με τους συνολικούς θανάτους νοσούντων να αγγίζουν τους 6,9 εκατ. παγκοσμίως.

Άρθρο γνώμης στο Newsweek καλεί για “συγγνώμη” και “έρευνες”

του Igor Chudov

Ουάου! Το Newsweek δημοσίευσε ένα άρθρο γνώμης του Scott Atlas, το οποίο καλούσε σε “Συγγνώμη” και “Έρευνες”.

Αν και το άρθρο δεν περιέχει τίποτα που θα ήταν πραγματικά νέο για τους αναγνώστες μου, το γεγονός ότι δημοσιεύεται σε μεγάλο περιοδικό είναι μια σεισμική αλλαγή.

Σχεδόν όλοι οι ηγέτες της Αμερικής έχουν σταδιακά αποσύρει τις εντολές, τις απαιτήσεις και τα κλεισίματά τους για την COVID – ακόμη και σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, που είχαν επιβάλει τους πιο αυστηρούς και μακροχρόνιους περιορισμούς στο κοινό. Την ίδια στιγμή, τα μέσα ενημέρωσης αναγνωρίζουν σταδιακά τη συνεχιζόμενη δημοσίευση μελετών που διαψεύδουν πλήρως τους υποτιθέμενους λόγους πίσω από αυτούς τους περιορισμούς. Αυτή η απροκάλυπτη αντιστροφή απεικονίζεται λανθασμένα ως “γνώση” ή “νέα στοιχεία”. Ελάχιστη αναγνώριση του λάθους μπορεί να βρεθεί. Δεν είδαμε καμία δημόσια συγγνώμη για τη γνωστοποίηση ψευδών πληροφοριών ή για τη δυσφήμιση και την απονομιμοποίηση ειδικών σε θέματα πολιτικής και ιατρικών επιστημόνων όπως εγώ, που μίλησαν σωστά για δεδομένα, τυπικές γνώσεις για ιογενείς λοιμώξεις, πανδημίες και θεμελιώδη βιολογία.

Το άρθρο, το οποίο θα μπορούσαν να υπογράψουν πολλοί άλλοι σκεπτικιστές της COVID, συνεχίζει:

Ακολουθούν τα 10 μεγαλύτερα ψέματα – που είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι είναι ψευδή, δεν το έχουμε μάθει ή αποδείξαμε ότι είναι ψευδή πρόσφατα – που προωθούνται από ηγέτες δημόσιας υγείας της Αμερικής, αιρετούς και μη αξιωματούχους και πλέον απαξιωμένους ακαδημαϊκούς:

  1. Ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 έχει πολύ υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από τη γρίπη κατά πολλές τάξεις μεγέθους.
  2. Όλοι διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο να πεθάνουν από αυτόν τον ιό.
  3. Κανείς δεν έχει καμία ανοσολογική προστασία, γιατί αυτός ο ιός είναι εντελώς νέος.
  4. Τα ασυμπτωματικά άτομα είναι οι κύριοι οδηγοί της εξάπλωσης.
  5. Το lockdown — το κλείσιμο σχολείων και επιχειρήσεων, ο περιορισμός των ανθρώπων στα σπίτια τους, η διακοπή της ιατρικής περίθαλψης εκτός COVID και η εξάλειψη των ταξιδιών — θα σταματήσει ή θα εξαλείψει τον ιό.
  6. Οι μάσκες θα προστατεύσουν τους πάντες και θα σταματήσουν την εξάπλωση.
  7. Ο ιός είναι γνωστό ότι υπάρχει στη φύση και ο ισχυρισμός ότι προήλθε από εργαστήριο είναι μια θεωρία συνωμοσίας.
  8. Οι δάσκαλοι διατρέχουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο.
  9. Τα εμβόλια κατά της COVID σταματούν την εξάπλωση της λοίμωξης.
  10. Η ανοσολογική προστασία προέρχεται μόνο από ένα εμβόλιο.

Τέλος, ο Σκοτ ​​Άτλας ζητά έρευνες και συγγνώμη. Αναγνωρίζει επίσης ότι οι έρευνες πιθανότατα θα είναι ψεύτικες:

Αλλά για να διασφαλιστεί ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί ποτέ, οι κυβερνητικοί ηγέτες, οι αξιωματούχοι, οι ακαδημαϊκοί και οι σύμβουλοι με επιρροή, που συχνά έχουν συγκρούσεις συμφερόντων, πρέπει να λογοδοτήσουν. Προσωπικά, παραμένω πολύ δύσπιστος ότι οποιαδήποτε κυβερνητική έρευνα ή επιτροπή μπορεί να αποφύγει την πολιτικοποίηση. Ανεξάρτητα από την πρόθεσή τους, όλες αυτές οι κυβερνητικές έρευνες θα εκληφθούν τουλάχιστον ως πολιτικά υποκινούμενες και τα συμπεράσματά τους θα απορριφθούν από πολλούς. Ωστόσο, αυτές οι έρευνες πρέπει να προχωρήσουν, έστω και μόνο για να αναζητήσουμε την αλήθεια, να μάθουμε στα παιδιά μας ότι η αλήθεια έχει σημασία και να θυμούνται το κριτικό μάθημα του G.K. Chesterton ότι “Το σωστό είναι σωστό, ακόμα κι αν κανείς δεν το κάνει. Το λάθος είναι λάθος, ακόμα κι αν όλοι κάνουν λάθος γι’ αυτό”.

Οπότε, θα έλεγα, ότι όσοι από εμάς (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) επιμέναμε ότι οι καιροί αλλάζουν, τώρα δικαιωνόμαστε!

Θα δούμε συγγνώμες και έρευνες (πραγματικές συγγνώμες και έρευνες, όχι ψεύτικες);

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις