Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Έλεγχος για μίζες στον ΟΣE και τις θυγατρικές του – Παρέμβαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Xρήματος

 Παράλληλα έλεγχος οικονομικής φύσεως θα γίνει και σε στελέχη της διοίκησης της εταιρείας ( ιταλικών συμφερόντων) Hellenic Train

Ιωάννα Μάνδρου

Την ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι ποινικές έρευνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ο

επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για γενικευμένο οικονομικό έλεγχο για μίζες στον ΟΣΕ και τις θυγατρικές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, θα ελέγξει την περιουσιακή κατάσταση, όσων είχαν κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια, θέσεις ευθύνης στον ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και είχαν πάρε δώσε με συμβάσεις και έργα για το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ο έλεγχος αφορά την περιουσιακή τους κατάσταση, ακίνητα και λοιπά, αλλά και τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ θα ελεγχθούν και εκπρόσωποι εταιρειών και εργολάβοι που πήραν έργα στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Παράλληλα έλεγχος οικονομικής φύσεως θα γίνει και σε στελέχη της διοίκησης της εταιρείας ( ιταλικών συμφερόντων) Hellenic Train.

Η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα στοχεύσει στο να διαπιστωθούν αδικήματα όπως οι δωροδοκίες (μίζες δηλαδή) αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις