Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Ματίνα Παγώνη: Μήνυση για απάτη με φαρμακευτικό σκεύασμα στο «όνομά» της – «Eκμεταλλεύovται παράνομα την αξιοπιστία μου»


 Ματίνα Παγώνη: Απάτη στο όνομά της καταγγέλλει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, καθώς την συνδέουν σε παραπλανητική διαφήμιση φαρμακευτικού σκευάσματος.

Γι’ αυτό το λόγο, η κυρία Παγώνη κατέθεσε μήνυση στις αρμόδιες αρχές, μέσω του συνηγόρου της Γιάννη Καρούζου.

Όπως καταγγέλλει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, γίνεται προσπάθεια εξαπάτησης των καταναλωτών, η οποία επιχειρείται με την «παράνομη εκμετάλλευση της επαγγελματικής της φήμης και αξιοπιστίας».

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της κ. Καρούζος, τονίζεται ότι «συστήνεται η προσοχή, καθώς η κα Παγώνη ουδέποτε έχει παραχωρήσει συνέντευξη αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εν λόγω προϊόντος, ενώ ουδόλως έχει αναμειχθεί στην προώθηση και πώλησή του.

«Επρόκειτο για διαφήμιση προϊόντος με απατηλά μέσα, με δημοσίευση κατασκευασμένης συνέντευξης, την οποία ουδέποτε παραχώρησε η εντολέας μου, αλλά και με χρήση προσωπικών φωτογραφιών της, οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί για προωθητικούς σκοπούς χωρίς τη γνώση και συναίνεσή της».

Ματίνα Παγώνη: Η ανακοίνωση του Γιάννη Καρούζου

Με την ιδιότητά μου ως πληρεξουσίου δικηγόρου της κα Ματίνας Παγώνη, ανακοινώνω ότι η ίδια ουδόλως σχετίζεται με τη διαφήμιση και αγορά φαρμακευτικού σκευάσματος – προϊόντος με ονομασία «fungent».

Συστήνεται η προσοχή στο σύνολο των καταναλωτών καθώς η κα Παγώνη, ουδέποτε έχει παραχωρήσει συνέντευξη αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εν λόγω προϊόντος, ενώ ουδόλως έχει αναμειχθεί στην προώθηση και πώληση του.

Επρόκειτο για διαφήμιση προϊόντος με απατηλά μέσα, με δημοσίευση κατασκευασμένης συνέντευξης, την οποία ουδέποτε παραχώρησε η εντολέας μου αλλά και με χρήση προσωπικών της φωτογραφιών, οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί για προωθητικούς σκοπούς χωρίς τη γνώση και τη συναίνεσή της.

Η ίδια καταγγέλλει την εξαπάτηση των καταναλωτών και των ασθενών, η οποία επιχειρείται με την παράνομη εκμετάλλευση της επαγγελματικής της φήμης και αξιοπιστίας, που έχουν αποκτηθεί με προσωπικό μόχθο, αφοσίωση στην ιατρική επιστήμη και λειτούργημα και αυταπάρνηση στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας.

Επιχειρείται παρανόμως εκμετάλλευση της εμπιστοσύνης που η κα Παγώνη χαίρει από το σύνολο των ασθενών της και γίνεται προσπάθεια καπηλείας της επαγγελματικής και επιστημονικής της πορείας και αξιοπιστίας.

Για το λόγο αυτό, για τη διαφύλαξη της επαγγελματικής της φήμης και κύρους της, αλλά και για την προστασία των ασθενών και της δημόσιας υγείας, η ίδια κατέθεσε άμεσα μήνυση προς τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου η Ελληνική Αστυνομία και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει τα ανωτέρω και να αποδοθούν οι προσήκουσες ποινικές ευθύνες σε κάθε υπεύθυνο.

Τέλος, η κα Παγώνη επιθυμεί να διευκρινίσει με το παρόν σε όλους τους καταναλωτές ότι η διακίνηση και η πώληση φαρμάκων μέσω διαδικτύου απαγορεύεται ρητά από την ισχύουσα νομοθεσία και η χρήση τέτοιων προϊόντων ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, ενώ ένα φάρμακο ή σκεύασμα είναι ασφαλές, μόνο όταν έχει παραχθεί και ελεγχθεί ποιοτικά σύμφωνα με τους κανόνες που επιτηρούν οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, και μόνο όταν διατίθεται μέσω της νόμιμης αλυσίδας διακίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις