Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Υπόγειο Kύμα δυσαρέσκειας Kατά Mητσοτάκη, αυξάνεται η αντισυστημική ψήφος

 Μια σειρά γεγονότων ήρθε να αφυπνίσει τους πολίτες - Οι νέοι αποστρέφονται τον Μητσοτάκη  σε βαθμό που αγγίζει απέχθεια

Πριν λίγους μήνες η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολάμβαναν μια ανοχή έως αποδοχή από την ελληνική κοινωνία.

Ωστόσο μια σειρά γεγονότων ήρθε να αφυπνίσει τους πολίτες και να ενεργοποιήσει ένα υπόγειο ρεύμα δυσαρέσκειας που πλέον προσωποποιείται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απολάμβανε τουλάχιστον μια ανοχή… από την κοινωνία… ωστόσο υπήρχε ένα σημάδι… που υποτιμήθηκε από τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου. Οι νέοι αποστρέφονται τον Μητσοτάκη  σε βαθμό που αγγίζει απέχθεια.

Ενώ η κυβέρνηση μοίρασε σε παροχές 50 δισεκ. η πεποίθηση των πολιτών είναι ότι βολεύτηκαν πάλι οι κολλητοί φίλοι και δυστυχώς αυτό είναι μια πικρή αλήθεια.

Δεν λειτούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ με κριτήρια εθνικά, όσοι επιχείρησαν να κάνουν δουλειές με το Μαξίμου είχαν καλύτερη τύχη.

Οι λίγοι ευνοήθηκαν και οι πολλοί πήραν ψίχουλα… όπως στους λογαριασμούς στην ΔΕΗ όπου όλο αυτό το σκηνικό πλήρωνες 200 ευρώ τώρα πληρώνεις 500 ευρώ και σου κάνουμε και έκπτωση 800 ευρώ ήταν επικοινωνιακή απάτη.

Το αποκορύφωνα της οργής ήταν οι εγκληματικές παραλείψεις και η ανικανότητα του κράτους στην υπόθεση της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Η κυβέρνηση έσπευσε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Σταθμάρχη και επιχείρησε με ορισμένα σάπια ηθικά μέσα ενημέρωσης να προστατεύσει τον Πρωθυπουργό αλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η νέα δύναμη… η οργή ξεχείλιζε.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η τραγωδία των Τεμπών είναι αποτέλεσμα ανικανότητας του κράτους. Το ελληνικό κράτος, η δημόσια διοίκηση αποδείχθηκαν ανίκανες. Τόσα δισεκ. για τον εκσυγχρονισμό και στο τέλος νέοι άνθρωποι χάνουν την ζωή τους. Δύο τρένα σε μια γραμμή συγκρούονται και δεν υπήρχε το στοιχειώδες ένας μηχανισμός έγκαιρης προειδοποίησης.

Όλα αυτά έχουν αναλυθεί διεξοδικά, ωστόσο μεταφραζόμενα σε όρους πολιτικούς το υπόγειο κύμα δυσαρέσκειας διογκώθηκε.

Οι νέοι που είχαν εξοργιστεί με τα απαράδεκτα και αποτυχημένα lockdowns έβγαλαν την οργή τους στην τραγωδία των Τεμπών.

Εκείνες τις ημέρες της εθνικής οργής και εθνικής τραγωδίας δεν υπήρχε πολίτης που να μην κατηγορεί το κράτος για αυτό το έγκλημα.

Στροφή στην αντισυστημική ψήφο

Οι νέοι άνθρωποι φαίνεται ότι παρακολουθούν αυτούς που εκφράζουν την αντισυστημική ψήφο.

Μπορεί να φαίνεται παράδοξο αλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ηλίας Κασιδιάρης του Εθνικού κόμματος Έλληνες έχει ρεύμα. Ενώ ο Μητσοτάκης έχει ρεύμα οργής εναντίον του ο Κασιδιάρης έχει ρεύμα συμπάθειας. Πολλοί έχουν κατανοήσει ότι βρίσκεται στην φυλακή για λόγους πολιτικούς.

Ο δε νόμος που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ένας φωτογραφικός νόμος που παραβιάζει το Σύνταγμα και στοχεύει να μπλοκάρει την κάθοδο του Εθνικού κόμματος Έλληνες στις εκλογές είναι απάτη, κομπίνα, πολιτική πλεκτάνη.

Έμπειρος δημοσκόπος ανέφερε ότι ο Κασιδιάρης ηρωοποιείται με όλα αυτά, ένας πρώην βουλευτής βρίσκεται στην φυλακή και διώκεται από το σύστημα, διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά να προσελκύσει την αντισυστημική ψήφο.

Το εθνικό κόμμα Έλληνες βρίσκεται στο 5% θα αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών εάν δεν κινήσουν Γη και Ουρανό για να τον κόψουν και καταφέρει και κατέβει στις εκλογές ο Κασιδιάρης θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών θα ξεπεράσει υφιστάμενα μικρά κόμματα.

Πολιτικό συμπέρασμα

Και ενώ η Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό κόμμα, που να εκφράζει πατριωτικές και εθνικές ιδέες, ο Μητσοτάκης πρέπει να διαχειριστεί ένα σοβαρό πρόβλημα το κύμα δυσαρέσκειας στο πρόσωπο του που όλο και οξύνεται, όλο και μεγαλώνει.

Οι διαφορές ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 3% υπερ της ΝΔ και αυτό δεν θα αλλάξει, οι πολίτες δεν έχουν ξεχάσει την πρώτη φορά Αριστερά. Οι πολίτες όμως είναι έτοιμοι να στηρίξουν εκείνον που έχει καθαρή αντισυστημική ατζέντα και ο Κασιδιάρης φαίνεται ότι έχει ρεύμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις