Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

«Χρονοταξιδιώτες»: «Ξεφυτρώνουν» σαν τα «μανιτάρια» και μας λένε το… Mέλλον – Οι καταστροφές που προβλέπει για το 2023 ένας από αυτούς - Είναι εφικτό το ταξίδι στο χρόνο; - Η Θεωρία των Πολλαπλών Συμπάντων λέει πως «ναι»


 Οι «χρονοταξιδιώτες» είναι μία μόδα των τελευταίων ετών. Πρόκειται για διάφορους τύπους οι οποίοι ισχυρίζονται πως έρχονται από το μέλλον και γνωρίζουν τα μελλούμενα για εμάς γεγονότα.

Βέβαια ακόμα κι αν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουν, αυτοί που τα διηγούνται και κυρίως αυτοί που τα γράφουν.

Με βάση την Θεωρία των Πολλαπλών Συμπάντων για να γίνει ένα ταξίδι στο χρόνο πρέπει να λυθούν πρώτα τα χωροχρονικά παράδοξα.

Δηλαδή, ένας εγγονός που γυρνάει πίσω στο παρελθόν και σκοτώνει τον παππού του, φυσικά δεν θα γεννηθεί και άρα δεν θα επιστρέψει πίσω στο χρόνο για να σκοτώσει τον παππού του.

Άρα; Τι γίνεται εδώ;

Επίσης μπορεί στον ίδιο χωροχρόνο να καταλάβουν τις ίδιες χωροχρονικές συντεταγμένες δύο άνθρωποι που είναι το ίδιο άτομο;

Θεωρείται και αυτό παράδοξο.

Πώς λύνονται τα παράδοξα αυτά; Με την Θεωρία των Πολλαπλών Συμπάντων. Οι χρονοταξιδιώτες γυρνούν πίσω στον χρόνο μία παράλληλης χωροχρονικής ροής.

Κάποιος σκοτώνει έναν ταυτόσημο παππού με τον δικό του αλλά ανήκει σε διαφορετικό timeline. Έτσι ο ίδιος δεν επηρεάζεται. Κάποιος άλλος που είναι ταυτόσημος με αυτόν αλλά ζει σε άλλο παράλληλο timeline, είναι αυτός που θα «ακυρωθεί».

Θεωρητικά λοιπόν, χρονοταξιδιώτες μπορούν να υπάρξουν αλλά από ποια παράλληλη πραγματικότητα;

Θα πει κάποιος όμως ότι τα γεγονότα σε έναν παράλληλο κόσμο μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που θα συμβούν στον δικό μας. Ισχύει, αλλά εξαρτάται πόσο παραπλήσιος θα είναι ως προς τον δικό μας για να το πούμε με όρους καθημερινότητας.

Πολλοί λένε πως αυτή είναι η ασφαλιστική δικλείδα της Πραγματικότητας για να εμποδίσει την ίδια της την αυτοκαταστροφή.

Οι Νόμοι του Θεού για όσους καταλαβαίνουν και την θρησκευτική θεώρηση.

Η Φυσική και ειδικότερα η Κβαντομηχανική, στα υψηλότερα πεδία αγγίζει τα επίπεδα της Μαγείας ή ίσως τελικά αυτά τα δύο δεν διέφεραν ποτέ.

Ας δούμε όμως τι είπε για το τι μας περιμένει ένας… χρονοταξιδιώτης.

Ο Eno Alaric, ένας τύπος που ισχυρίζεται στο TikTok ότι είναι ένας χρονοταξιδιώτης από το έτος 2671, ισχυρίστηκε ότι θα υπάρξουν μια σειρά από γεγονότα που θα αλλάξουν τον κόσμο.

Φυσικά το πιο πιθανό είναι να λέει ψέματα και απλώς να βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο για να γεμίσει με followers στο TikTok και να αποκτήσει εφήμερη διασημότητα.

Ένας μυστηριώδης χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ένας «ταξιδιώτης του χρόνου από το 2671», αποκάλυψε έναν κατάλογο με γεγονότα που θα αλλάξουν τον κόσμο και τα οποία, όπως ισχυρίζεται, θα συμβούν φέτος.

Ο Eno Alaric, ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως @theradianttimetraveller, έχει αποκτήσει πάνω από 26.000 οπαδούς για την ανάρτηση προειδοποιήσεων σχετικά με υποτιθέμενα μελλοντικά γεγονότα.

Ο δημιουργός έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν για δίδυμους πλανήτες με τη Γη, για εξωγήινους επισκέπτες, ακόμη και για πύλες που ανοίγουν σε άλλες διαστάσεις.

Στο βίντεο, το οποίο έχει κερδίσει περισσότερα από 7.900 likes, ο Eno εξηγεί: «ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε όποιον πιστεύει ότι είμαι ένας ψεύτικος χρονοταξιδιώτης, να θυμάστε αυτά τα σημαντικά γεγονότα στο υπόλοιπο του 2023».

Οι… προβλέψεις

«23 Μαρτίου: 8.000 άνθρωποι επιλέγονται για να σώσουν την ανθρωπότητα από έναν εξωγήινο γνωστό ως Πρωταθλητή. Ο Πρωταθλητής θα μεταφέρει αυτούς τους ανθρώπους σε έναν άλλο κατοικήσιμο πλανήτη για να σώσουν το είδος από μια άλλη εχθρική εξωγήινη φυλή».

«15 Μαΐου: Ένα τσουνάμι ύψους 750 ποδών πλήττει το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, με πάνω από 200.000 θύματα. 12 Ιουνίου: Μια τάφρος βάθους πέντε χιλιομέτρων δημιουργήθηκε από σεισμό 9,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ».

«18 Ιουνίου: 7 άνθρωποι πέφτουν τυχαία από τον ουρανό. 12 Αυγούστου: Οι επιστήμονες βρίσκουν θεραπεία για τον καρκίνο του δέρματος, χρησιμοποιώντας την υπόφυση ενός σκίουρου».

«3 Δεκεμβρίου: Ανακαλύπτεται ένας μεγάλος κρύσταλλος βαθιά στον Αμαζόνιο, που έχει τη δύναμη να θεραπεύει όλες τις ασθένειες και τους τραυματισμούς».«29 Δεκεμβρίου: Οι επιστήμονες βρίσκουν έναν τρόπο να χρησιμοποιούν βλαστοκύτταρα για να αναπτύσσουν όργανα αντικατάστασης και νέα είδη οργάνων».

Όπως ήταν φυσικό αρκετοί χρήστες του διαδικτύου έσπευσαν να σχολιάσουν τα πεπραγμένα του «ταξιδιώτη του χρόνου».

Ένας χρήστης έγραψε χαρακτηριστικά: «TikTok αν διαβάζεις αυτό το μήνυμα σε παρακαλώ διέγραψε τέτοιου είδους λογαριασμούς, γιατί τρομοκρατούν τον κόσμο».

Το πιο πιθανό (σχεδόν βέβαιο αλλά ποτέ δεν ξέρεις) είναι ότι τίποτε από αυτά δεν θα γίνει, αλλά τύποι σαν αυτόν βρίσκουν πάντα τρόπο να δικαιολογηθούν για την όποια «αστοχία» και να πείσουν μάλιστα τους followers να συνεχίζουν να τους πιστεύουν.

Ίσως, και γιατί και οι followers θέλουν να τα πιστεύουν γιατί δεν τους ικανοποιεί η πραγματικότητα που ζούνε. Και ποιον ικανοποιεί άλλωστε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις