Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Καταγγελία: O OΣΕ «απαντούσε» με εξώδικα στους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν για την ασφάλεια

 


Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Από την πρώτη στιγμή μετά την τραγωδία στα Τέμπη οι εργαζόμενοι και τα σωματεία των τρένων επεσήμαναν πως συνεχώς, το προηγούμενο διάστημα, διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και την ασφάλεια.

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελία στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN, o ΟΣΕ στις καταγγελίες των εργαζομένων απάντησε με εξώδικα, αναφέροντας ότι όλα όσα υποστηρίζουν είναι συκοφαντικά και πως θα υποστούν τις συνέπειες.

Ειδικότερα, ένα από τα σωματεία που ανήκουν στην ομοσπονδία του ΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης που αποτελείται από τους οδηγούς, είχε στείλει εξώδικα αναφέροντας τα προβλήματα στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων και στις 31 Οκτωβρίου του 2022.

Το εξώδικο έγραφε μεταξύ άλλων: «Ζητάμε την άμεση αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής, τηλεδιοίκηση, φωτοσήματα, etcs και της ασφάλειας του δικτύου η οποία έχει καταστεί εδώ και χρόνια προβληματική».

Σύμφωνα με τον εργατολόγο, Γιάννη Καρούζο, σε αυτά τα αιτήματα, ο ΟΣΕ απάντησε με εξώδικα στους εργαζόμενους αναφέροντας ότι όλα όσα υποστηρίζουν είναι συκοφαντικά και ότι θα υποστούν τις συνέπειες.


zougla.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις