Κυριακή 30 Απριλίου 2023

10 συμβουλές από γνωστούς ψυχολόγους που θα σε κάνουν να κερδίζεις πάντα τις εντυπώσεις όταν το χρειαστείς

 


Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να συναντούμε νέους ανθρώπους που μας γεμίζουν με ενέργεια και μας δείχνουν μια άλλη προοπτική της ζωής. Σήμερα θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σας 10 απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προσελκύσετε νέους φίλους.


1. Μην υποθέτετε πάρα πολύ.

Ναι, συχνά πιστεύουμε ότι μπορεί να μην είμαστε αρκετά καλοί ή αστείοι στους άλλους. Τα καλά νέα είναι ότι όλα είναι στο μυαλό σας – οι άνθρωποι είναι πιο δεκτικοί από ό, τι νομίζετε.


2. Μην φοβάστε.

Η συνάντηση με νέους ανθρώπους μπορεί συχνά να είναι μια τρομακτική εμπειρία. Όσο περισσότερο προσπαθείτε να είστε διασκεδαστικοί και ένας καλός συνομιλητής, τόσο λιγότερο θα είστε στην πράξη, οπότε να είστε πάντα ο εαυτός σας.


3. Κάντε ένα μικρό βήμα.

Εάν δεν έχετε ακόμα αρκετή αυτοπεποίθηση για να συναντήσετε πολλούς ανθρώπους, ξεκινήστε με κάτι απλό: μιλήστε με κάποιον νέο στην εργασία για να εκπαιδεύσετε τις κοινωνικές σας δεξιότητες. Ακόμη και μια ανοιχτή στάση μπορεί να είναι ένα μικρό βήμα.


4. Πρέπει να βγεις έξω!

Εντάξει. Είστε έτοιμοι να κοινωνικοποιηθείτε. Τώρα πότε θα μπουν όλοι οι νέοι άνθρωποι στην ζωή σας; Πρέπει σίγουρα να βγείτε: να συμμετάσχετε σε μαθήματα, εργαστήρια, ομάδες και δραστηριότητες που σας αρέσουν όπου μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα άτομα.


5. Κάντε την πρώτη κίνηση.

Μόλις αισθανθείτε έτοιμοι να κάνετε νέους φίλους, μπορείτε να μπείτε στον αγώνα. Χρησιμοποιήστε αυτά τα ψυχολογικά κόλπα που βοηθούν στην επικοινωνία και στην οικοδόμηση καλών σχέσεων.


6. Αυτός που κρίνει, χάνει.

Μερικές φορές μπορεί να έχετε προκαταλήψεις για το ποιος και ποιοι θα πρέπει να είναι οι νέοι φίλοι σας. Ωστόσο, τα άτομα που δεν φαίνεται να έχουν κάτι κοινό μαζί σας στην αρχή μπορεί να αποδειχθούν τα πιο ενδιαφέροντα άτομα που θα συναντήσετε ποτέ στη ζωή σας. Δώστε τους μια ευκαιρία.


7. Δείξτε ενδιαφέρον.

Μην ξεχνάτε ότι είμαστε όλοι ντίβες. Μάθετε να ακούτε πριν μιλήσετε – και οι άλλοι θέλουν να έχουν την προσοχή και να ακούγονται όσο κι εσείς. Δείξτε ότι σας ενδιαφέρει να τους γνωρίσετε.

8. Περάστε χρόνο μαζί.

Μια νέα φιλία ενδυναμώνεται ενώ μοιράζεστε το χρόνο. Δείπνα, πάρτι, κινηματογράφοι και άλλα μέρη όπου μπορείτε να περάσετε καλά είναι η καλύτερη επιλογή.


9. Μείνετε σε επαφή.

Μερικές φορές είναι δύσκολο να μείνουμε σε επαφή με τους φίλους μας. Ωστόσο, είναι ο μόνος τρόπος να διατηρηθεί μια φιλία. Χρησιμοποιήστε τα μέσα που προτιμάτε (Διαδίκτυο, τηλέφωνο κ.λπ.) για να παρακολουθήσετε τι συμβαίνει στη ζωή τους.


10. Γίνε καλός φίλος.

Βοηθήστε και υποστηρίξτε τους φίλους σας και ενημερώστε τους ότι μπορούν να βασίζονται σε εσάς.

Μπόνους: οι χειρονομίες λένε πολλά

Η σωστή πρώτη εντύπωση είναι η μισή επιτυχία στην προσέλκυση νέων ανθρώπων και αυτή η εντύπωση εξαρτάται πολύ από τις χειρονομίες σας. Για παράδειγμα, αν υποθέσουμε ότι έχετε μια μέτρια αλλά φιλόξενη στάση σώματος ενώ κάθεστε απέναντι σε κάποιον, η γλώσσα του σώματος θα του πει ότι σας ενδιαφέρει να μιλήσετε μαζί του, κάνοντάς τον αμέσως να σας συμπαθήσει. Θυμηθείτε: η γλώσσα του σώματος είναι εξίσου σημαντική με τις λέξεις.

ΠΗΓΗ: enimerotiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις