Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Συντάξεις: Αν έχετε τόση σύνταξη παίρνετε έξτρα 988 ευρώ

 


Συντάξεις: Ποιοι θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των αυξήσεων – Τι θα συμβεί με το επίδομα προσωπικής διαφοράς

Συντάξεις… Στην εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών με τις αυξήσεις στις συντάξεις να αναφέρονται στη διάρκεια της παρουσίασης.

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το ποσοστό αύξησης για το 2024 θα φτάσει στο 3%, ωστόσο, αφέθηκε ανοικτό «παράθυρο» αυτό να φτάσει μέχρι και το 4%.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», το ποσοστό αυτό προκύπτει από τις επίσημες προβλέψεις για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό του 2023 που περιλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό.

Με βάση αυτό το ποσοστό, λοιπόν, οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους, που θα κυμαίνονται από τα 80 ευρώ ως τα 988 ευρώ τον χρόνο.

Με ποσοστό αύξησης 3,5%, το ετήσιο όφελος θα διαμορφωθεί ως εξής:

Συντάξεις γήρατος: Από 202 ευρώ ως 988 ευρώ

Συντάξεις αναπηρίας: 192 ευρώ ως 608 ευρώ

Συντάξεις λόγω θανάτου: Από 80 ευρώ ως 367 ευρώ

Επίδομα προσωπικής διαφοράς

Aπό 100 έως 200 ευρώ θα κυμανθεί φέτος το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους που δεν θα λάβουν την αύξηση του 2024 3%-3,5% λόγω της προσωπικής τους διαφοράς.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ το επίδομα θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο. Υπενθυμίζεται πως πέρσι η αύξηση στις συντάξεις ήταν της τάξης του 7,75%.

Φέτος υπολογίζεται πως η αύξηση θα κυμανθεί από 3% έως 3.5% καθώς είναι συνάρτηση του πληθωρισμού που αναμένεται να κλείσει κοντά στο 4,5% και της ανάπτυξης που εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί μεταξύ 2% και 3%.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ενίσχυση δεν αφορά συνταξιούχους των οποίων οι αποδοχές ξεπερνούν τα 1.600 ευρώ.

Επίδομα 200 ευρώ θα λάβει ένας συνταξιούχος με σύνταξη 700 ευρώ που θα μείνει εκτός της αύξησης λόγω προσωπικής διαφοράς.

Αντίστοιχα συνταξιούχος με σύνταξη 1500 ευρώ που θα χάσει την αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς θα δει στον τραπεζικό του λογαριασμό ενίσχυση ύψους 100 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις