Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Κυβέρνηση: Ανησυχία για Γάζα, επιστροφή στην καθημερινότητα


Εκτός των… τειχών θα βρεθεί και σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφοντας στο δίπολο της οικονομίας και της καθημερινότητας.

Ηγουμενίτσα και τα Ιωάννινα. Στις 10:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε., η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Οργανισμού. Το μεσημέρι θα επισκεφτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, ενώ, στη συνέχεια, θα προεδρεύσει σε σύσκεψη εργασίας στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Την ίδια ώρα στο τραπέζι παραμένει το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στην Αίγυπτο για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για το Μεσανατολικό και την ανθρωπιστική βοήθεια. Χθες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της μηνιαίας συνάντησής τους.

«Τώρα που τελείωσε και ο εκλογικός κύκλος, η προσοχή μας πάλι στρέφεται στην τρέχουσα επικαιρότητα, στη διεθνή και την εγχώρια. Δεν χρειάζεται να σας πω πόσο ανησυχούμε για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και δυστυχώς για αυτή την κλιμάκωση της σύγκρουσης, η οποία έχει ως πρώτα θύματα αμάχους και από τις δύο πλευρές μετά τη φρικιαστική δολοφονική επίθεση εντός του Ισραήλ από τη Χαμάς. Δυστυχώς, έχουμε και τη σημαντική απώλεια ανθρώπινων ζωών στη Λωρίδα της Γάζας», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάλογο που είχε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου μπροστά στις κάμερες.

Ο πρωθυπουργός είπε πως σε όλες τις διεθνείς επαφές του έχει τονίσει αφενός το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και αφετέρου την ανάγκη αυτό να γίνει με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες του Διεθνούς Δίκαιου και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα από την Αίγυπτο. Οι ευρωπαϊκές χώρες εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση και υποστηρίζουν αυτή την πολιτική», συνέχισε, ενώ συμπλήρωσε πως θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί σε δύο ημέρες στο Κάιρο σε πολυμερή Διάσκεψη και να μεταφέρει εκεί τις απόψεις της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τα εγχώρια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει στη μεταρρυθμιστική της ατζέντα και πως χθες το Υπουργικό Συμβούλιο είχε πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, λύνοντας εκκρεμότητες από το παρελθόν και αντιμετωπίζοντας και καινούργιες προκλήσεις, με έμφαση στη βελτίωση της λειτουργίας του κράτους.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παίρνοντας το λόγο έδωσε συγχαρητήρια δημόσια σε όσους εξελέγησαν και σε όσους συμμετείχαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Παρέμβαση ΟΝΝΕΔ για Μπελέρη

 Μετά από πρόταση της ΟΝΝΕΔ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP) ενέκρινε πρόταση σχετικά με την άμεση απελευθέρωση και ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος και κρατείται παράνομα εδώ και 6 μήνες, σε κατάφωρη παραβίαση του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Υπογραμμίζει, δε, στην πρόταση ότι ο Φρέντι Μπελέρης έχει γίνει αντικείμενο μιας σειράς κλιμακούμενων επιθέσεων υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Εντι Ράμα, με αποκορύφωμα τη σύλληψή του την παραμονή των τοπικών εκλογών τον Μάιο του 2023, με καταγγελίες για δωροδοκία ψηφοφόρων. «Η συνεχιζόμενη κράτηση του Φρέντι Μπελέρη παραβιάζει τα συνταγματικά του δικαιώματα και μαρτυρά μια συστηματική περιφρόνηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας και του δημοκρατικού ήθους», καταλήγει η πρόταση της Νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις