Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Tρίτη πυρηνική προειδοποίηση από τον Β.Πούτιν: Η Ρωσία εγκαθιστά νέους υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Avangard στο Όρενμπουργκ - Μπορεί να πλήξει στόχους με ταχύτητα 27 φορές μεγαλύτερη από αυτή του ήχου!


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

Σε μία ακόμα πυρηνική προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ προχώρησε η Ρωσία καθώς σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το νέο

υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα Avangard αναπτύχθηκε στην περιοχή του Όρενμπουργκ της Ρωσίας «ως μέρος του επανεξοπλισμού ενός συγκροτήματος των Ρωσικών Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων».

«Συνεχίζονται οι εργασίες στην περιοχή του Όρενμπουργκ για τον επανεξοπλισμό του σιλό του Yasnenskoe με τους πυραύλους Avangard» ανακοίνωσαν με τη συνοδεία βίντεο οι Ρώσοι.

Σημειώνεται πως ήδη η Ρωσία στο Όρενμπουργκ έχει καταστήσει επιχειρησιακά δύο συντάγματα με πυραύλους Avangard.

Η Μόσχα πρόσθεσε ότι η υποδομή της περιοχής έχει προετοιμαστεί για το επόμενο σύνταγμα πυραύλων που θα τεθεί σε υπηρεσία μάχης.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Μόσχας, ο πολυηχητικός πύραυλος με όχημα ολίσθησης εκτοξεύεται έξω από την ατμόσφαιρα της γης και στη συνέχεια μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε στόχο στον κόσμο σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Μπορεί να φτάσει ταχύτητες 27 φορές μεγαλύτερες από του ήχου!

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρίζεται ότι η Δύση δεν έχει κανένα μέσο να σταματήσει αυτόν τον πύραυλο, όπως και τα άλλα ρωσικά υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα.

Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει πως το Avangard χτυπά «σαν μετεωρίτης» και είναι «αήττητο», ασταμάτητο από οποιοδήποτε αμυντικό σύστημα.

Επί της ουσίας είναι το τρίτο πυρηνικό προειδοποιητικό μήνυμα της Ρωσίας προς την Δύση και ειδικότερα προς της ΗΠΑ.

Προχθές ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν είπε:

«Τα αεροσκάφη μας Mig-31 είναι οπλισμένα με πυραυλικά συστήματα Kinzhal και θα αρχίσουν να περιπολούν στη Μαύρη Θάλασσα.  Οι πύραυλοι αυτοί έχουν βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων».

Εκτός από την στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε και για την τακτική των ΗΠΑ να στηρίξουν το Ισραήλ φέρνοντας όμως έναν τεράστιο στόλο στη Μεσόγειο τονίζοντας ότι «όλες αυτές οι ενέργειες οδηγούν στην περαιτέρω κλιμάκωση».

«Τα αεροσκάφη μας MIG-31 είναι οπλισμένα με πυραυλικά συστήματα Kinzhal και θα αρχίσουν να περιπολούν στη Μαύρη Θάλασσα. Οι πύραυλοι αυτοί έχουν βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων» τόνισε ο Πούτιν μετά την αποστολή από τις ΗΠΑ ισχυρών αεροπλανοφόρων στη Μεσόγειο προς υποστήριξη του Ισραήλ.

«Αυτό δεν αποτελεί απειλή, αλλά προσπάθεια να διατηρήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης στη Μεσόγειο» συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Αμέσως μετά υπήρξε και δεύτερη προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ.

Σπάνιο βίντεο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προβλήθηκε την Τετάρτη στο Πεκίνο συνοδευόμενος από αξιωματικούς που κουβαλούσαν τον λεγόμενο πυρηνικό χαρτοφύλακα, που μπορεί να πυροδοτήσει άμεσο πυρηνικό πλήγμα.

Ο Πούτιν, μετά από μια συνάντηση με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο, απεικονίζεται σε βίντεο να περπατά για μια άλλη συνάντηση περικυκλωμένος από ασφάλεια και ακολουθούμενος από δύο Ρώσους αξιωματικούς του ναυτικού με στολή που ο καθένας κουβαλούσε έναν χαρτοφύλακα. Η κάμερα κάνει ζουμ σε έναν από τους χαρτοφύλακες.

Ο πυρηνικός χαρτοφύλακας της Ρωσίας μεταφέρεται παραδοσιακά από αξιωματικό του ναυτικού. Γνωστός ως “Cheget” (που πήρε το όνομά του από το όρος Cheget στα βουνά του Καυκάσου), ο χαρτοφύλακας είναι με τον πρόεδρο ανά πάσα στιγμή, αλλά σπάνια βιντεοσκοπείται.

«Υπάρχουν ορισμένες βαλίτσες χωρίς τις οποίες κανένα ταξίδι του Πούτιν δεν ξεκινάει», ανέφεραν οι ανταποκριτές του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων RIA στο Κρεμλίνο σε ανάρτησή τους στο Telegram κάτω από το βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις