Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Ανατολική Μεσόγειος: Συνετρίβη αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος από αδιευκρίνιστο «ατύχημα» - Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης δήλωσε το αμερικανικό ΥΠΑΜ


 Η Αμερικανική Διοίκηση στην Ευρώπη (EUCOM), ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή (12/11) πως ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στην Ανατολική Μεσόγειο όταν σημειώθηκε ένα αδιευκρίνιστο «ατύχημα» κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα.

Δεν είναι σαφές πόσα άτομα επέβαιναν στο αεροσκάφος και η τύχη τους δεν έχει αποσαφηνιστεί.

«Το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος που εκτελούσε εκπαιδευτικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο αντιμετώπισε ένα ατύχημα και συνετρίβη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Μπορούμε να δηλώσουμε με βεβαιότητα ότι η πτήση αφορούσε μόνο εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν υπάρχει καμία ένδειξη εχθρικής δραστηριότητας», πρόσθεσε η EUCOM.

Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για τον τύπο του αεροσκάφους (εάν πρόκειται για αεροσκάφος από βάση εδάφους ή αεροπλανοφόρου), ούτε για τον προορισμό του.

Πάντως ήδη οι φήμες οργιάζουν ότι ήταν μαχητικό τύπου F-35 και γι αυτό η ακόμα μεγαλύτερη μυστικότητα. Ένας τύπος που βρίσκεται στα αεροπλανοφόρα, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αν.Μεσογείου, μαζί με τα F-18.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις