Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

«Παρακολουθούμε όσα λέτε στα social media»: Υπενθύμιση χούντας από τις ΗΠΑ, vid - Ελεύθερο διαδίκτυο πλέον δεν υπάρχει. Όλα καταγράφονται!

 


Ακολουθώντας την κλιμάκωση των περιστατικών βίας μέσω των social media, η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Kathy Hochul, ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων παρακολούθησης των πολιτών στο διαδίκτυο.

Η επίσημη δικαιολογία είναι η ρητορική μίσους που παρατηρείται με αφορμή τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή.

Η αποκάλυψε σχέδια για την ενίσχυση του προσωπικού του FBI Joint Terrorism Task Force και την ανάθεση επιπλέον 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην κρατική αστυνομία.

«Είμαστε πολύ επικεντρωμένοι στα δεδομένα που συλλέγουμε από τις προσπάθειες παρακολούθησης όσων λέγονται στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάποια αρνητικότητα και να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους.

Όταν βλέπουμε να γίνεται λόγος για ρητορική μίσους σε διαδικτυακές πλατφόρμες, η ανάλυση των μέσων μας, η μονάδα ανάλυσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει εντείνει την παρακολούθηση ιστοτόπων για να συλλάβει υποκινήσεις για βία, άμεσες απειλές προς άλλους.

Και όλα αυτά ανταποκρίνονται στην επιθυμία μας, την ισχυρή μας δέσμευση να διασφαλίσουμε ότι οι Νεοϋορκέζοι όχι μόνο θα είναι ασφαλείς, αλλά και θα αισθάνονται ασφαλείς».

freepik photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις