Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Τεράστιο πλήγμα στο γόητρο των ΗΠΑ! Τι συμβαίνει με τα Abrams στην Ουκρανία; vid - Ούτε οι Ουκρανοί δεν τα εμπιστεύονται...

 


«Η Ουκρανία φέρεται να έχει αποσύρει τα άρματα μάχης Abrams M1A1 που παρέχονται από τις ΗΠΑ από την πρώτη γραμμή του μετώπου, καθώς εξολοθρεύονται πολύ γρήγορα», μεταδίδουν ρωσικά και δυτικά δίκτυα.

Είναι δύσκολο να πουλήσεις στρατιωτικό εξοπλισμό που είναι τόσο ευάλωτος και καίγεται τόσο εύκολα, δήλωσε στο Sputnik ο επικεφαλής του πολιτικού κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», Βλαντιμίρ Ρόγκοφ.

Το Associated Press, επικαλούμενο πηγές στο Πεντάγωνο, είχε αναφέρει προηγουμένως ότι η Ουκρανία είχε αποσύρει τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams M1A1 από τη μάχη λόγω της ευπάθειάς τους στα ρωσικά drones.

Αυτή η πληροφορία επιβεβαιώθηκε αργότερα από τον Maxim Buzhansky, μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου (Verkhovna Rada).

«Οι μετοχές των κατασκευαστών αρμάτων Abrams έχουν πέσει απότομα. Είναι δύσκολο τότε να πουλήσουμε εξοπλισμό που είναι τόσο ευάλωτος και που τόσο εύκολα βάλλεται από τα στρατεύματά μας και καίγεται, παρόλο που διαφημιζόταν ως ανίκητος και ασταμάτητος. Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό εδώ, μόνο επιχείρηση, μόνο μάρκετινγκ».

Αναφέρεται πως ο πολλαπλασιασμός των ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών παρακολούθησης και κυνηγών-δολοφόνων στο πεδίο της μάχης σημαίνει ότι «δεν υπάρχει ανοιχτό έδαφος που να μπορείς απλά να περάσεις χωρίς φόβο ανίχνευσης».


Προς το παρόν, τα τανκς “έχουν μετακινηθεί από την πρώτη γραμμή και οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με τους Ουκρανούς για να επαναφέρουν τις τακτικές”, δήλωσε σε δυτικά πρακτορεία ο νο.2 του Αμερικανικού Γενικού Επιτελείου, Ναύαρχος Christopher Grady.


Τους τελευταίους δύο μήνες, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τουλάχιστον πέντε άρματα μάχης Abrams στο μέτωπο, έργο που εν πολλοίς οφείλεται στην ολοένα και πιο αυξημένη δράση των drones.

Επομένως, πάμφθηνα drones που οι Ρώσοι κατασκευάζουν σε μαζικό βαθμό και με χαρακτηριστική ευκολία (και εννοείται μικρό κόστος) μπορούν να βγάλουν εκτός μάχης άρματα μάχης και άλλα δυτικά οπλικά συστήματα εκατομμυρίων δολαρίων:

απεμπε-EPA photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις