Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

«Η Ευρώπη είναι θνητή και μπορεί να πεθάνει»! Επικήδειος από Μακρόν, έρχονται αλλαγές - Καθόλου τυχαία λόγια από τον Γάλλο πρόεδρο...

 


Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε για την «πτώση της Ευρώπης», προκειμένου να σπαρθεί ακόμα περισσότερος τρόμος μεταξύ των πολιτών, οι οποίοι φτωχοποιούνται καθημερινά όλο και περισσότερο με δικαιολογία τον πόλεμο στην Ουκρανία και την τεχνητή, κατά πολλούς, ενεργειακή κρίση.

Κατά άλλους εκφώνησε τον επικήδειο μιας εξαντλημένης Ευρώπης, η οποία πρόκειται να αλλάξει ολοκληρωτικά πρόσωπο!

Στην ομιλία του την Πέμπτη στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι, ο αρχηγός του κράτους κατέστησε σαφές:

«Η Ευρώπη μας είναι θνητή και μπορεί να πεθάνει».

Όπως είπε, τα επόμενα χρόνια, η ήπειρος αντιμετωπίζει τον τεράστιο κίνδυνο να αποδυναμωθεί και να ωθηθεί στο παρασκήνιο. Οι κανόνες του παιχνιδιού στον κόσμο έχουν αλλάξει, αλλά η Ευρώπη δεν είναι προετοιμασμένη για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Αναλυτικά, ο Μακρόν περιέγραψε μια Ευρώπη που περιβάλλεται από μεγάλες περιφερειακές δυνάμεις. Την ίδια στιγμή, οι αξίες της ευρωπαϊκής διεθνιστικής δημοκρατίας επικρίνονται και αμφισβητούνται όλο και περισσότερο.

Η επιβίωση της Ευρώπης εξαρτάται αποκλειστικά από τον εαυτό της. Και οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα, τόνισε ο Μακρόν. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε απόσυρση από την «στρατηγική μειοψηφία», η οποία έχει προκαλέσει την υπερβολική εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία στον τομέα της ενέργειας και από τις ΗΠΑ στον τομέα της ασφάλειας. Αντίθετα, η Ευρώπη θα πρέπει να αναπτύξει «μια στρατηγική αντίληψη για μια αξιόπιστη ευρωπαϊκή άμυνα», συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, και να προωθήσει την δική της αμυντική βιομηχανία (σ.σ. Για να την παραδώσει μετά στους διεθνιστές κατά της Ρωσίας;;;):

«Πώς μπορούμε να οικοδομήσουμε την κυριαρχία μας, την αυτονομία μας, αν δεν αναλάβουμε την ευθύνη για την ανάπτυξη της δικής μας ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας;»

Το πυρηνικό οπλοστάσιο της Γαλλίας παίζει σημαντικό ρόλο στην άμυνα της ευρωπαϊκής ηπείρου, συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος. Αυτό θα επέτρεπε να δημιουργηθούν οι εγγυήσεις ασφαλείας που αναμένει όλη η Ευρώπη. Μια άλλη προϋπόθεση, σύμφωνα με τον ίδιο, για την ασφάλεια είναι να μην κερδίσει η Ρωσία «τον πόλεμο στην Ουκρανία». Η Ευρώπη πρέπει επίσης να μπορέσει να ξεκινήσει διάλογο με τρίτες χώρες και να δείξει ότι δεν είναι «υποτελής» των ΗΠΑ. Η ήπειρος βρίσκεται σε κίνδυνο οικονομικής οπισθοδρόμησης στο διεθνές πλαίσιο, σύμφωνα με τον Μακρόν, το μοντέλο ανάπτυξης θα πρέπει να αναθεωρηθεί (σ.σ. Και να γίνει ακόμα χειρότερο με την πράσινη από-ανάπτυξη;).

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις