Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος: Σταθερά χαμηλά οι τιμές των πράσινων τιμολογίων και για τον Απρίλιο


 Οι μειωμένες τιμές δεν ισχύουν πλέον μόνο στα κυμαινόμενα τιμολόγια (πράσινα και κίτρινα) αλλά επεκτείνεται και στα σταθερά μπλε, όπου οι τιμές επίσης πέφτουν με αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος να «κλειδώσει» τιμή προ κρίσης ακόμη και για 12 μήνες. 

Τιμές... προ κρίσης και για τον Απρίλιο ανακοίνωσαν στο πράσινο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό σταθερές τις τιμές τους συγκριτικά με τον Μάρτιο. Ειδικότερα, οι τιμές στα πράσινα κυμαινόμενα τιμολόγια για τον Απρίλιο ξεκινούν από τα 9 λεπτά και φτάνουν μέχρι τα 11,6 λεπτά/κιλοβατώρα, στα ίδια επίπεδα δηλαδή με τον Μάρτιο, όταν κυμαίνονταν από 8 μέχρι τα 11,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα. 

Η μεγάλη βουτιά των τιμών στη χονδρεμπορική αγορά από τον Φεβρουάριο που συνεχίζεται, η καλοκαιρία στην Ευρώπη και οι μειώσεις στην τιμή του φυσικού αερίου αλλά και ο ανταγωνισμός των εταιρειών οδηγούν τις τιμές χαμηλά στους τελικούς λογαριασμούς ρεύματος για τους καταναλωτές

Όπως έγραψε νωρίτερα η «Η», οι μειωμένες τιμές δεν ισχύουν πλέον μόνο στα κυμαινόμενα τιμολόγια (πράσινα και κίτρινα) αλλά επεκτείνεται και στα σταθερά μπλε, όπου οι τιμές επίσης πέφτουν με αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος να «κλειδώσει» τιμή προ κρίσης ακόμη και για 12 μήνες. 


Η τιμολογιακή πολιτική κάθε προμηθευτή καθρεφτίζεται και στις εκπτώσεις, ενώ οι περισσότεροι επιλέγουν να συνδέουν τις εκπτώσεις με τη συνέπεια στις πληρωμές των καταναλωτών. Πάντως ο ανταγωνισμός οδηγεί τους παρόχους να επιλέγουν σε ποια προϊόντα θα κάνουν τις καλύτερες τιμές ώστε να προσελκύσουν καταναλωτές, με αποτέλεσμα άλλος να... παίζει τα ρέστα του στα μπλε, άλλος στα κίτρινα και άλλος στα πράσινα τιμολόγια. 

Η τιμή της ΔΕΗ 

Όπως συνήθως συμβαίνει, η ΔΕΗ, ανακοίνωσε πρώτη τις τιμές της στο πράσινο τιμολόγιο, διατηρώντας και για τον Απρίλιο την ίδια τιμή στο Γ1/Γ1Ν Οικιακό σε σχέση με τον Μάρτιο, αυξάνοντας την έκπτωση στο 15% από 10%. Συγκεκριμένα η τελική τιμή για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα διαμορφώνεται στα 10,86 λεπτά του ευρώ/κιλοβατώρα για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες και 11,88 λεπτά /κιλοβατώρα, για πάνω από 500 κιλοβατώρες. Το νυχτερινό τιμολόγιο προσφέρεται στα 8 σεντς ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο παραμένει στα 5 ευρώ.

Κίτρινο τιμολόγιο

Το κίτρινο τιμολόγιο της ΔΕΗ (MyHome4all) προσφέρεται για τον Απρίλιο στα 10,66 σεντς για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και 15,7 σεντς για τις υπόλοιπες. Το νυχτερινό τιμολόγιο προσφέρεται στα 8 σεντς ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο παραμένει στα 5 ευρώ.

Protergia


Η Protergia προσφέρει το ειδικό πράσινο τιμολόγιο οικιακού ρεύματος (Οικιακό Value Special) του Απριλίου (τελική τιμή προμήθειας) στα 11,62 λεπτά / κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και 18,62 λεπτά χωρίς έκπτωση συνέπειας. 

Κίτρινο τιμολόγιο

Χαμηλότερη τιμή από τον Μάρτιο έδωσε η Protergia για το κίτρινο τιμολόγιο της το Οικιακό Value Simple καθώς η χρέωση προμήθειας έπεσε στα 9,96 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα (από 10,68 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Μάρτιο). 

NRG

Στα 10,78 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα προσγειώθηκε και η τιμή της NRG για τον Μάρτιο από 11,15 λεπτά/κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο, αλλά με έκπτωση συνέπειας. Χωρίς την έκπτωση συνέπειας η τιμή αυξάνεται στα 17,98 λεπτά ανά κιλοβατώρα. 


Οι υπόλοιπες τιμές Απριλίου

  • ΕΛΙΝ9 λεπτά/κιλοβατώρα από 8 λεπτά/κιλοβατώρα το Μάρτιο.
  • Εlpedison: 11 λεπτά/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και στα 11,7 λεπτά για τις υπόλοιπες από 9,9/λεπτά και 10,7 λεπτά/κιλοβατώρα τον προηγούμενο μήνα
  • ΗΡΩΝ: 11,5 λεπτά/κιλοβατώρα στο πράσινο τιμολόγιο με έκπτωση συνέπειας 12% από τα 10,3 λεπτά/κιλοβατώρα  που είχε το πράσινο τιμολόγιό της το Μάρτιο
  • Volton: 10,54 λεπτά/κιλοβατώρα, με αρχική έκπτωση και έκπτωση συνέπειας, από 10,3 λεπτά που ήταν τον Μάρτιο
  • Ζενίθ:  11,4 λεπτά/κιλοβατώρα από 10,467 λεπτά/κιλοβατώρα του Μαρτίου και πάγιο 5 ευρώ.
  • Volterra: 9,9 λεπτά/ κιλοβατώρα από 11,5 λεπτά/ κιλοβατώρα τον Μάρτιο. 
  • Φυσικό Αέριο: 10,6 λεπτά /κιλοβατώρα από 11,1 λεπτά /κιλοβατώρα τον προηγούμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις