Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Γιατί ορισμένες παρενέργειες του «εμβολίου» COVID-19 μοιάζουν με συμπτώματα του HIV;


 Μια αναφορά περίπτωσης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό AIDS Research and Therapy αποκαλύπτει ότι οι παρενέργειες των «εμβολίων» του κοροναϊού Wuhan (COVID-19) είναι σχεδόν ακριβώς οι ίδιες με τα συμπτώματα που σχετίζονται με την οξεία λοίμωξη από τον ιό HIV (ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας).

Οι ερευνητές από τη Γερμανία έριξαν μια πιο προσεκτική ματιά στις ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρονται συνήθως σε συνδυασμό με τις ενέσεις COVID – πράγματα όπως πυρετός, εξάνθημα και πονοκέφαλος – παρατηρώντας ότι η οξεία λοίμωξη HIV εκδηλώνεται πολύ παρόμοια.

«Οι παρενέργειες του εμβολιασμού COVID-19, όπως ο πυρετός, οι οποίες εμφανίζονται σε ποσοστό έως και 10% των ατόμων που ακολουθούν τον εμβολιασμό COVID-19, μπορούν να καταστήσουν τη διάγνωση της οξείας λοίμωξης από τον ιό HIV ακόμη πιο δύσκολη», έγραψε η ομάδα στην περίληψη της μελέτης τους.

Για την παρουσίαση της περίπτωσής τους, οι ερευνητές εξέτασαν έναν 26χρονο άνδρα που εμφάνισε πυρετό και πονοκέφαλο μετά τον εμβολιασμό για το COVID. Από νωρίς, τα συμπτώματα αυτά θεωρήθηκαν ως παρενέργειες του εμβολίου.

Επειδή τα συμπτώματα του νεαρού άνδρα παρέμεναν μετά από 72 ώρες, διεξήχθη διαγνωστικός έλεγχος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαγνωστεί με οξεία λοίμωξη HIV σταδίου II κατά Fiebig, η οποία διαπιστώθηκε ότι εκδηλώθηκε τρεις εβδομάδες αφότου είχε εμπλακεί σε πρωκτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς προφυλάξεις με έναν άλλο άνδρα.

«Η ενδελεχής ανάνηψη είναι το κλειδί για την εκτίμηση του ατομικού κινδύνου πρωτογενούς λοίμωξης από τον ιό HIV, σε ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη», έγραψε η ομάδα στα συμπεράσματα της μελέτης της. «Η έγκαιρη διάγνωση και η έναρξη αντιρετροϊκής θεραπείας συνδέεται με καλύτερη πρόγνωση και περιορίζει τη μετάδοση της νόσου».

Τα εμβόλια COVID εκθέτουν τον λανθάνοντα HIV

Αν σκέφτεστε ότι ο εν λόγω άνδρας ανέπτυξε τον HIV όχι από τα εμβόλια αλλά εξαιτίας της αποκλίνουσας σεξουαλικής του συμπεριφοράς, σκεφτείτε τι έχει να πει το Weill Cornell Medicine για το πώς οι ενέσεις SARS-CoV-2 mRNA (modRNA) εκθέτουν τον λανθάνοντα HIV.

Σύμφωνα με εργαστηριακές μελέτες, οι ενέσεις mRNA αποκαλύπτουν την παρουσία του HIV που κρύβεται στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος του αίματος που λαμβάνεται από άτομα με HIV.

«Υπάρχει προηγούμενη γνώση ότι το εμβόλιο της γρίπης, για παράδειγμα, ξυπνά τον HIV και τον εκθέτει στο ανοσοποιητικό σύστημα- αλλά δεν ήταν σαφές αν αυτό συνέβαινε μόνο στα ειδικά για τη γρίπη Τ-κύτταρα, ένα γνωστό μέρος όπου κρύβεται ο HIV», δήλωσε ο Δρ Μπραντ Τζόουνς, κύριος συγγραφέας μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο Nature το 2022.

«Τα ευρήματά μας είναι συναρπαστικά, καθώς αποδείξαμε μια πιο ισχυρή επίδραση με το εμβόλιο SARS-CoV-2 mRNA. Ξύπνησε τον HIV που κρύβεται στα Τ-κύτταρα στο αίμα από άτομα χωρίς προηγούμενη έκθεση στον ιό ή στο εμβόλιο».

Η μελέτη διαπίστωσε ότι ο χειρότερος παραβάτης είναι το εμβόλιο mRNA της Pfizer και της BioNTech σε διπλή δόση, το οποίο παρήγαγε μεγαλύτερη απελευθέρωση RNA του HIV από ό,τι άλλα εμβόλια COVID

Αφού ανέλυσαν το αίμα των οροθετικών ατόμων τόσο πριν όσο και μετά το εμβόλιο για το COVID, οι ερευνητές έμαθαν ότι τα κύτταρα CD8+ T δολοφόνοι που στοχεύουν κύτταρα που χαρακτηρίζονται από ένα πρώιμο γονιδιακό προϊόν του HIV που ονομάζεται Nef, είχαν απελευθερώσει την πρωτεΐνη γρανζύμη Β, έναν δείκτη, κατά κάποιο τρόπο, που συνδέεται με τα κύτταρα CD8+ T που προσπαθούν να σκοτώσουν τον HIV.

«Αυτή η αντίδραση, που παρατηρήθηκε μετά την πρώτη ένεση, συσχετίστηκε με μια επακόλουθη μείωση του RNA του HIV – γεγονός που υποδηλώνει κάποια εξάλειψη των μολυσμένων κυττάρων από τα ενισχυμένα CD8+ Τ κύτταρα», ανέφερε η Weill Cornell Medicine.

Αποδεικνύεται ότι τα εμβόλια mRNA COVID αναπτύχθηκαν με ρητό σκοπό να προσπαθήσουν να θεραπεύσουν τον HIV, σύμφωνα με τον Δρ Τζόουνς, ο οποίος γιόρτασε την ανάπτυξη και την κυκλοφορία τους στο πλαίσιο της επιχείρησης Warp Speed.

«Είναι ωραίο να βλέπουμε την ανάπτυξη εμβολίων mRNA να κλείνει τον κύκλο της», πρόσθεσε. «Οι προσπάθειες για τη θεραπεία του HIV τη δεκαετία του 1990 με τη χρήση της τεχνολογίας mRNA οδήγησαν στην ανάπτυξη των σημερινών εμβολίων mRNA COVID-19. Τώρα, τα εμβόλια COVID-19 mRNA ανοίγουν μια νέα πόρτα στην έρευνα για τον HIV».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις