Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απίστευτες Eικόνες από την Kακοκαιρία στο Nτουμπάι


Ένα νέο κύμα καταιγίδων που φέρνει καταρρακτώδεις βροχές, ακόμη και χαλάζι σε μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων χτυπάει την περιοχή με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε… πλωτή πόλη όπως δείχνουν εικόνες και βίντεο που διακινούνται στα social media.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες αναμένεται να συνεχιστούν και το πρωί της Τετάρτης με τους κατοίκους να καλούνται να ακολουθήσουν τα μέτρα ασφαλείας όσο διαρκεί η κακοκαιρία.Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Φεβρουάριο ένα ακόμη κύμα κακοκαιρίας είχε χτυπήσει την ευρύτερη περιοχή, όπως το Άμπυ Ντάμπι, με χιονόπτωση που κάλυψε μεγάλες περιοχές, χαρίζοντας πρωτόγνωρες εικόνες.


Καθώς οι καταιγίδες με έντονες βροχοπτώσεις και χαλάζι συνεχίζονται – οι χειρότερες των τελευταίων 20 ετών στα ΗΑΕ – οι αρχές του Ντουμπάι καλούν τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να μην μετακινούνται.

Αρκετοί δρόμοι σε ολόκληρη τη χώρα έχουν κλείσει λόγω πλημμυρών

Οι οδηγοί στο Ντουμπάι καλούνται να αποφεύγουν την οδό Al Asayel και την First Al Khail Street, ερχόμενοι από το Business Bay προς το Jebel Ali και να χρησιμοποιούν εναλλακτικές διαδρομές όπως η Al Khail Road και η Sheikh Zayed Road. Στο Ras Al Khaimah, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν κλείσει τον δρόμο κάτω από τη γέφυρα της εξόδου 129 και την είσοδο της αγοράς Al Kuwaiti. Στη Sharjah, ο περιφερειακός δρόμος προς την Kalbah έχει κλείσει.

Δείτε συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο

Τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα έκλεισαν σε μεγάλο βαθμό πριν από την καταιγίδα και οι κυβερνητικοί υπάλληλοι εργάζονταν εξ αποστάσεως, εφόσον μπορούσαν. Πολλοί εργαζόμενοι έμειναν επίσης στα σπίτια τους, αν και ορισμένοι επιχείρησαν να βγουν έξω, με τους άτυχους να καθυστερούν τα οχήματά τους σε νερό που κάλυπτε βαθύτερα από το αναμενόμενο ορισμένους δρόμους.

Στο Ομάν, στον αριθμό των νεκρών που ανακοινώθηκε την Τρίτη περιλαμβάνονται τουλάχιστον εννέα μαθητές και ο οδηγός τους, των οποίων το όχημα παρασύρθηκε από τις πλημμύρες στο Samad A’Shan την Κυριακή.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις