Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Ξεχάστε το σίδερο: H απλή λύση για ατσαλάκωτα ρούχα και σεντόνια με ένα υλικό που Yπάρχει στην Kουζίνα σας


 Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από τα πλυμένα και σιδερωμένα σεντόνια χωρίς ζάρες. Το σιδέρωμα των κλινοσκεπασμάτων σας μπορεί να φαίνεται σαν μια μεγάλη αγγαρεία. Όμως γνωρίζατε ότι μπορείτε να διατηρήσετε τα σεντόνια σας ατσαλάκωτα με ένα απλό κόλπο των 18 λεπτών;

Το απλό κόλπο για ατσαλάκωτα σεντόνια

Αυτό το έξυπνο κόλπο μοιράστηκε η Rebecca Swain της Winstons Beds, η οποία εξήγησε ότι στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να σιδερώνετε τα σεντόνια σας για ώρες. Αντίθετα, συνέστησε τη χρήση μαγειρικής σόδας για να μαλακώσει φυσικά τα σεντόνια και να αποτρέψει τις πτυχές.

Απλά προσθέστε περίπου 60 γραμμάρια μαγειρικής σόδας κατά το πλύσιμο στο πλυντήριο ρούχων μαζί με το συνηθισμένο απορρυπαντικό σας στον κανονικό κύκλο πλύσης. Αρκεί μια μικρή ποσότητα για εκπληκτικά αποτελέσματα.

Άλλα κόλπα για να χρειαστεί να σιδερώσετε τα σεντόνια

Η ειδικός πρότεινε επίσης μερικά άλλα απλά κόλπα, όπως «να ψεκάσετε τα σεντόνια με νερό και να ενσωματώσετε υγρές κάλτσες, υγρές πετσέτες και παγάκια στη διαδικασία στεγνώματος. Αυτά θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση επίμονων πτυχών».

Η προσθήκη κύβων πάγου στον κύκλο πλυσίματος σας είναι επίσης ένα κόλπο καθαρισμού που αγαπούν οι χρήστες των social media.

Απλά προσθέστε μια χούφτα παγάκια στο στεγνωτήριο σας πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος – περίπου 10 λεπτά πριν από το τέλος θα πρέπει να αρκούν. Ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών ορκίζεται σε αυτό το κόλπο και το συμπεριέλαβε στο βίντεο με συμβουλές για πλυντήριο ρούχων στο TikTok.

Οι ειδικοί συνέστησαν να προσθέσετε «δύο παγάκια στο στεγνωτήριο σας για 10 λεπτά».

Όμως, γιατί ο πάγος βοηθά στην αποφυγή των ρυτίδων στα σεντόνια; Ο πάγος λιώνει επειδή το στεγνωτήριο είναι πολύ ζεστό και μετατρέπεται σε ατμό αφήνοντάς τα σεντόνια απαλά και χωρίς πτυχές, όπως θα έκανε το σίδερο.

Μυστικά για να διατηρείτε τα ρούχα σας λευκά σαν καινούργια

Οι ειδικοί στο πλύσιμο των ρούχων αποκάλυψαν μερικά απλά κόλπα για να διατηρήσετε τα λευκά σας ρούχα λαμπερά.

 • Επιλέξτε τον κατάλληλο κύκλο πλύσης
 • Γεμίστε σωστά τον κάδο
 • Επιλέξτε ένα καλό απορρυπαντικό

Επιλέξτε τον κατάλληλο κύκλο πλύσης:

 • Εξαρτάται από τα υφάσματα που πλένετε. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι θα πρέπει να επιλέγετε διαφορετικό κύκλο στη συσκευή σας ανάλογα με τα υφάσματα.
 • Παρόλο που κάθε πλυντήριο μπορεί να διαφέρει ελαφρώς, τα περισσότερα θα διαθέτουν τις ίδιες βασικές επιλογές, όπως για ευαίσθητα, βαμβακερά και μικτά ρούχα.

Γεμίστε σωστά τον κάδο:

 • Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, «ο κάδος του πλυντηρίου σας δεν πρέπει ποτέ να γεμίζει πάνω από τα τρία τέταρτα».
 • Αν στριμώξετε πάρα πολλά ρούχα μέσα, δεν θα καθαριστούν πλήρως και θα χρειαστεί να τα πλύνετε ξανά.
 • Είναι καλύτερο να κάνετε μικρότερες πλύσεις και να διασφαλίσετε ότι τα ρούχα σας βγαίνουν πεντακάθαρα από την πρώτη φορά.

Επιλέξτε ένα καλό απορρυπαντικό:

 • Δεν είναι μυστικό ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.
 • Γι’ αυτό, η επιλογή ενός απορρυπαντικού υψηλής ποιότητας είναι σημαντική. Ενώ τόσο τα βιολογικά όσο και τα μη βιολογικά απορρυπαντικά κάνουν τη δουλειά τους, τα βιολογικά προϊόντα συνήθως απομακρύνουν καλύτερα τους λεκέδες σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.
 • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μαλακτικό για να διατηρήσετε τα ρούχα σας εξαιρετικά απαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις