Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ! Νομοσχέδιο κάνει τις επιχειρήσεις «κατασκόπους» – Φόβοι και στην Ευρώπη - Άγριες πρακτικές, οι οποίες δεν προβάλλονται σε μεγάλα MME και άρα ο κόσμος δεν γνωρίζει...


 Στις ΗΠΑ, η Γερουσία ψήφισε το νομοσχέδιο επανεξουσιοδότησης της FISA που περιλαμβάνει μια διάταξη που υποχρεώνει κάθε εταιρεία ή άτομο που παρέχει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ υπηρεσία επικοινωνιών να γίνει «εργαλείο» του δικτύου επιτήρησης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, γράφουν ΜΜΕ στις ΗΠΑ σε μια είδηση που σοκάρει τον δυτικό κόσμο! Μάλιστα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επικύρωσε το νομοσχέδιο που εξουσιοδοτεί εκ νέου μια βασική εποπτική αρχή μετά την ψήφιση της νομοθεσίας από την Γερουσία!

Η διάταξη του άρθρου 702 του νομοσχεδίου ανανέωσης της FISA απαιτεί από κάθε εταιρεία που φιλοξενεί οποιαδήποτε μορφή υπηρεσίας επικοινωνίας να παραδίδει δεδομένα επιτήρησης στην NSA, εάν υποχρεωθεί από την υπηρεσία.

«Η μεγαλύτερη επέκταση της εγχώριας επιτήρησης από τον νόμο Patriot Act είναι ενταγμένη στο νομοσχέδιο για την επανέγκριση της Ενότητας 702 (RISAA) που ψηφίστηκε από την Βουλή», έγραψε πρόσφατα η Elizabeth Goitein, συνδιευθύντρια του Προγράμματος Liberty and National Security στο Brennan Center for Justice τη Δευτέρα X.

«Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η κυβέρνηση μπορεί να υποχρεώσει τους «παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών», που έχουν άμεση πρόσβαση στις επικοινωνίες να βοηθήσουν την NSA στη διεξαγωγή της παρακολούθησης του Άρθρου 702», προσέθεσε και υπογράμμισε:

«Οποιαδήποτε εταιρεία ή άτομο που παρέχει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ υπηρεσία μπορεί να αναγκαστεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση της NSA, εφόσον έχει πρόσβαση σε εξοπλισμό στον οποίο μεταδίδονται ή αποθηκεύονται οι επικοινωνίες—όπως δρομολογητές, διακομιστές, πύργoi κινητής τηλεφωνίας κτλ.».

«Αυτό σαρώνει μια τεράστια γκάμα αμερικανικών επιχειρήσεων που παρέχουν wifi στους πελάτες τους και επομένως έχουν πρόσβαση στον εξοπλισμό από τον οποίο διέρχονται οι επικοινωνίες. Κουρεία, πλυντήρια, γυμναστήρια, καταστήματα υλικού, οδοντιατρεία… η λίστα συνεχίζεται και συνεχίζεται.», τονίζει η Goitein,

«Περιλαμβάνει επίσης εμπορικούς ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τον χώρο γραφείων όπου δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί πηγαίνουν για δουλειά καθημερινά—γραφεία δημοσιογράφων, δικηγόρων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών, οικονομικών συμβούλων, παρόχων υγειονομικής περίθαλψης και πολλά άλλα», είπε, προσθέτοντας επίσης « θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία, βιβλιοθήκες και καφετέριες».

Ωστόσο, οι διευρυμένες απαιτήσεις της Ενότητας 702 περιλαμβάνουν ακόμη και υπηρεσίες που παρέχονται εντός οικιών μεμονωμένων ατόμων, όπως «καθαριστήρια σπιτιών, υδραυλικοί, άτομα που εκτελούν επισκευές και πάροχοι υπηρεσιών πληροφορικής».

«Κανένας από αυτούς τους ανθρώπους ή τις επιχειρήσεις δεν θα επιτρεπόταν να πει σε κανέναν για την βοήθεια που αναγκάστηκαν να παράσχουν στην NSA. Θα είναι υπό διαταγή φίμωσης και θα αντιμετωπίσουν βαριές κυρώσεις εάν δεν συμμορφωθούν με αυτό», έγραψε ο Goitein. Με άλλα λόγια όλοι θα παρακολουθούνται παντού και δεν θα το ξέρουν

Προειδοποίησε επίσης ότι οι τεράστιες νέες «οργουελικές» εξουσίες θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν αντικείμενο κατάχρησης παρά τις διαβεβαιώσεις της Μόνιμης Επίλεκτης Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής ότι η κυβέρνηση δεν θα καταχραστεί τις νέες εξουσίες.

«Υπάρχουν ορισμένες εξουσίες που δεν πρέπει να έχει μια κυβέρνηση σε μια δημοκρατία. Η ικανότητα να αναγκάζονται απλές επιχειρήσεις και άτομα να υπηρετήσουν ως υποκατάσκοποι είναι ένα από αυτά», τόνισε.

Υπάρχουν φυσικά φόβοι, μήπως ανάλογες κινήσεις συμβούν και στην Ευρώπη, η οποία συχνά παραδειγματίζεται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού!

ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις