Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Απανωτές «σφαλιάρες» για το NATO: Άσχημα τα τελευταία νέα από την Ουκρανία, vid - Προσπαθεί να εμπλέξει το Ισραήλ ο Zελένσκι! Δημοσίευμα «ΒΟΜΒΑ» από το Politico


 Άσχημα νέα για τους διεθνιστές και το πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία, φέρνει δημοσίευμα του Politico, το οποίο εκτιμά πως το «Κίεβο (σ.σ. Ουσιαστικά το ΝΑΤΟ που το στηρίζει) οδεύει προς ήττα στον πόλεμο με την Ρωσία», την ώρα που η κατάσταση στο Ισραήλ δείχνει να «τελειώνει« τον Ζελένσκι!

Γίνεται αναφορά σε εκτιμήσεις ανώτερων αξιωματούχων καθώς και του ίδιου του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος επαναλαμβάνει την έκκλησή του για αύξηση της διεθνούς βοήθειας προς την χώρα του!

Μάλιστα πλέον επικαλείται την κατάσταση στο Ισραήλ, όπως έχετε διαβάσει ήδη από χθες στο ΕΛ!

Όπως σχολιάζει το Russia Today:

«Οι δεσμεύσεις ασφαλείας των ΗΠΑ για το Ισραήλ, φαίνεται να προκάλεσαν φθόνο στον πρόεδρο της  Ουκρανίας Ζελένσκι. Διαμαρτυρήθηκε για τον  τρόπο που οι Δυτικές δυνάμεις έχουν ορμήσει στην  υπεράσπιση του Ισραήλ. Όπως είπε: “έπρεπε  να πράξουν περισσότερα για την χώρα του».

Υπογραμμίζει το Politico:

Δεν είναι μόνο ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας τελειώνουν από πυρομαχικά. Οι καθυστερήσεις της Δύσης όσον αφορά την αποστολή βοήθειας σημαίνουν ότι η χώρα στερείται επικίνδυνα κάτι ακόμα πιο δύσκολο από το να λάβει οπλισμό και οβίδες: το μαχητικό πνεύμα που απαιτείται για να νικήσει. 

Το ηθικό μεταξύ των στρατευμάτων είναι ζοφερό, καταρρακώνεται από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς, την έλλειψη προηγμένων όπλων και τις απώλειες στο πεδίο της μάχης. Σε πόλεις εκατοντάδες μίλια μακριά από το μέτωπο, τα πλήθη των νεαρών ανδρών που παρατάχθηκαν για να ενταχθούν στο στρατό τους πρώτους μήνες του πολέμου έχουν εξαφανιστεί. Σήμερα, οι επιλέξιμοι επίδοξοι νεοσύλλεκτοι αποφεύγουν την εμπλοκή και περνούν τα απογεύματα τους σε νυχτερινά μαγαζιά. Πολλοί έχουν εγκαταλείψει την χώρα εντελώς. 

(…) Η εικόνα που προέκυψε από δεκάδες συνεντεύξεις με πολιτικούς ηγέτες, στρατιωτικούς αξιωματικούς και απλούς πολίτες ήταν η εικόνα μιας χώρας που διολισθαίνει προς την καταστροφή».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις