Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Pέντης: Αποκαλύψεις για την μαφιόζικη ιεραρχία των χούλιγκανς - «Βιομηχανία Bίας» σε όλη την Ελλάδα - Τι συνέβαινε με τις ομάδες κρούσης


 Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης (23/4) οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στους κατηγορουμένους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, εκ των οποίων τα 12 είναι κακουργήματα και αφορούν - μεταξύ άλλων - σε ανθρωποκτονία αλλά και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης

Η δικογραφία που αναφέρεται στην εγκληματική οργάνωση δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το οργανωμένο έγκλημα και τη μαφία, ανέφερε η Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο του OPEN.

Σύμφωνα και με τη δικογραφία πρόκειται για μια απόλυτα ιεραρχικά δομημένη εγκληματική οργάνωση. Μια οργάνωση που είχε ανώτερα και κατώτερα μέλη αλλά και τις ομάδες κρούσης. Τα κατώτατα μέλη ήταν υποχρεωμένα να υποτάσσονται στις επιθυμίες των ηγετών της οργάνωσης. Σύμφωνα μάλιστα με τις περιγραφές των αστυνομικών: «Η λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης είναι επιχειρησιακά δομημένη με εσωτερική διάρθρωση και σαφή ιεραρχική δομή, υπό την έννοια ότι τα μέλη της έχουν καθορισμένους ρόλους. Τα νεότερα ή κατώτερα μέλη υποτάσσουν τη βούλησή τους στα ανώτερα μέλη και όλοι μαζί διαμορφώνουν την βούληση της οργάνωσης».


Τι συνέβαινε με τις ομάδες κρούσης

Σύμφωνα με τη Μίνα Καραμήτρου πρόκειται για μια «βιομηχανία βίας» η αποτελούνταν από άτομα τα οποία ταξίδευαν ανά την Ελλάδα και ανάλογα με τις εντολές που έπαιρναν έκαναν επεισόδια στο Βόλο, στη Λάρισα, στα Γιάννενα, στην Αθήνα.

«Η δομή της εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνει τα ηγετικά μέλη που τα νεότερα και τα κατώτερα μέλη τους αποκαλούν «μεγάλους» και υποτάσσονται πλήρως στη βούληση και στις εντολές τους. Και οι αποκαλούμενοι «μικροί» δηλαδή άτομα νεότερης ηλικίας συνήθως 16 έως 24 ετών, οι οποίοι είναι κατώτερα μέλη, χρησιμοποιούνται από την ηγετική ομάδα κυρίως ως δύναμη κρούσης προς επίτευξη αριθμητι8κής υπεροχής κατά την πραγματοποίηση των επιθέσεων» τονίζουν αστυνομικές πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις