Τρίτη 16 Απριλίου 2024

«TOYPKIKO πλοίο τρώει πύραυλο στο Αιγαίο»! Το ΒΙΝΤΕΟ που σοκάρει την Άγκυρα - Δείτε τι συμβαίνει...


 Οι σχέσεις μεταξύ Ινδίας και Τουρκίας ταράσσονται λόγω της προοπτικής ενίσχυσης του οπλοστασίου της Ελλάδας με υπερηχητικούς πυραύλους BrahMos!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Τουρκία η πρόταση για τους υπερηχητικούς πυραύλους στην Αθήνα επιδεινώνει τις σχέσεις Άγκυρας-Νέου Δελχί!

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Αϊντινλίκ.

Ταυτόχρονα, η φιλοκυβερνητική TR Haber σημειώνει πως οι δεσμοί της Ινδίας με την Ελλάδα αλλά και την Αρμενία ενισχύονται! Υπογραμμίζεται πως πρόκειται για χώρες που βρίσκονται σε ανοιχτή διαμάχη με την Τουρκία!

«Καθώς οι σχέσεις Τουρκίας-Ινδίας έχουν πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, η κυβέρνηση του Νέου Δελχί ανακατεύεται στα προβλήματα της Τουρκίας στο Αιγαίο! Μάλιστα άρχισε να ξεσηκώνει την Ελλάδα», υπογραμμίζεται!

Σημειώνεται πως η Τουρκία είναι σύμμαχος του Πακιστάν, αντιπάλου της Ινδίας!


Οι Τούρκοι ασχολούνται δε, με ένα βίντεο στα ΜΜΕ της Ινδίας που θέτει αν αμφιβόλω, αν όχι απειλεί, την παρουσία της Τουρκίας στη «Γαλάζια Πατρίδα». Σε αυτό βλέπει κανείς έναν πύραυλο BrahMos να πλήττει ένα τουρκικό πλοίο που «βολτάρει» στο Αιγαίο!

Η αντιπλοϊκή έκδοση του πυραύλου BrahMos, το οποίο φέρεται να έχει προταθεί στην Ελλάδα διαθέτει βεληνεκές περίπου 300 χιλιομέτρων με υπερηχητική ταχύτητα Mach 2,8 και φέρει φορτίο υψηλής εκρηκτικότητας περίπου 200 κιλών.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις