Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Το μυστικό με τα δυτικά όπλα – Οι Ρώσοι πλέον ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, vid


 Πρόσφατα έκανε το γύρο ένα βίντεο που δείχνει Ρώσους στρατιώτες να ρυμουλκούν ένα αιχμαλωτισμένο άρμα Leopard 2A6. Τώρα έγινε γνωστό ότι θα υποβληθεί σε επεξεργασία σε μονάδα επισκευής και αργότερα θα παραδοθεί στους Ρώσους κατασκευαστές όπλων. Πώς μπορεί να βοηθήσει την ρωσική αμυντική βιομηχανία;

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την παράδοση ενός αιχμαλωτισμένου τανκ Leopard στην μονάδα συντήρησης της Κεντρικής Ομάδας Στρατευμάτων. Ορισμένα στοιχεία της ηλεκτρικής καλωδίωσης και άλλα πράγματα θα αντικατασταθούν στο κατεστραμμένο όχημα και μετά θα ληφθεί απόφαση για περαιτέρω μεταφορά.

Οι Ρώσοι στρατιώτες είχαν προηγουμένως πάρει στα χέρια τους έναν σχεδόν άθικτο πύραυλο κρουζ Storm Shadow. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι μια λεπτομερής μελέτη των συλλαμβανόμενων δυτικών όπλων θα καταστήσει δυνατή τη βελτίωση των μέσων καταπολέμησής τους και την αύξηση των ιδιοτήτων μάχης των εγχώριων δειγμάτων.

Πρόσφατα, πλάνα από την μεταφορά του Leopard 2 εμφανίστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα . Όπως ανέφεραν οι συντάκτες του καναλιού Telegram Military Chronicle , τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να εκκενώνουν ενεργά τον κατεστραμμένο και αιχμαλωτισμένο δυτικό εξοπλισμό στην ενδοχώρα. Η εκκένωση των τροπαίων είναι απαραίτητη για περαιτέρω λεπτομερείς εξετάσεις από ειδικούς.

Οι συντάκτες του καναλιού Telegram που διευθύνεται από στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες γράφουν: 

«Υπάρχει κάποιος που ασχολείται με άρματα μάχης Leopard και Bradley, αλλά και με πύραυλους και καταρριφθέντα drones: το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει 27 εξειδικευμένα ερευνητικά ινστιτούτα. Το 38ο Ινστιτούτο Έρευνας και Δοκιμών Τεθωρακισμένων Όπλων και Εξοπλισμού είναι πιθανό να είναι υπεύθυνο για τον μαχητικό εξοπλισμό των χωρών του ΝΑΤΟ, μετά από το οποίο θα εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα για την τεχνολογία και την αξιοπιστία των αρμάτων μάχης, των BMP και ό,τι κινείται στο έδαφος».

Κατανοώντας τον εχθρό

Σύμφωνα με ειδικούς που πήραν συνέντευξη από το RT , υπάρχουν εικόνες με Leopard 2A6, το οποίο πιστεύεται ότι εξερράγη σε νάρκη και δέχθηκε επίθεση από drone Lancet. Αυτή η έκδοση του οχήματος ενδιαφέρει τους ειδικούς του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, καθώς και τους σχεδιαστές αρμάτων και αντιαρματικών.

Ο στρατιωτικός επιστήμονας Σεργκέι Σουβόροφ επιβεβαίωσε στο RT:

“Το Leopard 2A6 μπορεί να ονομαστεί ένα πολύτιμο τρόπαιο. Είναι υπέροχο που ήταν δυνατή η εκκένωση του χωρίς κίνδυνο. Το γερμανικό τανκ είναι ενδιαφέρον, πρώτα απ ‘όλα, για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του!

Γενικά, σύμφωνα με τον ειδικό, η μελέτη των τροπαίων είναι πάντα βοηθητική προκειμένου να κατανοηθεί καλύτερα «η ιδεολογία της αντίπαλης σχεδιαστικής σκέψης, η αρχιτεκτονική των τεχνικών λύσεών της».

Στην πραγματικότητα, τα δυτικά τεθωρακισμένα οχήματα μελετήθηκαν ακόμη και πριν από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Αλλά δεν είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε λεπτομερώς ορισμένες τεχνικές λύσεις, μεμονωμένες μονάδες και μηχανισμούς, πολύ επιτυχημένες όσο και λιγότερο επιτυχημένες “, τονίζει ο Σουβόροφ.

Σύμφωνα με τον ειδικό, το αμερικανικό τανκ Abrams έχει επίσης κάποια αξία για τους Ρώσους ειδικούς.

“Τα κατεστραμμένα οχήματα δεν μπορούν πάντα να απομακρυνθούν αμέσως. Ο εχθρός μπορεί να τα ναρκοθετήσει ή μπορεί να τα παρατηρήσει και να επιτεθεί στους στρατιώτες μας μόλις τα πλησιάσουν», αναφέρεται.

Τα δυτικά τεθωρακισμένα οχήματα παρουσιάζουν επίσης ενδιαφέρον από την άποψη της βελτίωσης των μέσων και των τακτικών για την καταπολέμησή τους, δήλωσε στο RT στρατιωτικός ειδικός Alexander Simovsky . Από αυτή την άποψη, μελετώνται συγκροτήματα δυναμικής προστασίας, θωράκιση στο μπροστινό, στο πίσω μέρος και στον πυργίσκο των καταληφθέντων αρμάτων μάχης.

«Τουλάχιστον είναι πάντα λογικό να βάλλουμε σε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα σε πεδίο βολής για να κατανοήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες ποια όπλα είναι πιο αποτελεσματικά, σε ποια γωνία, από ποια απόσταση και σε ποιο σημείο είναι καλύτερο να βάλλουν με αυτό αυτό ή το άλλο βλήμα! Με βάση αυτά τα δεδομένα, θα εκσυγχρονιστούν τα αντιαρματικά όπλα και θα καταρτιστούν ενημερωμένες οδηγίες για την αντιμετώπιση εχθρικών οχημάτων », εξηγεί ο Simovsky.

Το σημαντικότερο τρόπαιο τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ο ευρωπαϊκός πύραυλος κρουζ Storm Shadow. Στα τέλη Μαρτίου, Ρώσοι στρατιώτες κατέλαβαν έναν από αυτούς σχεδόν άθικτο.

“Πρόσφατα μελετήσαμε εντατικά τους πυραύλους κρουζ Storm Shadow. Εργαζόμαστε σε τεχνολογίες για την εξουδετέρωση τους. Μερικές φορές το έργο της αεράμυνας οδηγεί στο γεγονός ότι ο πύραυλος δεν καταστρέφεται, αλλά πέφτει στο έδαφος, αφήνοντας πίσω τις κεφαλές. Έχουμε αναπτύξει αλγόριθμους και ένα εργαλείο για την εξουδετέρωση των εκρηκτικών», ανέφερε ένας εκ τω ειδικών!

Σύμφωνα με το Military Chronicle, η μελέτη του πυραύλου θα βοηθήσει στην βελτίωση των αντίμετρων και στον εκσυγχρονισμό των πυραυλικών όπλων της Ρωσίας. Εξαιρετικής σημασίας για τους Ρώσους ειδικούς είναι η σχεδίαση της ατράκτου, η οποία μειώνει την ορατότητα του πυραύλου από το ραντάρ, και ο κινητήρας στροβίλου διπλού κυκλώματος (TRDD).

Στο μέλλον, είπε ο εμπειρογνώμονας, η Ρωσία θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να μελετήσει λεπτομερώς τις δυτικές αυτοκινούμενες μονάδες πυροβολικού (SAU), τα πυραυλικά συστήματα ATACMS, τα αντιαεροπορικά συστήματα HIMARS MLRS και Patriot.

“Ο εχθρός εξοικονομεί ακριβά δυτικά όπλα και εξοπλισμό και δεν τα χρησιμοποιεί πάντα κοντά στην γραμμή επαφής. Ο στρατός μας έχει επιτυχία στην καταπολέμηση και αναχαίτιση αμερικανικών πυραύλων, αλλά εξακολουθεί να είναι δύσκολο, σχεδόν μη ρεαλιστικό, να ανακτηθούν αυτά τα δείγματα. Ωστόσο “Είμαι βέβαιοι ότι αργά ή γρήγορα θα πέσουν στα χέρια των μαχητών μας – είτε ως πλήρη τρόπαια είτε ως συντρίμμια », συνοψίζεται!

ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις