Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Πλανήτης της σιωπής!! Απόφαση-σταθμός στην E.E. για Ρωσία - Kλείνουν όποιον θέλουν! Δείτε τι αποφασίστηκε ξαφνικά σήμερα.

 


Δύο χρόνια μετά τις απαγορεύσεις των Sputnik και Russia Today, η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά σε νέο μπλόκο ρωσικών δικτύων, σε ακόμα μία επίδειξη δύναμης σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των ΜΜΕ.

Το Συμβούλιο της ΕΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να απαγορεύσει τις ραδιοτηλεοπτικές δραστηριότητες στην ΕΕ τεσσάρων ακόμη συνδεδεμένων με τη Ρωσία μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται και το μεγαλύτερο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Το Συμβούλιο αποφάσισε να αναστείλει τις ραδιοτηλεοπτικές δραστηριότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τεσσάρων πρόσθετων μέσων ενημέρωσης που διαδίδουν και υποστηρίζουν τη ρωσική προπαγάνδα και τον επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας: Voice of Europe, RIA Novosti, Izvestia και Rossiyskaya Gazeta.

Αυτά τα μέσα ενημέρωσης βρίσκονται υπό τον μόνιμο άμεσο ή έμμεσο έλεγχο της ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και υπήρξαν ουσιαστικά και καθοριστικά για την προώθηση και την υποστήριξη του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και για την αποσταθεροποίηση των γειτονικών της χωρών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σύμφωνα με τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, τα μέτρα που συμφωνήθηκαν σήμερα δεν θα εμποδίσουν αυτά τα τέσσερα μέσα ενημέρωσης και το προσωπικό τους να ασκούν δραστηριότητες στην ΕΕ εκτός των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, π.χ. έρευνα και συνεντεύξεις.

.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις