Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Ρωσικά MME: Πάνω από το 50% του ελληνικού πληθυσμού υποστηρίζει την Ρωσία - Επικαλούνται δημοσκοπήσεις και Έλληνα καθηγητή


 Όπως γράφει το γερμανόφωνο Russia Today που επικαλείται το Ria Novosti, μεταξύ άλλων:

Ο Δημήτριος Πατέλης, καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης είπε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού υποστηρίζει την Ρωσία!

«Ακόμη και οι επίσημες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συμπάθεια για την Ρωσία δεν πέφτει κάτω από το 50 τοις εκατό».

Σύμφωνα με τον Πατέλη, αυτή η συμπάθεια ευνοείται από μια σειρά από λόγους, από τους οποίους κυριαρχεί ο ιστορικός: 

«Για διάφορους λόγους, οι ελπίδες του λαού μας για απελευθέρωση ήταν ήδη συνδεδεμένες με τηn Ρωσία κατά την διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επιπλέον, συνδέεται με την αντιφασιστική Μεγάλη Νίκη του Κόκκινου Στρατού και της Σοβιετικής Ένωσης».

Στην Ευρώπη γίνονται προσπάθειες εκφοβισμού πολιτών που θέλουν να επικοινωνούν με την Ρωσία, λέει ο Πατέλης: 

«Από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, υπήρχε οδηγία ότι δεν έπρεπε να καλούμε Ρώσους συναδέλφους και επιστήμονες να συνεργαστούν στα πανεπιστήμια.

Εξήγησε ότι ορισμένοι πολίτες φιλικοί προς στην Ρωσία και ρωσόφωνοι δέχονται επίσης άμεσες απειλές από Ουκρανούς εθνικιστές που ζουν στην Ευρώπη: 

“Ένας νεαρός φοιτητής βρήκε ένα σημείωμα στα ουκρανικά με φασιστικό περιεχόμενο στην πόρτα. Ουκροναζί επιτίθενται σε ρωσόφωνους σε καταστήματα στο κέντρο της πόλης.” 

“Δεν με απείλησαν άμεσα. Λοιπόν, υπάρχουν έμμεσες μορφές, για παράδειγμα προσπάθησαν να σαμποτάρουν τις διαλέξεις και τις ομιλίες μου. Προσπαθούν γενικά να δυσφημήσουν ανθρώπους σαν εμένα ως υποτιθέμενους πράκτορες. “.photo eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις