Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Nέα πρόκληση από τους Τούρκους: Αν οι όλμοι στρίψουν στο Καστελόριζο…περαστικά τους


 Αντίθετα με όσα υποστηρίζει το κυβερνητικό αφήγημα και τα παπαγαλάκια που παριστάνουν το γραφείο τύπου της ΝΔ για σχέσεις καλής γειτονίας και θετική ατζέντα, η Τουρκία κλιμακώνει ακόμα μια φορά την ένταση, αυτή τη φορά αναφερόμενη στην δημιουργία των 7 Ελληνικών πλωτών ραντάρ στο Αιγαίο. Ακόμα μια πρόκληση μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις σχετικά με τις εξαγγελίες της “ελληνικής” κυβέρνησης για την δημιουργία θαλάσσιων πάρκων.

Ρεπορτάζ τουρκικών μέσων αναφέρουν πως η Τουρκία θεωρεί απειλή τα πλωτά ραντάρ και θα αντιδράσει δυναμικά ως προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι Τούρκοι διατυπώνουν το επιχείρημα ότι με τα πλωτά ραντάρ οι Έλληνες «θα μπορούν να ελέγχουν τις ακτές της» ενώ αναφέρουν επίσης ότι η «ΕΕ στηρίζει τα σχέδια της Ελλάδας».
Σε μεγάλο τουρκικό μέσο ενημέρωσης αναφέρθηκε ότι: «Μόλις λέγαμε πως υπάρχει θετικό κλίμα με την Ελλάδα, την ίδια στιγμή φαίνεται πως η Ελλάδα, ενώ χαμογελάει στο παρασκήνιο, κάνει άλλα πράγματα. Εδώ στον χάρτη βλέπετε την Σαμοθράκη, τη Λέσβο, την Χίο, την Ικαρία, την Σάμο, την Κάλυμνο, την Κω και την Ρόδο».
Έπειτα αναφέρθηκε ότι: «Αυτή εδώ δεν είναι η λίστα των νησιών που θα πάτε δίχως βίζα. Αυτά είναι τα νησιά που η Ελλάδα θα εγκαταστήσει ραντάρ. Βάζει κάτω από τη μύτη μας ραντάρ. Στην Αττάλεια, στο Αίδινιο, στη Σμύρνη , στο Τσανάκαλ. Να τι κάνει η Ελλάδα». Ξεκινώντας τις προκλήσεις οι Τούρκοι αναφέρουν: «Όταν αυτά τα χτίσετε κοντά στις τουρκικές ακτές και στα τουρκικά νησιά, τότε ο τουρκικός στόλος θα κάνει κάτι, ίσως πέσει πάνω τους ή κάτι άλλο».
Οι προκλήσεις συνεχίζονται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση από του τουρκικό μέσο το οποίο συνεχίζει: «Η Τουρκία δεν έχει ανάγκη να κάνει κάποιο επιπλέον κόπο. Αν οι όλμοι στρίψουν προς το Καστελόριζο, τότε περαστικά τους. Μιλάμε για μια απόσταση 500 μέτρων για έναν μικρό όλμο. Εσύ Ελλάδα, πως από τόσα χιλιόμετρα θα καταφέρεις να υποστηρίξεις αυτό το νησί, και μπορείς και συμπεριφέρεσαι με τέτοιο θράσος, τέτοια αδιαφορία».
Απάντηση από την ελληνική πλευρά για τις προκλήσεις αυτές δεν έχει δοθεί ακόμα.
Αν βέβαια η απάντηση είναι όπως εκείνη του Γεραπετρίτη για τα θαλάσσια πάρκα, που όταν αναφέρθηκε στην υφαλοκρηπίδα, έκανε λόγο μόνο για ηπειρωτική ενώ η Ελλάδα διαθέτει και νησιωτική υφαλοκρηπίδα την οποία σκόπιμα παρέλειψε να αναφέρει, τότε δεν νομίζω πως οι Τούρκοι θα δυσαρεστηθούν και πολύ.
Σύσσωμος ο εσωκοινοβουλευτικός πολιτικός κόσμος μετά τις διπλωματικές ήττες, τις ήττες στο πεδίο και την πολιτική υποτέλειας που η ΝΔ διάγει και οι υπόλοιποι σιωπηλά υποστηρίζουν, έπρεπε να είχε παραιτηθεί χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις